Dammsugaren

Första gången som ljudet till dammsugaren lyckas somna "Jeppe Boy", och idag behövde jag en stund här på förmiddan för mig själv. Han är ju vaken hela förmiddagarna om han inte får sova på mig, så att säga.
Men idag så behövde jag dammsuga och plocka iordning lite här, och Jeppe ville inte vara med på det.
Så jag slog på dammsugaren o lämnade den i sovrummet där han låg, och inte ens tre minuter senare så sov han =)

Annars har inte det där ljudet funkat på honom, han har vart vaken endå. Så nu har jag dammsugat och kan sitta här på datan o uggla.

Har bokat tid imorn till frisören, det var inte igår...Klippte mig i november visserligen, hade ju då fått presentkort av Mia o Johan då jag fyllde. Men imorn ska mycket av..Ska behålla längden men klippa upp resten ganska så mycket.
Jag passar inte i hel långt, ser för tråkig ut bara.

Tråkigt att vädret är som det är idag, trodde det skulle vara sol o varmt..Men nu ser det ut som regn är på G, skönt är det ju fortf. i luften o solen tittar fram lite då o då...

Idag kommer Sofia, Wilma o Elias på besök, konstigt det känns att inte skriva Antons namn..Men Anton skulle på äventyr med sin farmor, vad för äventyr vet jag inte..men det ska jag ta reda på sen ;)

Nää, nu måste jag fortsätta med plockandet...*blä*
kram


Potatis!!!!

Det var nog förra året som jag riktigt kom på hur tokig jag är i potatis, och hur de tillagas...
Färsk potatisen den längtar man efter så mycket så det gör ont, hur god är den inte!!??!!..Och man kan tillaga den på så många goda sätt.

Hemmagjord potatissallad, mamma har en god hon brukar göra och nu har ju även fått smaka Sofias...mm..(Sen gillar jag tom köpt också, i viss mån men man tröttnar lätt)
Själv gör jag en färskpotatis sallad, med rödlök, balsamvinäger o lite kryddor på det..Den är god o passar så bra till grillat =)
Sen har vi Mia som friterade hela färskpotatisar, var asgott. Eller en annan sak som Johan gjorde var att lägga färskpotatis i ett foliepaket med massa smör o flingsalt på grillen. Åhhhhh, vill äta NU!!! =)

Eller så kokar man bara färskpotatisen det är ju underbart bara det ;)

Potatisgratäng, bakad potatis, klyftpotatis, upstekt potatis...mycket gott finns det, och jag älskar det. =)

-Känner mig lite ibland som Håkan Bråkan i SUNE ;p

KRAM


Gyllene regel...

-Behandla andra som du själv vill bli behandlad!

Hur bra är man på att analysera sig själv? Förstår man alltid hur man är mot människor?
Vissa gör nog inte det, sen finns det dom som struntar i hur dom beter sig! Såna som tror att dom har all rätt att bete sig hur dom vill, och andra får bara finna sig i det!

Vilket dåligt humör man än är på, hur skit dagen än började eller blev Så tycker jag endå att man visar respekt mot sina medmänniskor och håller det tillbaka. För inte kan man ta ut sin surhet eller ilska på oskyldiga människor. Människor som är glada o trevliga mot dig, eller som bara visar hövlig respekt.

Jag blir så trött på sura människor, som snäser o fräser för att det inte passar deras näsa och som förstör stämmningen o gör andra människor obekväma helt utan anledning.
Människor som inte skäms för att visa ett surt ansikte när det inte finns anledning till, dessa människor är alldelse för egotrippade och borde då inte vistas bland andra och hålla sig för sig själv..Tills dom tagit sig i kragen o kommit på att andra inte ska behöva lida för nått dom inte har med att göra.

Men det finns som sagt vissa som tror sig ha rätten att klaga o sura över allt, men tänker man nånsin på att det finns tusentals som kanske har det värre än jag just nu. Eller att mitt surande inte ger mig rätten att snäsa åt andra för att det finns tusentals till i min sits som klarar av att le o vara trevlig trots det tar emot..

Alla har sina dar, men jag avskyr när saker går ut över andra...Det gör vi tyvärr alla nån gång, ingen är perfekt..Men vissa gör det ofta och tror sig ha rätten till det.

kram

Leende

Ja, igår så var det nog första gången som Jeppe log åt en på riktigt. Annars ler ju bebisar lite titt som tätt bara för att ;)
-Men igår fick båda mostrarna när dom satt o pratade med Jeppe, ett stort leende..Och ju mer dom pratade på så log han, han ska titta på en så intensivt nu...Och kollar sig nyfiket runt också väldigt mycket, det går fort på en månad. Mycket mer händer än vad man kanske tror. =)

kram

Midsommar!!

I fredags så åkte vi upp till Aspa, och firade midsommarafton med Fredriks familj.
Det var fint väder, men blåsten tog över ganska mycket. Så ena stunden var det varmt o andra inte, men det regnade iaf inte...Och det var hudvudsaken =)
Fredriks mamma jobbade och vi fixade med mat o dukade o grejja tills hon skulle komma hem, så det bara skulle vara för henne att sätta sig ner o börja äta. Inte behöva göra nånting! =)
Men det vart lite snaps (dock inte för mig), trevlig musik, kubbspel och skratt titt som tätt. En trevlig midsommarafton! =)

Midsommardagen så hade vi den underbara fam.Granstedt på besök,och det var så trevligt.
Vi käkade mycket den dagen, och vem älskar inte att göra det. Mat är livet! ;)
Barnen busade på och hade det trevligt tillsammans, vi pratade på och hade också trevligt tillsammans.
Väder som var halvbra o lite knackigt men som bara blev bättre o bättre ju längre dagen gick...
Vi hade tänkt att se en film ock, men tiden bara flög iväg...det brukar den göra när man har kul, så Sofia vi spar den till nästa gång. Säg en dag!! ;)

Idag så har det vart så himla bra väder, ett sånt väder man önskat igår..så vi alla kunde åkt o badat med barnen..Men det kommer fler ggr, och idag så blev det en sväng in till stan för att Fredrik skulle förbi biltema o mekonomen för att köpa lite delar till sin bil han köpte för två veckor sen. Så han fick släppa av oss andra tre hos Mia, så vi hälsade på där en sväng.

Men sen tog hon bilen o följde med ut till oss, och resten av Jansson familjen kom också..O så grillade vi idag med. Och Theo busade slut på mostrarna ;)
Sofia gjorde en potatissallad igår som var så jäkla god, det blev över från igår o alla högg in på den idag med.
Den fick hon beröm för, vi hade en köpt potatissallad på bordet också. Men den blev stående efter dom smakat på Sofias, den köpta blev ganska så blek i jämförelse...
Theo har badat i sin pool idag, slängt sand i den också...Annars har vi vart ute i princip hela dagen, skönt skönt. =)

Ska sova nu menas Jeppe gör det, vet ju aldrig när han vaknar o vill ha mat igen =)
KRAM


Gamla Bettan...

Ja sent igår kväll så sålde vi gamla Bettan...Våran kära bil, sen 2,5 år tillbaka..Det var med stor sorg i hjärtat jag såg hon åka iväg, hur dramatiskt det än må låta när man pratar om en bil.
En bil som är bra, blir faktiskt mer än en bil för en...

Så vad har vi köpt istället för en hederlig volvo 855..hm..
-Jo, en SAAB..En sedan dessutom..
-Så varför säljer man sin kombi för att köpa en sedan, speciellt när man nyss blivit fyra i familjen istället för tre.
Ja, jag blickar framåt o ser hur den ena barnvagnen efter den andra inte längre behövs. Sen har jag i bakhuvvet hur min familj aldrig hade kombi, och vi klarade oss endå.
Jag tycker sedan är mer min grej, men kombi har vart underbart o haft. Men kort i rocken som man är, och sedan med bilstol fram..Så har det vart svårt o se över den varje gång man tittar åt höger...Ingen ursäkt, men lite större känner jag mig iaf i en sedan.
Fredrik såg glad ut idag, och nöjd med sitt köp också..När jag lämnade honom o han åkte iväg till jobbet.
Jag skjutsade honom till bilfirman idag, o släppte sen av honom då.

Ja, det är inte en så mycket nyare bil..men den duger åt oss. o den har AC hehe ;)
-Gamla bettan hade ju inte det..Men ingen ont om henne för det...

kram

Krångel..

Ammar ju som sagt..och för några dar sen jag skrev så ville jag inte göra det mer.
Ja, anledningen är ju för att det gör ONT ONT ONT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Och gör det ont, ja då kan ni ju gissa att man inte blir så sugen..
BVC Anna sa att gör det ont så man känner att man inte vill amma mer, ja då är det nått som är fel.
Så jag har ont på vänster sida, och det kunde vara så enkelt att han suger fel...pga att jag håller han fel så det felar nån cm el mm t.o.m. Så Nu tills det läker på kör jag amningsnapp...Det funkar det också, men jag vill då ännu hellre sitta för mig själv. Eftersom man ska pussla på den där osv...

Förrut har det ju gjort lite ont, o ömmat...Men sen i torsdags så har jag haft så ont så jag kunde inte amma den vänstra sidan. Jag ville bara gråta...Så fortsatte det i fredags, då med lite stockningar också..Eftersom jag inte velat amma på den sidan varken under natten el kvällen innan. Så med amningsnappen så skrek jag ihjäl mig först..men några timmar senare så funkade det bätre o det gjorde knappt ont. VILKEN BEFRIELSE!!! =D

Jag kunde sent på fredagskväll köra utan amningsnapp också...Kände direkt skillnad när han fick ett bättre tag..Men det krävdes, filt och en del trixande hehe ;) Men sen på lördagen var det ömt igen, så jag tar inga risker..kör amningsnappen där ett tag till. För att vara på den säkra sidan...

Det här med ammning är inte alltid så lätt...Det vet jag ju med tanke på barn nr 1..men jag tänkte att nu när man väl börjat amma så är det bara o köra på..Men det har inte vart helt smärtfritt, som jag då trodde det skulle vara =)


KRAM

Skratt!!

Har fått mig ett gott skratt på morgonen. Ringde mannen för att jag undrade en grej, o han mr flumm sätter sen igång o får mig att skratta. Det är underbart o han är underbar!!
- Jag älskar honom så mycket!! =D

Bröllopet som var i helgen kan väl inte undgått nån? Oavsett om man tittade el ej, så har man väl på nån tidning eller lyckas zappat förbi nån kanal som visade det!
Lite svårt o titta på det där utan att tänka på sitt eget bröllop. Det är ju 4 år sen nu 1 juli, så snart firar man bröllopsdag!
Och på dessa fyra år så har man fått två barn =)

Viktorias klänning var så himla vacker och fantastiskt, men det var min också! Jag hittade PRECIS den klänningen jag ville ha, och jag var så himla nöjd och är så himla nöjd fortf. när jag tänker tillbaka på den!!
Nu köpte jag aldrig en klänning, utan hyrde. Så 3500:- kostade mig den en hel dag...Är ju helt sjukt egentligen, det tycker jag är mycket pengar!!
Eller jag köpte en klänning först, men ändrade mig...Och sålde den sen på blocket ;p

På fredag är det midsommarafton =)  Det ska vi fira hos svärföräldrarna i Aspa, med Norberg familjen =)
På midsommardagen kommer Fam. Granstedt o det ser jag också fram emot. =)
- Hoppas på fint väder den här helgen, eller är det för mycket begärt?..Med tanke på hur det brukar se ut till midsommar! hm.. ;)


kram





Söner

Vid sju knackade det på dörren, då var det grannens dotter som påminde mig att hennes tvättid började!
Ops!! Jag hade helt glömt bort, hade precis satt mig i soffan o skulle läsa dagens NA tidning..Hade inte hunnit med det innan!
Men som tur var hon inte sur, sånt händer sa hon..Och sen frågade hon mig om jag var inneboende, nää sa jag.
(hon är sällan hemma och skulle nu flytta till Trollhättan på heltid med sin kille, trevlig tjej var det..vi småpratade på i tvättstugan)
Jag bor här med min man och mina söner, och då slog det mig. Jag har söner, och inte en son. Utan söner! =)
Inte att jag har söner, hade ju vart lika glad och sagt flickor. Min poäng i det hela är att jag säger plural! =)

Annars så har min äldsta son Theo var så himla duktig idag, han har hjälpt mig i tvättstugan. Han lägger in tvätt i maskiner, lägger i tvättmedel o sköljmedel. Sen det roligaste av allt, och det är ju att trycka på knapparna på maskinerna. När jag sen sorterar o viker, så tar han sopborsten och sopar golven =)

Sen så bäddade jag sängen imorse och Jeppe börjar skrika o var inte nöjd med att ligga i sängen. Så då är storebror där direkt och klappar på huvve och säger "såja bebis", "lugn bebis", "här får du nalle bebis"..Skriker sen på mig "mamma var är bebis-doppa?!!" (doppa=napp)
Jag har en sån omtänksam och go son, han är så snäll mot sin bror =)


Theo o Jesper, mina guldklimpar =)

KRAM

Drained

Jag är helt mör...har ju en liten igel till son, som jag nämt tidigare...Sover han inte hos mig så sover han inte alls, då vaknar han direkt. Och så har det gått hela dagen sen tidigt imorse, förrutom en och en halv timma som han sov i vagnen. Tack för det, det var skönt =)
Amma har han velat gjort nästan hela tiden idag också, fast det är ju likadant hela tiden ;) ...Är helt slut om jag ska vara ärlig.
Och det här med att amma känns inte så lockande längre...efter tre veckor idag, så vill jag egentligen inte mer.
(Är trött på ömma bröstvårtor, stockningar, läckande tuttar, och ömma, och STORA tuttar bläää)
Vill ha normal BH igen, inte läcka, och kunna sova på mage. Jag har bara ammat i tre veckor, o jag klagar redan, men idag är en dålig dag också.
-MEN vad spelar det för roll vad jag vill, det handlar det inte om!!!
Jeppe äter och det är superbra, och jag är nöjd att det funkar den här gången.


Lille Jeppe har sovit i våran säng varje natt sen han kom hem från BB, eller han har sovit varje natt hos mig sen han föddes..lättare att säga så ;)
Som nu ligger han i sin säng, men han vaknar nog inom en timma eller två..Och då får han mat, sen sover han hos mig sen. Det är gosigt och sen har det enkelt blivit så för att ha han nära till nästa gång han ska äta o man smnidigt har han så nära. Sen är jag rädd för att han ska vakna om jag lägger honom i sängen, och allt måste börja om igen...


näää, gonatt för tusan...ska sova menas jag får =)

kram


VM

Hade sett fram emot Spanien matachen idag, hade mer än en anledning...Gilalr ju fotboll, men Spanien har ju också en snygging som spelar där.. =)
-Ramos, en läclerbit heheh =)

Men Spanien vann inte idag, spelar ingen roll hur snygg fotboll man spelar...Det handlar ju om att göra mål!!

Annars så har det vart varmt o skönt ute idag...

Ska försöka städa imorn förmidda när Theo är på dagis..Då kan man röja o grejja ifred...Utan en liten buse som vill dra fram allt han äger o har menas jag städar =)
Då kan man också bara ägna sig åt familjen sen på eftermiddan, och inte göra nått...bara se till att Theo leker o har det bra =)

kram

trevligt besök..

Hade svägerskan och svärföräldrarna på besök här ikväll, det var himla trevligt. Mannen hann dyka upp en stund på slutet innan dom hann åka hem, fast dom hade redan vart inne och sagt hej på hans jobb.
Theo o Jesper fick varsin present, Jesper fick en jättesöt liten alfrons dräkt med korta ben som passar bra till sommaren =)
Theo fick ett set med hink o spade o diverse saker man kan grejja med där, helt perfekt.
Sen fick vi en söt inflyttnings present, en bricka med bringare o fyra muggar i härligt blommigt sommar mönster =)
Tack så mycket Norberg för ikväll =)

Så nästa gång vi ses är till midsommar, det ser vi fram emot..Och hoppas på fint väder =)

Är så himla trött, för lille Jesper har vart lite kinkig idag...jätte snörvlig är han o täppt i näsan, så himla tråkigt på en sån liten ju! =/ Och Theo snorar lite han med, så det är väl det här med dagis..Sånt här kommer att komma o gå helt enkelt, så jag får väl bara vänja mig då..

Jesper har suttit som en blodigel idag, och så fort jag lagt han i sängen så vaknar han...Jag har inte vågat chansa så många ggr efter det, så han har fått vart hos mig då. Är ju så mysigt, men lite låst blir man. Man vill ju kunna göra nått en liten stund iaf ;)

Annars så kom Theo, en trött Theo i säng lite sent..Men har man farmor o farfar o faster här, då måste man ju få vara uppe lite längre ju =)
-Så snälla sov ut imorn för din egen skull, nu när det är dagis också...!!


kram

Changes...

Läste Sofias blogg förrut, och hon o maken ska på Ozzy Osbourne i höst! Lite avis blir man ju, och nu har jag fått Changes med Ozzy på huvve...Går o småsjunger den hela tiden =)
Läste också där att det är Sofias första konsert, så det blev sen automatiskt att jag o maken satt o pratade om våra första konserter...

-Min första konsert var -98 med Gary Barlow från Take That, Fredrik bara skrattade!
Fredriks första var faktiskt med mig..och några till år 2000. Contan i Örebro med The Hives o Hellacopters, det var inte heller någon dålig första erfarenhet från konserter =)

Annars så älskar jag att gå på konserter, och har fått med mannen mer o mer på sånt..Han har nog alltid gillat det men aldrig riktigt tagit sig för att gå på sånt.

Sen Theo kom så har det blitt lite grann, inte alls lika mycket som förr..och det är ju inte så konstigt, man prioterar annat och sen blir det inte att man kan göra hur man vill som innan. Inget jag är bitter över alls, goa Theo sjunger ju för fullt för oss..det blir ju konserter dagligen!. Senaste idag skulle han sjunga för Jesper när han skulle sova, så han klappade försiktigt Jesper huvve samtidigt som han sjöng för honom. Det var hur rart som helst =)

Gonatt o kram


Tänkte..

På hur skumt det kommer kännas imorn när mannen jobbar och min bil fortf. står hemma..
Idag funderade vi på att åka en sväng o fixa med lite saker, men vi har en del saker här hemma o göra också.
Sen så kan jag ju faktiskt ta bilen själv imorn ;)

Måste endå säga att den här perioden sen i höstas som vi bara haft en bil, nog vart den bästa tiden att bara ha en bil. Eftersom jag var gravid, och inte speciellt sugen på att ta mig nånstans jämt heller. Fredrik handlade efter jobbet med de saker vi behövde...De ggr jag åkte till barnmorskan lämnade jag Theo hos mamma och tog hennes bil till Odensbacken, så det löste sig smidigt.

Men nu är jag inte längre gravid hehe ;) Så nu har man lusten att ta sig dit man vill, när man vill...Så nu ska det bli skönt o ha en bil hemma, speciellt när man bor på landet. För jag har som sagt kunnat låna päronens ena bil titt som tätt, men det krävs mer planering då. Att man måste komma ihåg o montera bilstol från våran till deras, och ska man åka nånstans spontant, ja då gick ju inte det eftersom bilstolen då var i vår bil...såna saker slipper man nu. =)

Nu har jag min egen bil tillbaka igen =)

kram

Vrålåk

Åh, vilket gott skratt jag fick mig idag när mannen kom hem på eftermiddan i sin "nya" bil.
-Han såg för lustigt ut i sitt nya vrålåk, en bild kommer på den bilen en annan gång. ;)
Lustig menar jag att det är en pyttebil han skaffat sig, den ska ju ta honom till o från jobbet och inte kosta alltför mycket i driftkostnad. Och maken som är en redig karl, ser lite för stor ut för sin bil.

Men maken har gjort ett klipp övertygade mig han om...hm..Men en söt liten peugeot var det ;)

gonatt på er
-Ny vecka imorn

kram

Bil...hm..

Ja, här går vi och funderar på en andra bil. El funderar maken sitter och tittar varje dag om han hittar nått han kan åka o köpa, för att göra salg i saken.
Vi hade ju två bilar förrut, men har sen i aug/sep bara haft en bil. Och det märks att man bara har en, och jag blir lidandes. Jag har kunnat låna mina pärons ena bil titt som tätt, men det går ju inte alltid heller...

Och nu när man fått Jesper och det är bvc besök typ hela tiden, ja då kommer det märkas ännu mer att man bara har en bil. För det är inte alltid kul att behöva tajma o pussla med mannens ledighet för att saker o ting ska bli av.
Så det ska bli skönt när man får två bilar igen, det kommer göra saker lättare o smidigare o tryggare också att alltid ha en bil hemma utifall nått händer.

Ja, sen går vi också i tankarna om att sälja våran volvo för att köpa nyare bil...Vi har en underbar volvo 850, som jag älskar och som vi haft i snart tre år. Och det har inte vart nått märkvärdigt fel med den, vi har servat och bytt slitage grejer inget annat. Men den saknar AC, och det är enda anledningen till att vi vill sälja och köpa en annan bil.
Kommer ihåg förra sommaren, hur man efter mindre än 20 min i den bilen en varm sommardag smälter bort. Theo som var helt svettigt och blöt i nacken, o pannan och det bara steker på honom. Sen varken vill eller kan man vädra med fönstren nere eller solluckan öppen helt, för då kan det ju bli för dragit på honom också. Vill ju inte att han ska få öronvärk el liknande. Och en sån varm dag så är det bara varm luft som sveper in iaf, inget svalkande med det heller.

Så att skaffa nyare bil som har AC, har helt med att vi har barnen att tänka på..En annan får väl stå ut, men ska man ut och åka så kommer det bli tufft och hur gjorde man förr? jo, det gick men kul var det inte..Så nu när AC finns som alternativ så vill vi gärna ha det... =)

Men vi säljer verkligen våran pärla för att den inte har ac, enda anledningen...o lite puckat känns det när man har en så bra fungerande bil...men men..det alternativet vi tittat på verkar bra i längden den också, hoppas den kan bli bra.

kram

Jag o Jeppe..

Ja, idag så åkte Fredrik o Theo in till stan med mamma o pappa.
Dels behövde vi fylla på förrådet lite, men sen skulle Fredrik hjälpa pappa o välja tv åt Mia.
Mia fick mammas o pappas 42:a när dom köpte ny förra året, och den blev fem år gammal i år och för en månad sen så gick den sönder. Pappa hade försäkring på den, så de fick betala en självrisk så ska hon nu få välja en ny.
Så därför ville pappa gärna ha med Fredrik när dom ska välja, och den ursprungliga tvn inhandlades för fem år sen på Siba. Där Fredrik också en gång jobbat, så lite mobbad blir han nog idag när han kommer in där hehe ;)

Så jag o Jeppe är själva idag, han har nyss somnat och vi får se hur länge han går med på att ligga där själv. För sängen vaknar han fort i när man lagt honom, det är mycket mysigare o ligga hos mig eller nån annan för den delen också =)
Jag har suttit med honom hela morgonen o förmiddan o det är så härligt, men jag måste få duscha, eller sitta o uggla vid datan bara en liten stund. Ska diska, och vill också dammsuga..Men jag väntar med det en stund...är lite seg o inte så sugen på att dammsuga..

Jeppe är två veckor o tre dagar nu...Det har gått snabbt sen han föddes, o den lille pojken är så stark i nacken han lyfter o vill vara med o se hela tiden. Han har fått bra med komplimanger från bvc att han är så med i blicken, så det känns kul.

Theo vaknade kvart i fem imorse o somnade om till halv sex, sen gick han upp..Usch vad hemskt det är för alla oss att det är så nu. Vet inte om det är för mycket intryck just nu, men det känns som det är nått som påverkar att han inte får ro o vill upp. Och det kan ju ha med Jesper att göra för det började ju efter han fötts. Så man vet ju inte.
Tråkigt är det att han inte får tillräckligt med sömn...lille Theo

kram

Studenttårtor!


Budapest tårta. Meningen var att jag skulle göra en stubbe, men
istället blev det en sån här!



Jordgubbs tårta




Studentmössa, dagen till ära! En med chokladbottnar, chokladmousse
med dajm och sen en hallonmousse, samt ett övderdrag med grädde.





kram

min lille theo

Jo, ena stunden när jag ser på honom så är han så stor. Han har blivit en så stor o duktig kille, men sen kommer de där stunderna då han blir min lille Babba igen.
Idag när jag hämtade honom på dagis så kom han springande o sa MAMMA, sådär jätteglatt. =)
Sen när han väl var framme hos mig, så började han storgråta och skulle krama om mig och jag lyfte upp honom.
Han bara fortsatte, och jag började nästan gråta också.

Han var så glad o se mig, och han var väl också trött och hade väl lekt sig slut...Min goa unge, och imorn beroende på hur han sover inatt och vaknar imorn bitti..Så går jag nog ner tidigare o hämtar hem honom.
Inatt vaknade han vid 4 och skulle gå upp och titta på tv, blev en liten kort dust men sen gav han med sig o la sig.
Sen vaknade han strax efter 6 imorse, och ja, när han gör det så¨orkar han inte med hela dagen sen.

Jag älskar honom så mycket, och idag var det skönt att mamma o Emelie kom hit. För jag matade Jesper, sen tog mamma honom...Satt med honom hos sig så han fick sova, och jag kunde vara med Theo. Vi pratade och grejjade och gosade och bara var, det behövdes. För jag har suttit mycket med Jesper sen jag kom hem, jag ammar ju typ hela tiden..Och han vill ha mycket närhet och gillar inte när jag lägger honom i sängen. Han vaknar direkt!

Så idag fick jag ta igen en del med min älskade Theo...och ju äldre Jesper blir, ju lättare blir det ju..Men man behöver ta de stunder då Jesper sover, eller om man har nån till hands som kan ta Jesper för stunden. Så man kan få visa Theo att mamma fortf. bryr sig.

För när jag låg där på BB, så kunde jag inte hjälpa att tänka att nånstans så gör jag Theo ledsen, eller "sviker" honom när vi nu skaffar bebisen. Kanske dumt att tänka så, men de tankarna bara kom.
Jag var lite rädd för hur han skulle ta det hela, eftersom han vart själv i 2,5 år med HELA uppmärksamheten.
Men han har tagit det så bra..han vill krama, pussa, och hålla Jesper...Han vill ge leksaker till honom och hjälpa honom när han skriker. Han har visat några ggr att han blir ledsen, el blivit lite bebis själv...Men inte ett tecken eller ord på att han vill han illa, el att han inte tycker om honom.

Men jag tror jag tänkte de där tankarna också, för det är ju en omställning för mig också..Ett barn till, och hur ska man fördela så att ingen blir just ledsen eller avundsjuk. Det hänger ju så mycket på en själv, hur man är och gör mot barnen. Men jag har inte glömt Theo nånstans, men jag är nog rädd endå ibland för att han kanske skulle känna så¨. För det vill jag verkligen inte!!

kram

Amma..

Jo, det här med ammning är en smidig grej...

För när han vaknar på nätterna är det väldigt smidigt, och jag är trött men mycket mindre trött än sist.
Och det är väl inte så svårt att räkna ut, att när man skulle värma flaskor inför matning och sedan pumpa bröstmjölk när Theo somnat så blir man ganska trött. Matade man inte honom så pumpade man, så var det..

Därför är det en STOR skillnad den här gången, för jag lämnade iväg Theo till föräldrarna när han bara var ett par månader gammal för att få en hel natts sömn. Då man inte behövde pumpa för en natt och för att ta igen sig..Sen att jag var där kl 8 på morgonen för att se min lille pojk igen, så ingen sovmorgon alltså. Men en hel natts sömn!

Men som nu skulle jag ju aldrig behöva lämna iväg Jesper, för han ammar ju och det är så mycket smidigare och mindre utmattande. För det var ett heltids arbete i tre månader tills mjölken sinade och han fick börja med ersättning. Jag ångrar inget och skulle göra det igen för honom eftersom jag tyckte det var viktigt att ge bröstmjölk och inte ersättning direkt.

Men man kan ju inte hjälpa att jämföra eftersom det blev så pass olika, och båda sätten funkade. Men som sagt, detta är mycket smidigare. =)

kram

Är så trött...

Ja, inatt så ville Jesper vakna tre ggr och ena gången hålla sig uppe i två timmar..Men det är sånt man får ta, och snutta vill han göra HELA tiden..Men det hör väl också till när man är nyfödd, sen somnar han jättelätt hos en..Men lägger man honom i sängen vaknar han direkt o skriker hehe..Så då får man ta upp han igen. ;)

Så igår ringde svärmor o frågade om hon och Fredriks moster kunde komma förbi en sväng idag...självklart kan de gör det, är ju bara trevligt ju!

Men vad hände då då...jo, de ringde på eftermiddan o jag o Fredrik hade helt glömt bort att vi skulle få besök...Själv har jag vart så trött och mått allmänt dåligt idag..fryse och haft huvudvärk och känt mig hel konstig i kroppen..Fredrik har flackat fram o tillbaka i tvättstugan åkt med bilen hit o dit...Så vi fick säga ifrån om besök, låter kanske ynkligt. Men jag mådde så dåligt att jag kände mig inte vidare social...Och Fredrik var uppstressad över tvätten som inte ville torka o det skulle snart in nytt folk i tvättstugan...ja...

Hoppas man får känna sig bättre och piggare imorn...imorn jobbar mannen igen efter två lediga dagar, men han är ledig till helgen igen så det är skönt =)

kram

Kontroll

Igår så var hela familjen till BVC, de slog två flugor i en smäll. Tog Theos 2,5 års kontroll och slog ihop den med Jespers vägning o mätning, vilket var bra o sparade ju en en extra resa.
Så Theo fick bygga klossar, lägga pussel, svara på vad de olika djuren heter och sen fick han en massa bilder framför sig som han skulle förklara vad det var och vad man använde de till. Det gick jättebra och vi var så stolta =)

Bvc Anna tog fram en bild på ett äpple, och frågade vad är det här.."bläpple" som Theo säger, sen frågar Anna vad gör man med äpplen då. -Skalar säger Theo. hahah ;)

Lille Jeppe boy som jag kallar honom, han hade gått upp sin vikt och lagt på sig 260g...En liten tjockis men som sagt det syns inte för han är så lång. Kommer ihåg Theo som också på mindre än 14 dar gick upp och ytterligare en 300g lite mer än så tror jag det var. Men han var tjockis så himla rund o go =)
Sen matade vi Theo med bröstmjölk typ hela tiden hehe...och Jesper han behöver man inte tjata på han vill äta hela tiden endå =)
Theo vägde 15,2kg och var 90.5 cm lång.

Ja, jag älskar mina små och jag njuter hela tiden... =)









kram

efterföljder...

Ja, ett mindre smickande samtals ämne är väl efterföljderna från en förlossning..Dessa krämpor och molande värk som händer i "nedre regionen" gör fruktansvärt ont och verkar knappt avta, vilket gjorde igår kväll och inatt outhärdligt. Jag hade så ont och hur jag är låg och vred o vände mig så visste jag inte vart jag skulle ta vägen...Sen ville Jesper vakna lite efter två och hålla igång till halv 6 imorse, men jag hade nog inte kunnat sova endå pga av smärtan som sagt.

Ja, idag så åkte Fredrik, Jesper o jag in för att hämta syster ysters student skylt..Och den blev superbra =)
Imorn är dagen D för henne och vad nervös hon var idag. Vi hämtade upp henne från skolan innan vi åkte hemåt från stan.
Hon sover nog inte mycket inatt och kommer nog vara helspänd och förväntansfull inför den stora dagen.
Vi är superglada för hennes skull och super stolta!! Våran lilla Duss! =)

Annars så har jag lagt Theo och Jesper sover också gott, förbereder sig för att tracka mamma inatt också kanske hm..hehe ;)
Så nu ska jag snart klunka i mig vatten förbereda en chokladmousse gjord på delvis dajm till en av tre tårtor imorn..Ska göra tre olika..sen ska jag baka baugetter, färga håret på mig själv och också klippa mannens hår.
Jag är helt mör, har haft en jobbig huvudvärk idag som vägrat släppa...Så irriterande!
Skönt väder har det vart, och inte har jag solat nått..dagen gick ju åt till annat...handla o fixa o färga håret på Mia o lite sånt...

ja, ja...ska inte hänga mer här..tiden går...

kram

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus