Gott Nytt & Ser fram emot 2011

Jag önskar er alla en riktigt trevlig kväll, God fortsätting. Gott Nytt År!!!
Jag själv reflerkterar över året som varit o konstaterar att en MASSA har hänt, svårt o tro att så mycket händer på ett år, både gott o ont. Nu ser vi fram emot mycket trevliga saker, o hoppas att motgångarna ska vara få!
Att mina nära o kära ska få vara friska o krya o må så bra dom kan!
=)
Här kommer en bild från nyårsafton för några år sen!
En rsjukt rolig och underbar sådan!
Tack Annika & Mattias än idag för den!
=)
Gott nytt år!
I år blir det nyktert, dock inte nästa ;)

Theodor Norberg

Sen jag skrev här sist om Theo o hans blöjvanor. Så har allt gått i en väldans fart, han har klarat det galant. O nu är det bara blöjor nattetid.
Han går på toa hela tiden, o jag behöver inte påminna alls. Kan ju vara bra o göra vid vissa tillfällen, men när vi är hemma så sköter han det där fin fint.
=)
Känns så bra för oss och för honom. När jag ringde Fredrik o berättade att han bajsat på toaletten o började Fredrik på jobbet o skrika ut det i butiken. Han fick några märkliga blickar tillbaka sa han, kanske inte alla förstår innebörden när ens barn tar det steget.
;)
Första gången han gjorde no.2 ville han gärna ha en bok...o mig närvarande! Så nu gör vi så, han skriker från badrummet, "JAG BAJSAR!!!"
-Så får jag komma med samma bok, o så sitter vi där. Jag har gjort så med honom hela tiden nu, vill inte att han ska känna att han inte vill.
Till slut behöver jag nog inte följa med, men nu vill han så det gör jag.
Och varje dag sen han slutade med blöjor (dagtid) så skriker han, "MAMMA JAG HAR KISSAT" ifrån badrummet...
Så får han beröm för det =))) Vad bra o duktig du är o en applåd.
Det gillar han ;)

Rondeller...

Maken var ledig idag, så han o jag o Theo åkte till Marieberg..Jeppe fick vara hos mor o farföräldrarna lite...
-Så vi åkte till Willys för att handla o sedan ville vi in på Clas Ohlson..Mannen hade fått span på en ficklampa han skulle ha..Den var frän o smidig faktiskt!
;)
Så Willys var det rätt lugnt på, knappt nån trängsel o gud vad skönt. Men in på marieberg det var ju kaos o hemskt!
Redan i första rondellen så var det tvärstopp o bilar åt alla håll o kanter så långt ögat kan nå.
Direkt kände jag hur pulsen ökar o stressiga jag vill fram, o jag höll på att bli galen..Men sen lugnade jag mig, o tänkte att det här tar den tid det tar...Ingen idé o stressa...Men det var lite för sent för det endå, för man kände hur jobbigt o tungt allt blev o smått började man bli lite yr. (som sagt är överkänslig just nu, klarar knappt av nått)
=/
Bara tanken på saker o ting gör en utmattad. Jag blir helt slut när man ska planera el om det är nått som ska göras eller man börjar tänka. Det räcker med att tänka de sakerna sen är man helt slut, man klarar inte mycket press alls.
Men lite liv i en vill man ju att det ska vara...Men det kommer...
;)
Väl därinne så blev Theo hungrig o ville ha "hamburgare o leksak" som han så fint uttrycker..Märklig känsla att gå in på mcdonalds, beställa kranvatten o en liten cheese..Men jag vågade inget annat, visste knappt om jag skulle klara av burgaren utan att få ont. Men det gick bra, ingen kramp.
;)
Ja, mannen var nog lite glad åt diskmaskinen han var så villig o plocka ur den när första maskinen var klar. =)
-Känns skönt, o som jag sa till mannen: jag kommer ju inte använda den jämt...Jo, tjena. (kände hur jag omedvetet antagligen ljög där)

Beställa tårta!

Ni är välkomna att kontakta mig via mejlen om ni är intresserade att beställa tårtor!
Är du sugen på en tårta till exempel Bröllopet, eller dopet, hör gärna av er!

Mejla mig : johannajanssonnorberg@hotmail.com
*****************************************************************Så fick jag en till slut..

Fredrik frågade mig innan jul, om jag ville ha en diskmaskin...För i så fall skulle vi köpa en i slutet av januari.
Men jag sa att jag ville bara ha en diskmaskin för att den var gratis...Jag ville inte bekosta en, eftersom jag känner inte så stort behov utav en. Jag har klarat mig bra o tycker att det är ganska kul o diska, finns värre saker..(damma möbler tex)
-Fast det kändes förjäkligt när vi flyttade från huset, det minns jag allt. Då saknade jag min diskmaskin.
;)
Så jag sa till Fredrik att jag vill ha en X-box Kinect...-Vill du ha det hellre än en diskmaskin, sa han förvånat!
Jo, men det vill jag...Där kan man ha kul, bränna några kilon o Theo kan vara med o spela =))
-Perfekt ju!
=)
Så det ska vi införskaffa! Det blir våran gemensamma julklapp, vet ju att han kommer ha glädje av ett X-box också..Även om han inte förstod hur jag prioriterade först heheh 
;)
Men sen igår så hittade vi en diskmaskin gratis i princip..Välfungerande! Så nu pryder den mitt hem, tills när man får mycket folk o inte har tid med disk!
=)
-Kan ju vara en sak mindre som stressar...
O funkar den bara i en månad, ja men då gjorde den bara det o funkar den i kanske några år är det ju guld.
Jag vet att det här var en pyttesumma, som inte gör speciellt ont. Då förväntar jag mig ingen garanti..det kan man inte göra när det är gratis el näst intill.
;)
HADE jag däremot lagt 2-3000:- på en begangnad..då hade jag tänkt till en gång, för då hade man velat ha garanti för då rör det sig om en helt annan prisklass. Då vill man inte köpa nått som går sönder..
Men vi får se vad som händer, skönt kan det vara med en emellanåt...Var lite bitter på julafton när jag stod sent på kvällen o diskade allt ;)

Pryder väggen..

Mannen vann ju på jobbet en tävling...Så nu har jag en Philips stereo på väggen i köket. =)
Då kan man ha radion el en bra cd i när man bakar o stökar, saknade en sån faktiskt!
Min man har jobbat på samma jobb i 5 år o varje jul har han vunnit en tävling =)

Läkartid!

Fick en läkartid imorn..
Så nu hoppas jag på medicin utskrivet, vilket jag inte tvekar alls om att jag kommer att få. Beskriver jag min senaste månad, så är det nog ganska givet.
=/
Det har molat i magen hela dagen o jag har haft några krampanfall i mellangärdet, o helskotta vad jobbigt det blir..Som tur har de avtagit mellan varven..
Jag har ju planerat o man vill göra saker o så..Men jag är helt off just nu, o känner bara hur apatisk jag är.
Det går inte att rycka upp sig el skaka av det, det gör ont o det hämmar en. Suger kraften ur en!
=(
Andra ggr jag haft såhär så har det inte vart lika illa, för det har släpt mellan varven. Så man har fått energin tillbaka vissa stunder eller dagar. Men den här gången ger det sig inte, o jag känner att den här gången tar jag det här på fullaste allvar. O inte som jag annars jämt tror, att det fixar sig endå.
-Nu måste jag ta tag i det här om jag vill få en förbättring.
För har man nått roligt framför sig planerat el ska göra, så vill man inte avboka.
=/
Man blir stressad av att dessa saker kanske inte blir av, eller att man vill dom så gärna men man känner inte att det går. Då är jag jättebra på att stressa upp mig över det, o göra det värre. Bara för att man vill bli bra så fort. Det gör saken bara värre. *suck*
=(
Jag får bita i det sura till slut, bara för att man aldrig lär sig....

Åter igen...

Jag avskyr mediciner, tabletter o allt vad det heter. Men jag känner mig desperat igen, så nu väntar jag på att bli uppringd från vårdcentralen.
Min mage har o gör ont nu mesta dels av tiden, det är ett jäkla molande o krampande..Vet knappt vart jag ska ta vägen, o jag måste få bukt på det.
=(
Igår så slog det till ordentligt på eftermiddan..o fortsatte enda till halv 2 på natten, jag grät o grät o var helt uppgiven. Fredrik kom med varma handukar o jag fick kräkas men inget släppte värken.
Till slut somnade jag vid halv 2, så Fredrik väckte mig för att jag skulle lägga mig i sängen.
Tack lille Jeppe som vaknade endast 2 ggr inatt, det gjorde en stor skillnad!
;/
Jeppeboy har de senaste två veckorna vart omöjlig på natten, varannan timme har han vaknat eller vissa nätter en gång i timmen eller fler.
- i tisdags fick jag reda på varför...2 Tänder där nere hade tittat fram, själv glömde jag bort o berätta det för Fredrik så han fick reda på det på julafton.
Så dom tänderna har kommit fram mer ordentligt nu, förhoppningsvis så kanske hans nattsömn kan bli bättre. *peppar peppar*
;)
Sen är man förkyld igen, o halsen har tjocknat på litegrann...Men det är som Fredrik sa imorse, att min mage vart paj nu ett tag o att det påverkar immunförsvaret. Jo, det kan gott vara så..är nog därför man tar åt sig av varje bacill...

Bättre förr!

Vad ska man ha öppet över julhelgerna för?!
Räcker det inte med att vi handlar o shoppar så mycket annars?
-Nää tröttsamt är det vilka materialister detta samhälle är...
=(
Skulle jag sagt samma sak om jag inte hade haft en man som jobbar i handeln, antagligen med tanke på att jag innan jag fick barn var i samma bransch..Men det kunde få vara stängt tre dagar iaf.
Tycker allt blir så överdrivet o upptrissat.
Min man har i två dar gått upp 05.15 o kommit hem igår vid halv åtta, o idag är han inte hemma än...Men snart.
LÄNGTAR EFTER MIN GUBBE <3

REA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Förstår mig INTE alls på de som idag står o köar utanför affärerna för att komma först in...Förstår inte alls varför man idag vill trängas omkring med folk. Jag förstår att det är kul när man gjort ett riktigt fynd, och att det kändes skönt att inte betala fullt pris!
;)
Jag har varit på julrean en gång, när jag gick i 9:an. ALDRIG MER!!
;)
Jag går alltid på rean men i sluttampen, när det lugnat ner sig..Det som finns kvar finns kvar o det som inte gör det gör det inte..Jag betalar nog hellre fullt pris än den där hysterin. Jag gillar verkligen inte rean....

06.15

Tidigt vaknade Theo imorse o ville åka bil....han var helt till sig över sin bil!
-Han var väldigt glad för allt man fick, han leker med allt i olika omgångar =))

Julbilder...

En glad men trött JeppeBoy
Min fina stora kille, som behöver en klippning snart ;)
Granen, som just nu barrar sönder!
Min älskade make
Min knäck!
Theo skulle knäcka nötter till alla..
Mina underbara föräldrar =)
Pappa var tomten, med masken ut o in..o Theo som var snabb o snodde
Tomtens "repliker" hahah =) Han var så go o pratsam med tomten..
Tack för alla fina julklappar!!
-Det var inte klokt vad nöjd o framförallt tacksam man är! <3

God Fortsättning...

Hoppas ni alla haft en underbar jul!
=)
Min första julgrupp! =)
Var ju första gången vi firade julafton hemma hos mig, istället för hos mor o far.
Kändes märkligt, ska ni veta!
Men skönt ska ni också veta, Theo kunde leka med vad han ville när han ville.
Jeppe sov gott i sin säng mellan varven, o vi slapp släpa med alla julklappar in i bilen
plus diverse saker som barnen ska ha med.
=)
Här ser ni min mors omelett, och den är fantastisk! Helt otrolig god!!
Jag är helt såld i den!!!!
=)
Här ser ni mitt julbord o granen i bakgrunden, folket tittar/sover till Kalle Anka.
Därefter skulle vi äta, första året också som vi äter efter Kalle.
Vi käkar annars innan o sen tar man sig lite mat på kvällen igen.
Julbordet var så gott som vanligt, när man har en mor som min så blir
det inte annat än bra! Så fast jag hade julen hemma hos mig, så stod hon o far
för maten o mamma lagade den.
=)
-Det var så mysigt igår, och så underbart!
Vilken fin julafton! <3
Theo vaknade kvart i tre på julaftons morgon, o skrek paket.
Men så tidigt (ska inte härma mor sin än tack) så fick han gå o lägga sig igen. Men han vaknade sju istället.
Och då fick han öppna sitt paket i julstrumpan =)
En pistol, bra idé o låta han härja med en sån tidigt på morgonen. Men Jeppe o Fredrik sov lugnt vidare.
Sen fixades det med dukning, ägghalvor, o andra matförberedelser..Fredrik tog en sista sväng till affären, o
en annan grejjade o hade sig. Theo tittade på tv, och lekte med sina saker.
Men ivrig ivrig, var han hela tiden. Har aldrig sett han sån, och hans ögon tindrade hela tiden när han gick förbi granen o såg klapparna.
Frågade många ggr om han fick öppna, han fick snällt vänta till på kvällen!
=)
Var konstigt att vi alla satt där o tittade på Kalle iår, eftersom när man äter innan blir det att mamma står i köket
o en annan far mellan tv o köket också o hjälper till. Pappa o maken sover i soffan, Mia o Emelie sitter o pratar..
Theo han busar omkring. Sitter helt stilla o tittar intensivt ett tag sen flyger han upp o iväg o gör nått annat.
;)
Jag är som sagt så nöjd med dagen! Den var så lyckad o sådär härligt julig som jag vill ha den. Mysfaktorn var på max!!
GOD JUL ALLA!!!
*mer bilder på allt kommer senare...

Skön dag...

Jo,idag har det vart en skön dag! Och det har helt med att göra att jag fick ta det lugnt idag oavsett!
Jag hade en radda med saker jag ville göra o hinna med, men jag bestämde mig att jag gör det jag känner för under dagens gång. Resten får vara! 
Så fort det dök upp en "måste tanke" i skallen på mig så sa jag nej!  Sen slog jag bort den tanken o det funkade bra =)
-Jag har haft känningar av magen idag, men inte haft sån värk att jag vart tvungen att lägga mig ner. Så det är jag glad för!
:)
Sönerna o jag har dansat till julmusik idag, det var riktigt kul o mysigt. Så Med Jeppe på armen o Theo mittemot på golvet. haha =) <3
Sen så har vi gjort 4 sorters godis...Hederlig knäck...el ja, jag använder hasselnötter istället för mandel. Tycker det är godare =) Sedan blev det pepparmints kolor, chokladkolor med apelsinsmak o sen min egen version av Rocky Road. O när jag menar det så¨är det mindre nötter...mer dumlekolor o mer marshmallows. Sen är det också mörk choklad, ljus choklad..som dominerar o sen en del vitchoklad faktiskt..det smälter jag ihop i vattenbad. =))
Asgott =))
Jag älskar Julen i år o är helt salig.
Mamma ska göra typ all mat som går att förbereda imorn..sen får jag fixa det enkla på julafton..ägghalvor, dom har jag gjort varje år sen högstadiet iaf. ;) En sak som mamma slapp...Mor min jobbar ju julafton! Juldagen o annandagen gahhh!
men men, fina pengar för henne!!
:)
Julen är hos oss i år, och så kommer det se ut åren framöver..det är så skönt o enkelt när man har barnen. För det är ju dom som får mest klappar, o dom vill leka med dom direkt, sen har de sina rum, sängar osv. Så smidigt!
Vi bjöd Fredriks familj också...tyckte vi kunde göra det till en tradition att våra båda familjer o vi är tillsammans på jularna. =)
Men detta år kunde de inte komma..får se om det kan bli så nästa år då?!
-Pappa var den enda som inte visste igår att dom inte skulle komma, han skulle lägga in sill. O sa , jag gör dubbelsats i år när vi är så många?
O jag började fundera på om han såg oss alla i dubbelt, men han visste eller hade inte lyssnat när vi andra sagt att dom inte skulle komma... ;)
Ja, ja...hur som helst...
-En lugn o skön jul blir det.
Med min familj så tar vi dagen som den kommer. tittar tv, umgås, tittar tv, umgås...äter, äter, äter, äter...o äter igen...både mat o godis.. =)
Sen får någon (oftast Mia) ett sockerus o underhåller oss alla med en dans eller nått utspel. hhahaha =)
Ja, det behövs inget alkohol i denna familj för att vi ska få oss ett gott skratt eller ha kul... =))
God Jul ..lite såhär i förväg önskar jag er!!

Hur man inte stressar?

Gärna några tips på hur man stressar ner, eller bara tar det lugnt i vardagen överhuvvetaget.
För nu har det här stigit mig åt huvve igen...Mammaledig men endå sönderstressad med magkatarr..Igen: *suck*
=/
Det har molat o värkt lite i mellangärdet nu i en två veckor, men det har vart så lite o korta stunder så jag har inte brytt mig så mycket.
Igår var vi in till stan, och snurrade runt en massa..Kom hem på eftermiddan, och då var det att laga mat sedan göra 2 Budapest tårtor sen in till Örebro för att hämta syster. Hann bara ställa in tårtan i kylen för att sedan på med skor o jacka o sticka. Glömde plånboken, så jag var tacksam för att ingen polis stannade en o ville se körkortet.
=/
Jag kom åkandes efter halva Kilsmovägen då det började krampa rejält i mellangärdet o det blev värre o värre. Till slut satt jag i bilen o kände mig hel svimfärdig. Stannade till på Statoil Kävesta för att köpa en Loka. Kom ut till bilen o satte mig, och kände att jag måste åka annars hinner jag inte hämta Emelie. Körde ut från macken o stannade till på första fickan. Ringde Fredrik helt förtvivlat o sa, jag kommer ingenstans. Jag kan inte köra o jag har så ont så jag ringer snart en ambulans el nått. Han satt hemma med två ungar som sov o skulle sova..O sa; Jag sa ju att jag skulle åka! 
=(
Men jag la mig i bilen o Fredrik hade jag kvar i luren o efter en 15 min så släppte det mesta av värken...O jag var så glad!!! Jag sa att nu fortsätter jag, o jag hann precis in i tid. Men meningen var att jag först skulle åkt hem till min andra syster en snabbis först. Men vi fick ta det efter jag hämtat Emelie.
***
Så nu idag så var allt bra på förmiddan, men sen 16-tiden och fram till 20.30 ungefär så har jag haft den där jäkla magvärken idag med. Saken är ju att idag gick den inte över på 15 min. Utan den har hängt med hela tiden..mer el mindre. När det var dags att klä granen började det hela..Jag fick vara med lite, men sen fick jag lägga mig. O Theo o Fredrik fortsatte klä granen. Men jag låg i soffan o tittade på...Så det bidde inget julgodis idag, få se hur jag mår imorn. Jag är livrädd för att detta ska fortsätta..jag vill inte, det gör så ont.
=(
Jag stressar igenom allt, vad jag än gör så ska det gå fort. Som igår i stan, jag stressade på som en tok. Och vi hade ingen tid o passa! Imorse tog Fredrik fram frukosten när jag satt o matade Jeppe. O jag börjar påpeka att Fredrik var långsam. Får jag ingen kniv, men har du inte hunnit med det här än osv.
-Men då kom jag faktiskt på mig själv hur jag lät! Och jag kom också på att det ännu en gång, inte var nått att stressa över. Tur att Fredrik står ut när jag blir sån, kan inte vara kul alla ggr.
=(
Jag vet ju på papper hur jag ska bli bra o hur jag ska slippa detta. Men det är inte så enkelt o följa jämt.
Sen Jeppe föddes så har ju mina dagliga rutiner förändrats..Man är vaken mer på dygnet och man måste fortsätta göra det man ska göra endå. Så jag har skippat mycket frukostar, slarvat som tusan..Småätit emellan varven....
Ja, tack vare Theo så har jag bestämda tider man ska äta..men jag har slarvat med frukosten...o sover dåligt nattetid..ja,ja..det finns fler som mig...som det är synd om...
-Jag stör mig bara på att det blivit såhär....

2 Stubbar!

2 Budapest stubbar!
-Fick beställning av mor så dessa 2 ska hon bjuda jobbet sitt på!
-Var faktiskt sugen själv på dom! ;)

*slut*

Ja, alla lussekatter är slut! =)
-Bjöd såklart moster o hennes man på ett gäng, o idag hade hon passande hennes barnbarn där.
Pappa fick med sig några till jobbet, annars har mamma o jag o Theo småätit i omgångar hela dagen.
Fick skärpa mig så mannen skulle få några när han kom hem, o de åt han upp.
=)
Stackars maken har feber o mår dåligt...Så typiskt när han nu är ledig, eller det är väl passande för hans jobb iaf...
Men vi får se om han orkar åka med o köpa julgran imorn, annars gör jag det själv. Men det visar sig!
=/
Ska sova nu...La Jeppe för andra gången ikväll på kort tids mellanrum. Få se hur denna natt blir, har inga förhoppningar på bra sömn. Nått är på G, tror tänder...

4:e Advent

Trevlig advent på er alla därute!!
-Hoppas ni får en fin dag!
=)
Vädret är riktigt juligt.Själv har jag bakat klart mina lussekatter, haft musikhjälpen i bakgrunden...Många bra låtar spelas det =) Nu är det skidor på både 1:an o 2:an...sen musikhjälpen igen!
=)
Mor o far kommer ner hit! Vi skulle ju till dom, men dom ville komma hit...mamma ska göra maten idag...köttfärslimpa mmmm =)

Saffran...

Skulle här på morgonen göra en halvsats med lussekatter, jag höll på som mest här..Och så upptäcker jag att saffranen inte ligger där den borde..Och ingen annanstans heller för den delen!
-Panik!!!
=(
Så jag pratade med mamma, o hon hade ingen o mamma föreslog att jag skulle ringa moster Ulla. Så jag gjorde det, och hon hade 2 påsar som jag fick!! Vilken tur! Och vilken tur att moster fanns så där nära o bra!!!
=D
Ja, så det verkar bli lussekatter iaf nu då..Så jag ska gå över med några katter till henne sen. Snöar på, men man får inte vara rädd för lite snö. Jag ville ju gå till mamma o pappa idag, känns så onödigt o ta bilen ju...
-Mannen halkade iväg imorse...det är ju söndag så man vet ju att plogbilen kommer senare..o jag hoppas han kommer innan jag ska gå till mamma o pappa. Annars blir det kämpigt med så mycket snö på gatorna. ;)

Vandra omkring?


Exakt en sån här i den här färgen, kom Theo bärandes på med en massa saker i förmiddas...Han hällde ut allt o vände upp o ner på den.
-Den blev väldigt spännande för Jeppe som ställer sig upp mot den..och när hans står o lutar sig mot den, så glider den sakta iväg. Så han börjar gå med den..o den glider ytterligare o han går med den.
Jag satt som förstenad o bara stirrade o fattade noll. Vad gör ungen??
Hallå kom tillbaka!!!
;)
Ja, helt nyss låg han helt stilla o stirrade o tittade runt omkring sig..nu tar han stöd från en leksakslåda o smågår framåt, jösses. Svårt o tackla...hela dagen idag har bara handlat om att resa sig mot saker...Jag hänger inte med!!
-men kul o se att han är så framåt o vill så mycket redan!! *mamma lilla Thockos
Nu sitter han här brevid på golvet o drar fram blöjor överallt..hoppas han gör av med massa energi så han kan sova gott inatt...o så jag får sova med heheh =))

Mysigt...

Ja ikväll o idag har det vart mysigt =)
Theo o Jeppe o jag har idag bara myst hela dagen, bus o lek...Sedan har vi haft musikhjälpen på i bakgrunden...när det inte sänts i TV så har det vart radion.
=)
-Älskar att Theo börjar dansa så fort han hör en jullåt, det bådar gott!
=)
Sen på kvällen damp mamma o pappa in..De hade på dagen vart på julbord med pappas jobb. Sedan efter det dök mannen upp från jobbet. Det fick bli köpepizza ikväll, det var gott!
Så först var det julkalendern på tv, direkt efter var det Grinchen...Älskar den filmen!
=)
Så efter den blev det lite zappande, rosting på comedy central fastnade vi för..Fast det var repris..I USA kan dom verkligen roasta...They are so mean, i love it!
=)
Så nu sitter man här..klockan känns som 4 på morgonen...var en lång natt o tidig morgon... ;)
Imorn är det dags o baka lussekatter..sen sätta ungarna i varsin pulka o styra kosan mot mor o far!
Kram

Dop

Nu är datum bestämt till Jespers dop...Lagom många blir vi, det får bli ett ganska litet. Men Theos var mindre o det funkade bra. Det är ju inte storleken som avgör utan att pojken blir döpt. ;)
-Så nu ska jag börja direkt efter nyår att skicka ut bjudningar...
:)
Sen har jag klänningen från Theos dop..Helt underbar klänning, sydd för honom. Så för att inte krångla så väntade vi med dopet på Jeppe tills han blir 8 månader o klänningen skulle passa honom också.
Detta kort tog jag med våran Nikon digitalkamera...ljuset hade kunnat blitt bättre, men jag är en amatör.. ;)

Kizz

Sen i måndags så har Theo vart utan blöja hela dagarna, och bara haft det på natten...Jag började smått i söndags, fick låsa dörren till rummet där blöjorna fanns. Vilket skrik o gap det blev, han grät och skällde på samma gång.
-Ja, har man haft blöja hela livet, så kanske det är konstigt när någon helt plötsligt säger att det inte ska vara så längre.
!
Men Theo har sen i måndags vart väldigt duktig! Han har inte kissat på sig en enda gång, trots att han följt med till affären utan blöja. Jag har påmint honom att gå på toa såklart, men han har inte gått då..Han har svarat tydligt att han inte är kissnödig.
-Sen helt plötsligt hör man hur han spolar, eller hur han kissar...Ja, då har han stuckit in dit själv, utan påminnelse.
Härom dagen lekte vi lite, och helt plötsligt reser han sig upp och säger : åh! O så sticker han iväg.
(han är just nu inne på toa)
=)
Det rullar på fint och han förstår och har accepterat att blöja inte är nått man har, förrutom på kvällen nu.
Känns så skönt att det där "hjärnspöket blöjan" börjar försvinna...
=)
Så fem dar nu, *peppar peppar*
Igår så skulle han gör No.2, men då fick han panik väl på toa..Så då blev det att hämta en blöja, och sen fick han göra det i blöjan istället. Men sen var det på med kalsonger o byxor igen.
Allt tar man ju pö om pö och ingen är felfri direkt. tycker det gått väldigt snabbt från att det satte igång.
För han har vart envis som bara den!
Han gick ju jätteduktigt på potta innan Jeppe kom, men när Jeppe kom blev Theo lite bebis..O han tog ett par steg tillbaka, och ville också ligga på skötbordet. Hade nog med avundsjuka att göra. Men så kan det ju bli..då ville han ha mer "gullande" och nu är han Theo som man känner igen...
-Pussa får man inte göra hur som helst på den pojken längre...knappt en kram ju..Förutom på morgonen eller kvällen då är han gosig!
=D
Min stora pojke, känns så kul o spännande...Få se hur lång tid det tar innan han är helt blöjfri. Tänker försöka se till så han kunde vara utan på dagis när han kommer tillbaka dit i jan!
-Men vi får se, Theo bestämmer såklart takten själv! )
(Dagis då..Jo, rektorn undrade om vi kunde ge det en andra chans för att se om det blev nån förändring..För hon skulle ta upp dessa synpunkter o skreda till verket. Hoppas på det då!)

hemlösa fryser mer än nånsin!!

Läste igår en insändare i Nerikes Allehanda, en man som skrivit om julen och vårt samhälle. Där vårt samhälle inte alls är som historien i "Karl Bertil Jonssons jul", för samhället har endå ändrats. Det blir mer att man ser om sig själv, och tänker mer på sig själv först. Det finns människor som bryr sig mer om andra än sig själva, men de är få.
Känns självklart också att den politik vi haft i Sverige nu i över fyra år har en del med saken att göra!
-Den tvingar oss människor att bara se till sig själva, vare sig vi vill vara givmilda eller inte.
=/
Man har inte råd längre att vara lika givmild som förr, nu räcker inte pengarna till för vissa ens längre. De som kunde få hjälp i alla lägen förut..Får det inte idag!
=(
Jag vill inte bo i ett Sverige som inte hjälper alla, det ska finnas något för alla oavsett situation. Och jag är så trött på att folk säger, "Ja men nu får vi ju bort en massa bidrags fuskare"! NÄÄÄÄ, ni får inte det. Dom som fuskar hittar alltid ett nytt sätt. De som blir drabbade är de sjuka, äldre, ensamstående med fler...
=(
Nu under julen så är det så många som får och så få som ger...
-Ska man ursäkta sig för att man har råd och vissa inte har det?
Det behöver man inte göra, men man kan väl försöka tänka på nån annan...Göra en liten god gärning, av något slag.
-Har sett att i Örebro just nu finns det så många hemlösa att det är många som det inte finns skydd på natten för.
Det finns bara ett begränsat antal sängar.
=(
Jag kommer ihåg en tidig morgon jag åkte från Fredrik i Askersund in till Örebro, gick av vid stationen...Där inne så ligger det en hemlös o sover. Min första tanke direkt jag ser en hemlös är, "Hur mycket jag har på mig". Det är samma sak som att andas för mig...en självklarhet. Jag lider så när jag ser dom, och är så tacksam för det jag har, att jag gott kan ge bort en bit utav det.
Så jag gav honom en slant...
!
Kommer ihåg när jag var till Stockholm i Högstadiet med ett par kompisar, där kom det en man i rullstol utan ben..hemlös. frågade folk om cigaretter runt omkring, ingen hade. Till slut kom han fram till oss, och jag gav han pengar till det istället. Jag är inte bättre än nån annan, det säger jag inte. Men mitt hjärta blir så stort när jag ser sånt, att jag lätt skulle kunna erbjuda en säng hemma hos mig. Sen hur bra det är, det är ju en annan sak.
;)
Men när jag passerar någon..så kan jag inte gå helt oberoende förbi!!
Först fryser de hemlösa helt naturligt nu med tanke på vädret och att vara ute nästan dygnet runt hela tiden, sen får de frysa ytterligare när vi i samhället passerar de på stan med våra fyllda påsar helt upptagna med våra listor om vad vi ska ha....

Måndag...

Ser fram emot måndag så himla mycket...Helgen är inte så mycke o se fram emot, mannen min jobbar ju ;)
-Jo, på måndag o tisdag är Fredrik ledig..Så på måndag ska vi köpa julgran o klä den. Jag ska också göra julgodis på måndag. Har en fem olika grejjer som jag ska göra, få se om det tillkommer mer. Men gud vad roligt och härligt o mysigt det är!!
=)
-Ska ta med en del godis till päronen på torsdag kväll för då pyntar vi ju granen där, och myser och fixar med skinka..Tar första skinkmackan sent på kvällen sen =)
mmmm...Lovely!
=)
Annars så får våran tradition här på fabriksvägen bli att sista dagen närmast jul får bli den dagen vi klär granen här. För det varierar ju år till år när herrn jobbar på Elgiganten och sedan varje år dan innan julafton jobbat så sent så man knappt är vaken när han kommer hem.
-Men det blir nog fint och bra, huvudsaken är ju att vi alla får göra det tillsammans. Sen spelar det ingen roll vilken dag det blir!
=D

Åhhh

Min lille pojk Jeppeboy lärde sig att vinka idag.... <3
-Fredrik kom hem från jobbet och satte sig mitt emot honom, började
säga hej till honom och vinka.
Då kom handen först upp i luften o den blev sittandes där en stund, men sen
började fingrarna röra sig mer o mer.
Till slut svarade han direkt på vad Fredrik gjorde, man blir så stolt.
Det spritter i hela kroppen av glädje från en!!! =)

Ganska självklar!

Den andra bröllopssången i kyrkan är ganska given, och en väldigt vanlig sådan kan jag tänka mig.
Åsa Jinders, av längtan till dig. Den är hur vacker o fin som helst! Helt underbar o passade klockrent in!
Av längtan till Dig

I en evighet levde jag som om du inte fanns 
I alla drömmar var du ändå nära 
så underbart nära 
Och jag trodde jag fann dig 
men du var någon annanstans 
Varenda gång jag funnit någon 
så såg jag att drömmen inte var sann 

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig 
För jag trodde att du fanns och väntade mig 
Alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött 
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött 

Det var enkelt och vackert 
du sa att du väntat mig 
Jag kunde ana att det fanns en himmel 
på jorden jag såg den 
Och du bad mig leva 
mitt liv alltid nära dig 
Jag följde dina steg och allt jag någonsin 
drömt om fanns där för mig 

Det finns ingen som lockat 
mitt hjärta så underbart 
Med all din ömhet får du sorg och smärta 
att sakta försvinna 
Alla skuggor, 
allt mörker som förr var uppenbart 
Det skingras, och tillsammans ser vi ljuset, 
som stiger med solens fart

Bröllopsång

Denna låt var en utav 2 som vi hade en duo med gitarr o tvärflöjt som sjöng o spelade i kyrkan, när vi gifte oss.
Denna låt med gruppen KENT är så fin o och så bra. Och det var svårt att inte fälla en tår där i kyrkan, men som tur var jag ganska nervös o tack vare det så kom det ingen. ;)
Kent-Utan dina Andetag
Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag

Min klocka har stannat
Under dina ögonlock
Fladdrar drömmarna förbi
Inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och färglös som en tår blir jag
Utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
Om du inte ser på
Och genomskinlig grå
Vad vore jag
Utan dina andetag

Vad vore jag
Utan dina andetag


På o av..

Ena stunden går det knappt att skriva något med detta tagentbordet, och andra så funkar det klockrent. Så har det sett ut sen förra veckan. -Man rör lätt en tagent och 47 såna bokstäver raddas i 190 upp framför en på skärmen..Eller så trycker o trycker man o inget händer!
;)
-Ja, ja...nyss funkade det inte o nu gör det..man får vara glad för det lilla..
!
Annars så har det vart full rulle här idag...Började morgonen med att plocka o grejja, för att sedan äta frukost o sedan baka pizzadeg. Förbereda för att far min skulle få komma ner o käka sin favvomat innan han skulle jobba, så han fick pizza på pronton. =) Sen efter det så har man haft tvättdag = massor att göra!
;)
Och efter det så kom mamma, Emelie o Mia..alla tre från jobbet, och käkade chili con carne här..Eftersom det inte blir att jag åker in något imorn till Mia..Så fick vi alla träffas här idag. Så jag bakade en mjukpepparkaka till henne, hon har velat haft en hur länge som helst nu.
Sen bidde det att jag gjorde en tårta, bra att ha tårtbotten i frysen..Ska man baka tårtbotten ska man alltid göra några extra. Det är smidigt!
=)
Så den festade alla kvinnorna i Jansson familjen ikväll..På varsina håll, framför desperata husfruarna =)
-Så sen har man diskat o grejjat o flaxat runt..Så jag är mör men endå pigg..o jag MÅSTE i säng nu, detta går inte!!!
=)
Få se vad dagen imorn har att bju på...Jag vet ju iaf att jag måste tokstäda här..har plockat idag, MEN imorn ska det dammas, dammsugas, skuras MM =)))

stillastående...

Känner mig lite stillastående tills jag fått tag i rektorn, blir lite så eftersom annnars drar vi igång med vårt o så rinner tiden iväg o jag glömmer bort det.
;)
Men jag har fått en sak gjord....Har ju ännu inte kommit till skott med min "besiktning" sen jag födde, och inte gjort cellprov heller som dom skickat brev om under hösten...Så två flugor i en smäll, måndag om en vecka..Där ska jag också prata om steriliseringen som jag funderar starkt på. Så vi får se vad som händer efter det samtalet, hoppas hon förstår o vill hjälpa mig. Istället för att övertyga mig om att inte göra det, vill inte bli motarbetat. Även om jag SJÄLVKLART vill höra för o nackdelar o allt runt omkring det ämnet. Får jag nått bestående men, nja då är det inte lika bra...Men men..om en vecka får vi se vad som blir sagt med det hela!
-AnnSofie är förstående och henne är jag van vid att han sen Theo o lite med Jeppe. Så att prata med henne underlättar.

Upptagen...

Rektorn till Theos förskola är uptagen, försökte få tag i henne i fredags o nu hr igen på morgonen..Men till slut ska jag väl lyckas få tag i henne =)
Bittersweet är det att byta dagis, byter jag vet jag att jag kommer känna mig säkrare för Theo och att han komemr ha roligare. För här i Kilsmo har det sen han började i maj vart lagom kul....Det finns en lärare där jag hyllar lite mer än de andra. Hon bryr sig och visar kärlek för sitt jobb. De andra är bara ute efter sin lön...
=(
Så när det inte blev nått lussefirande rann min bägare över, för det var toppen på isberget...Dom är där inte engagerade i något vad gäller barnen, och att dom inte orkade öva in några låtar med dom är bedrövligt.
Men det värsta är ju när dom missat att klä min son, som vart praktiskt taget naken under termostället eller kommit hem på senhösten utan strumpor i skorna. Sånt får mig att se rött!!
=(
Min son ska inte frysa eller bli sjuk tack vare dom. Då skyller dom på praktikanten, så himla dåligt.
Visst kan det fela, men näää...inte hela tiden.
Det är en massa annat som hänt där också som fått mig att ta beslutet att Theo ska byta dagis..För ska jag jobba sen så ska han inte gå där hela dagarna..
=/
Theo gick på dagis en dag förra veckan, sen fick han vara hemma för mig. Han var inte lessen över det, o nämde inte dagis en enda gång.
Han anpassar sig än så länge, och tiden på dagis är väl inte tillräckligt minnesvärd för att han ska sakna den heller.
Fast han har haft sina dagar då han vart helt lyrisk över dagis o vill dit...Men min pojk har det bra hemma hos mig, vi busar o grejjar mer än vad dom gör. Det enda jag inte kan bidra med är ju de kompisar han har där!
Jag struntar eventuellt i dagis denna vecka också..har inte bestämt mig ännu...Nästa vecka är det endå jullov!

Saffranskaka

Igår gjorde jag en saffranskaka, som jag tog med till Askersund.
Den var jättegod, men tyvärr var jag så mätt så jag orkade bara med en liten bit.
Så därför LUCIA dagen till ära, ska jag baka en ny sådan!!
=)
Mamma kommer efter jobbet o käkar kvällsmat och sedan saffranskaka...(innehåller en massa gott "klet" )
=)
Idag så skulle vi till Pålsboda o käka tre rätters o umgås med Fam. Granstedt. men de är sjuka..Så vi blev hemma istället. Krya på er!!!
-Så jag passade på att göra en sån god gratäng!! Länk till recept: http://sofiagranstedt.blogg.se/category/recept-1.html
Mmmmm...
=)
Enda skillnaden jag gjort är att jag vill ha passerade tomater, mer grädde, och paprika i...Sedan kryddar jag med santa Marias allround krydda. Utan den kryddan existerar inte min mat, kan man säga..Så lite sånt i, så att det händer lite mer..Den får inte ta över, bara finnas i bakgrunden!
=)
Med en god sallad till..Så jäkla gott! Jag åt förrut så jag är så mätt, och kommer nog inte behöva äta nått mer idag ;)
Eller jo...lite mackor o varm choklad ikväll, det skulle vara mysigt gott.
PLUS att jag tinat upp en saffranslängd till adventsfikat..så lite till måste ju gå ner...Är sugen på chokladbollar o en bra film ikväll också ;)
MEN jag är fakttiskt mätt! =)

Stort ställe!

Idag var vi till Askersund o hälsade på Fredriks farföräldrar samt Fredriks päron som kom dit också.
Vi visste att vi skulle få mat, men inte att det stod nästan ett fullt julbord där. Eivor är generös när hon bjuder folk till sig, man går alltid därifrån proppmätt + lite till!
=)
Man ska äta, fika, äta fika osv, hon göder sina gäster. Hon är så omtänksam! Så ska man dit, ska man undvika allt som sitter tajt o bara fokusera på resår eller helst mammakläder hahah =)
Det var mycket trevligt där idag, och det var trevligt att träffa alla!!! =)))
*
Dom bor i en sån fin lgh, den är stor som bara den. Stora rum, med HÖGT i tak..Men nu ska de köpa bostadsrätt i Kumla. Så de kommer närmre oss iaf...man har ju svängarna förbi Kumla ofta..Och Fredrik kan ju lätt ta den vägen förbi när han åker från o till jobbet om det är nått de behöver hjälp med.
=)
Blev en sväng förbi ICA Maxi i Kumla på vägen hem från Askersund, Fredrik satt kvar med barnen när jag stack in dit en sväng. Jisses, vad folk det var där inne!!!
Annars har det vart lördagsmys för hela slanten, och det blev pizza o kebab ikväll!
Det var längsen man köpte det ute, faktiskt!

A.I.K Tårta

Här har ni det som var bittersweet att få göra! ;)
-Såklart jättekul och få göra en tårta men liiite mindre kul att det var A.I.K hahahah ;)
=D
Hoppas min kusins barn blir nöjd över denna tårta!
Han fyller 14 år idag, GRATTIS till honom!!!!
=)
Chokladbottnar med chokladmousse o vit chokladmousse fyllningar o spacklad med chockladsmörkräm.
Dekorerad i marsipan! =)
Hoppas den smakade gott! Gjorde mitt allra bästa, och det var ganska pillrigt. Men jag tog tid på mig ;)
(Det klassiska tornet på loggan uteblev...)

Bittersweet....

Kommer bilder på en tårta imorn...det kändes bittersweet o göra den, ni får som sagt se imorn kväll ;)
Nu är jag helt klar med den, och jag hoppas att det stämmer som de säger nu..Att smörkrämen inte gör så marsipanen svettas, för då blir de inget kul ju....
-Valde för första gången att inte spackla tårtan med grädde, och det var mycket smidigare att spackla.
=)
Lättare att snygga till, eftersom den inte smälter lika snabbt som grädde.
Men till tårtor jag fixar samma dag de ska iväg el ätas..de får ha grädde som underlag, det är ju det gamla hederliga.
Men det här passade den här tårtan bättre eftersom det är en chokladtårta, med marsipan överdrag bara ;)

så bra..

Måste bara skriva lite om min fina Jeppe!!!
Båda bröderna var nog ganska lika i att sitta, skilde nog bara ett par dar där...Jeppe gav ju Fredrik en sån fin present för den dagen var första gången han satt själv, hyfsat stadigt.
=)
Och sen dess så har han provat att sätta sig själv upp, och det har gått sakta sakta upp, men den senaste veckan går det på en blinkning. Jag hinner knappt med o så sitter han där.
Han har ålat på bra här hemma, fast han sedan länge står på alla fyra..så är han precis som bror sin där också. Han ålar och skjuter sig fram med ena benet, men huvudsaken är ju att man tar sig framåt.
-Likaså där, helt plötsligt så var han inte i köket hos mig..då var han i hallen runt hörnet.
=)
Men bröderna bus är lika på de områdena..de började sitta runt 5 månader o efter halva mot 6  så sätter dom sig själva o kryper runt.
Vi får se sen när det blir dags o gå om de blir lika. Tror att Jeppe kanske går tidigare än Theo.
-Jag kan ju säga själv att jag hämmade nog Theo där lite, var lite för överbeskyddande. Det vet jag! =/
Jag var med o hjälte o aldrig..eller knappt fick han prova på att slå sig. Jag skulle jämt rädda honom, jag behandlade han lite som glas. Trodde han var mer ömtålig mot var han var, och för pjoskig.
Men med andra barnet, så är jag smartare som tur är..
;)
Jeppe får testa mer själv, och jag vet att han inte dör av en liten *bonk* i golvet...Så även om det hugger till i mitt mammahjärta i bland, så vet jag att jag måste låta han testa mer själv.
Och jag märker ju hur mycket snabbare han lärde sig sitta sådär stadigt, för han fick ju prova på att ramla ett par ggr..Så han lärde sig hur man inte skulle göra det lika ofta!
:)
Det är ju på gott o ont och jag tycker fortf, det är lättare o vara tvåbarns mor!! Jag blir mindre pjoskig och det behövde jag!

Askersund..

Kan jag bli av med detta innan lördagen vilket jag HOPPAS, eftersom helgen är uppbokad!
Så blir det lördagen till Askersund till Fredriks farföräldrar, där mina svärisar också skulle dyka upp..Vet inte om svägerskan o hennes gybbe kommer, men det visar sig väl. Kul ska det bli iaf! =)
=))
På söndagen är det ju tänkt att vi ska åka till Pålsboda, o käka lyxig tre rätters middag. Jag ska baka tårta, dagen till ära.
=)
Som sagt mycket skoj, så nu vill jag att alla baciller tar o drar nån annanstans!
!
Annars idag är det segt o rastlöst, man vill lägga sig o vila..Men det spritter i kroppen på ett läskigt sätt så jag får ingen ro av att ligga sitt. Bättre o sitta still och kolla internet...Finns mycket kul o glo på =)

Kraxar...

Kraxar för fullt här hemma..är Hesa Beata igen..snart ingen röst alls kvar, och halsen är helt tjock o småhostig är man...Känner mig helt knepig i skallen och det började igår. Jag gick helt i min egen värld var helt seg o mådde skit och kunde inte skaka av mig det.
Men är det här nytt, nääää inte alls. Jag hade ju bara ont i halsen för typ två veckor sen o innan det så var det väl typ två veckor innan det som man var sjuk igen.
Jäkla höst o vinter som det vart för oss. Här har bacillerna bara gått runt, så trist!!!
=(
Men hellre nu än julafton...vill gärna få tillbaka min smak o luktsinne..För just nu, gör det sig bara påmint ibland.
Få se vad som h¨änder idag....

nähä!!

Det bidde ingen diskmaskin, och jag är så putt för det..Men men...
-Maken tyckte det kändes onödigt att släpa dit den hem till oss, när den var begagnad. Tycker det låter lite snobbigt ja ;)
-Det var nån slang o nått mer vi var tvungna att införskaffa...Något som han har på Elgiganten, men Fredrik var rädd att vi skulle släpa dit nått som skulle gå sönder direkt.
-Det får vi aldrig veta.
=/
Så tills vidare så får han diska nu! ;) Jag tror iaf att karln bara hade bråttom o bli av med den eftersom han inte hade plats för den. O då istället för att sälja den som kan ta sin tid så skänkte han den bara istället. Vissa gör ju så, det betyder inte att saken måste vara trasig för det.
!
...Men men...här går man o gör nått bra, nää jag skulle hämtat den själv ;p

Julkalender!

Jag är ett fan av julkalendern på tv, och har följt den så långt tillbaka jag kan minnas och gör det fortf. idag. Tyvärr har det varit några riktigt tråkiga kalendrar på 2000-talet, så dom har jag inte följt. Men annars ser jag traditions mässigt på varje kalender o varje avsnitt!
=)
TIO I TOPP


1. Sunes Jul


Kan någon ens vara i närheten av denna underbara Kalender!
Älskar Sune och hans pappa Rudolf gör den här till Nr. 1
****************************************************************************
2. Klasses Julkalender

Kommer än idag ihåg hur julkalendern såg ut, och det var en stor gran med en massa pynt i!
Klasse o alla hans karaktärer sitter fortf. fast i skallen på mig!
**********************************************************************************
3. Ture Sventon Privatdetektiv

Den här var riktigt spännande minns jag, och sugen på semlor blev
man varje gång!
-Ständigt denna Vessla! ;)
*********************************************************************************
4. Kurt Olssons Julkalender

Kurtan är ju Kurtan, så den här gick inte annat än att gilla =)
************************************************************************
5. Håll huvet kallt

Den här blev jag helt såld i och när det är Viveca Lärn som gjort den och
även är berättarrösten..Så kan det inte bli annat än bra!
Fin berättelse om Eddie  som flyttar från sin pappa som är alkholist o mamman som är död,
till sin faster o farbror. En kalender som också innehöll skratt, men som hade ett budskap.
*********************************************************************************
6. Jul i Kapernaum

Den här skrattade jag gott åt, och tyckte var kul..O spännande!!
Måste ta o se den igen!! =)
***************************************************************
7. Pelle Svanslös

Nu när den här gick så var man inte så liten längre, gick i 8:an.
Men som sagt, jag har alltid tittat på kalendern. ;)
Den här var fin och charmig, och man har ju läst Pelle böckerna när man var liten.
och Mia o jag hade som tradition på Påsken att vi alltid såg tecknade filmen Pelle
Svanslös Och Robin Hood ;)
**************************************************************************
8. Mysteriet på Greveholm

Den här var också riktigt kul o bra, Emelie min syster som
var ganska så liten då. Hon tyckte det var jättespännande och köpte
den på film sen.
*****************************************************************
9. Julens Hjältar

Fin o rolig den med, men det tog ett par avsnitt.
Hammarby maskothund som gärna vill vara som de andra han träffar.
Dom är julgranspynt (avlagda som vill ta sig in i hemmet igen), och han vill vara en julhund! ;)
*********************************************************************
10. Tomtemaskinen -Pettson & Findus!

Tyckte den var charmig och rolig..Och en julkalender ska ju vara "julig" och det var
Pettson o Findus....
**************************************************************************
BONUS: Den som hamnade lite utanför, som jag bara var 4 år när den gick.
Kommer ihåg att den i slutet av 80-talet gick repris på "jullovs morgon"
"Julpussar o Stjärnsmällar"

-Har ett minne av hur dom bakar lussedeg, och glömmer bort den så
den står o jäser o jäser..Så det blir lussedeg i hela köket. I MASSOR ;)

*****************************************************************
Kalendrarna har satt sina spår o det är aldrig lätt med topp listor.
Men Sunes jul är klockren, och en sån bra kalender kommer ALDRIG göras igen.
Men en som kommer titta på kalendrar tills den dagen hon dör, har gärna fel.
Vill ju se bra kalendrar ju...
=)
-Årets kalender är charmig o rolig den, värd o titta på!

Sentimental m. Bloggsjuka

Jag bloggar som tok! På gott o ont kanske.. ;)
Det är nått med December o julen iår, jag är så till mig, sentimental, och goofy...
?!
Jag har i flera dar tänkt tillbaka på jular, och minns saker som jag inte tänkt på, på jättelänge.
Det är nog för att man har barn, antagligen för att Theo är mer med i år..Han är helt till sig.
Påminner mig om att det är dags o öppna kalerndrar o sen undrar han när han ska få sina paket. Hm..han brås på mig minsann...
;p
Mina jular när jag bodde i Vivalla spenderade vi mest med mina kusiner på pappas sida. Vartannat år hos som i brickebacken o vartannat år hos oss i Vivalla.Då var det bara jag o Mia o på slutet föddes Duss. Likaså var dom två tjejer, som fick ytterligare två syskon senare..
Men då var vi fyra kusiner som var så till oss att vi inte kunde äta upp maten, men Kalle kunde vi kolla på. Men tjat om när tomten skulle komma var konstant. Vi ville inget annat än att kvällen skulle komma...hur kul vi än hade mellan stunderna så handlade det bara om att tomten skulle komma.
Oftast var min farbror o min farfar med på jularna också...Så vi var ett gäng, och jag har bara goda minnen.
=)
Ena året var min farbror tomte, helt i julklappsutdelningen så fastnade min farbror med blicken mot tvn o blev ståendes så en stund. Så jag minns att mamma sa: Nu får tomten slita sig från tvn och fortsätta med det han kom hit för att göra.
(Min farbror fäste blicken för att det var en tjej i bikini på tvn just då.,..hm hahaha ;) )
-Sedan minns jag det året hur jag o min kusin for efter tomten i hallen eftersom vi misstänkte att det var Jeff som var tomte, och hon försökte slita av han skägget på vägten ut. Det var så kul när man var en 8-9 år =)
Helen var 2 år äldre o fyllde för ett par dar sen 30 år, tiden tickar på!
=)
Det starkaste minnet är nog hur antingen jag väcker Mia, eller Mia väcker mig! Kl är ca 3-4 på morgonen o där sitter vi pigga o alerta för att kolla julstrumpan. Vi var helt på G, o börjar man dagen så tidigt så fick man verkligen vänta länge på klapparna sen. Men så var vi, tror jag var en 12-13 år då jag iaf kunde sova till en 8 på julafton. Det pirrade i hela kroppen av förväntan.
=)
Ett annat år på äldre dar så hade jag o pappa köpt samma julklapp åt varandra.
Lustigt nog en whiteboard tavla, som det stod "KOM I HÅG" på..med penna till.
Båda behövde den, så det var lite lustigt!
=)
Ett år så hade pappa slagit in ett par IKEA tofflor åt Mia o mig, precis efter formen på dom. Mia tog upp det och började skratta, och sa ser du Jojo vad det är..O jag tittade; näää
Men ser du inte vad det är sa hon igen o asgarvade..Näää sa jag som verkligen inte fattade alls.
Och hon skratta o jag skratta...så inte först på julafton så var det ju så tydligt, mamma gick runt i såna vita jämt..så jag borde fattat. Lika tydligt som när nån slår in en kudde, man ser ju att det är en kudde.
Men jag fattade inte.
=)
Jag fick en tv i julklapp en 20-nått tummare och jag fattade aldrig vad det där stora paketet var. Jag tittade på det många ggr, men jag kunde aldrig lista ut det. hade nog inte räknat med att få en tv, även om jag önskat mig en.
Sånt är kul o bli överasskad ibland.
=)
Vi har alltid skrivit önskelistor o förra året var första gången sen jag lärde mig skriva som jag inte gjorde det.
Paket har sen jag blev vuxen bara varit ett plus i kanten, men inte vart så viktigt. Nu är gemenskapen o att vi alla är samlade o mår bra som är viktigt. Att vi får sitta där tillsammans o njuta av mammas goda mat. =))
Bara vara med familjen!
=)
Men att få presenter är självklart kul, men jag tycker det är roligare o ge. Jag gillar att se minen på de som får och se hur glada dom blir.
=)
Mia är en komiker, när vi bodde i Sköllersta så brukade hon alltid dra på sig gamla tomtemasken o dansa med hunden. Men hunden var mer intresserad av att riva av henne masken, så det blev alltid ett himla stimm o stoj.
Jag var där o filmade, så en dag ska jag ta mig i kragen o lägga upp det på You tube. Det är för roligt alltså =)
=)
Hopps ni alla får en god jul! =)

Ordnar för mig själv...

Jag har inte tänkt på att skaffa en diskmaskin, har inte råd nu och har ingen lust. Det går bra o diska även om det finns roligare saker o göra ibland.
Så när man hittar en fullt fungerande på blocket som ska skänkas bort, ja då är man ju dum om man inte tar chansen!
=)
Så imorn åker mannen till Hovsta i Örebro o plockar upp den åt mig =) hihihi
Känns skitbra och där fick jag min julklapp. =))

Mat..

Testade idag en ny pastasås, har gjort den förr men aldrig fått till den. Har inte gillat kryddningen när man blandat, men idag tog jag bort o la till o grejja...Tyckte  den var god, o mannen älskade den. =)
-Pasta med fläskfilésås, och en pizzasallad brevid. =)

Stämmingsfullt

Här hemma så drog vi på julmusik och höjde volymen, Theo dansade för fulla muggar o hej vilt. Jag stod i köket o lagade mat, Jeppe kröp runt på golvet..Och mannen satt o diggade med dosan i handen o böt låtar lite eftersom.
-Första gången på 10 år, alltså första gången nånsin under vårat förhållande så sa Fredrik att han kände julstämmning idag. På julafton gör han det ju, men aldrig annars. Det är den dagen inget innan o inget efter.
Men nu idag, bara 7:e dec så är han med på noterna.
=)
Att jag till slut lyckades smitta av mig, men han har påpekat lite idagarna att det är så mysigt o komma hem för det är så fint pyntat. Det känns kul o höra, och jag är säker på att hans två ungar hjälper till o höja stämmningen. För när man får barn lägger man sina åsikter åt sidan. Vare sig man gillar julen el inte, med stämming el ej.. Fr det är barnen julen handlar om, och det är för dom man har skyldigheten att göra den bra o förväntansfull...Fylld med glädje!!! (sen att man som vuxen älskar den också, det är ju bara plus!)
=)
Pappa trissade alltid upp stämmingen för oss, han påpekade alltid hur många klappar vi hade..Sen fortsatte han dag efter dag han slog in o handlade. Jag kan säga att jag var o är en bortskämd unge på jularna! Jag o mina syskon fick alltid det vi ville ha o lite lite till..Hade alltid minst 20 paket var o som mest 30, med saker som vi bara kunde önska oss.
=)
Pappa slet som ett djur och jobbade alltid extra för att ge oss de perfekta jularna, för när man är barn handlar det bara om en sak o det är paket. Oavsett vad man ändrar sig och tycker när man blir vuxen.
*
Min päron skämmer bort oss som barn o inte slutade det när vi var vuxna där också. Mamma har alltid lagat julmaten från scratch också, lagt in skinka själv. Min mamma är världsbäst på mat, vet inte hur många som "inte gillar Janssons frestelse" som kommit till oss, och äter jansson efter det. Hennes är i världsklass, det är den min man börjar dregla och gå på fasta för ca en vecka innan jul! hahha =)
=D
Jag är tacksam för mina föräldrar och för att dom alltid gjort jularna speciella för oss...Mina föräldrar är inte rika, men på julen var det "all in"!'

Lussefirande..

På måndag på eftermiddan är det lussefirande med Theos dagis o inklusive hela skolan...Upp till årskurs 4.
Jag tycker det hela var tråkigt, för ingen av fröknarna har nämt att det ska vara nån utklädnad. Så nu fick vi ringa o fråga hur det hela ska vara.
-Så vi fick veta att dagisbarnen inte övat på några sånger, men de får vara med i ledet springandes hur de vill..Kändes sisådär kul, de hade väl kunnat försöka öva på lite sånger med barnen. Och om de nu fick vara med i ledet, så hade de kunnat nämt att de gärna också skulle vara utklädda. Det blir ju mer upplevelse för dom också då.
:/
Är inte alls glad åt det där dagiset...det är så typiskt dom!
-Ja, Theo får ju hur som helst se sitt första lussetåg o får sig en funderare på hur det är o funkar. 
Sen blir det fika på dagis.
Men det fick man köpa där, jag fick hem en lapp idag. Där skulle jag fylla i antal personer, vuxna o barn...för att sedan kryssa i hur många saft, kaffe o the det skulle vara. Kändes lite smått tråkigt det med. Var o en hade väl kunnat få ta med själva. 20:- för en vuxen o 10:- för barn
*
Sofia o hennes underbara ungar kommer på måndag så då ska det bakas lussekatter, det var ju dom vi trodde vi skulle festa med på dagis sen. Ja, ja..inte för att de inte kommer gå åt endå ;)

<3

Blir lite fånig såhär på kvällskvisten..Men det gäller att vi tar hand om våra nära o kära, man vet inte hur länge man lever eller vad som händer. Det är dumt att gnabbas, och sedan sitta där en dag och ångra sig för saker man inte gjorde eller gick miste om...Eller sagda saker som man därefter får ångra.
Visst har detta inlägg med att det är jul, då kommer allt upp..Och inget är viktigare än sina familjer och den trygghet man har där. <3
-Må gott och lev väl =)

Älskar jag han?

Jo, det kan man lugnt säga att jag gör..den där mannen jag har, gör jag det mesta för.
Som tex ställer mig och bakar en pepparkaksdeg halv elva på kvällskvisten..hm...Kändes väl sådär, men vaddå det går ju ganska så snabbt!
;)
-Så nu har han något att käka på titt som tätt, uj uj...Ja, för ni trodde väl inte han var sugen på att baka pepparkakor direkt? hahah
=D

Försmak..

Här kommer en försmak på julkorten som ska skickas ut till folk runt om, här ser Jeppe riktigt tjock ut. Kanske för att han knölar ihop hela sig ;)
-Han är ju min "thockos" som jag säger...det ordet utvecklade sig från, mammas "Tjockis" till "Thockis" till "Thockos", fast han är ju Min JeppeBoy ju =)
=)
Så 6 Månaders kontrollen gick utmärkt..han kan byta hand med leksakerna, sitter ju fint och tar sig fram överallt.
Känns kul o bra =)
Så min guldklimp vägde 8880G o var 72 lång!
=)
Det går fort med min bebis, han växer o blir stor. Så det gäller o vara med o ta in allt, 6 månader redan!! herrejösses, tiden rinner iväg o jag vill ta in allt..Givetvis gäller det Theo också =) Min duktiga kille =)
Älskar dom så mycket, dom betyder allt!! Så länge jag har dom o får vara med dom så är jag lycklig! <3

2:a Advent

Tog lite bilder igår, det var en riktigt mysig dag. Det snöade utanför fönstret, och jag satte igång och bakade en saffransdeg. Jag har tjötat om att jag ska prova o baka saffranslängder, så 2:a advent var en perfekt dag o göra det på. När dom var klara så bakade jag en mjuk pepparkaka, men sen fick det vara färdigbakat.
:)
-Jeppe ville nämligen inte sova och började bli kinkig, men till slut gav han upp. Theo ville ju vara med o baka, men var mer intresserad av att strö mjöl omkring sig. Så det mesta i köket var vitt när allt var klart.
;)
Sen kom pappa ner en sväng, eftersom mamma jobbade så bjöd jag honom på mat innan han skulle iväg o jobba. Han fick ju även lite adventsfika. Senare mot kvällen dök mamma o Emelie upp, mamma som inte sett Jeppe på en vecka var otålig och tycker det kändes som evigheter. O hon kan inte hålla sig borta så efter jobbet kom hon o syster ner..lagom till fika!
;)
Det blev väldigt mycket pusskalas, och Theo var överförtjust att vi fick sällskap. Han blir så glad när nån dyker upp, någon som han kan släpa med in i rummet. (som har svårt o säga nej) =)))
Så här kommer lite bilder på bak o pynt ;)
Saffranslängder!
Mjuk pepparkaka!
Älskar julstjärnor! Fick denna av far min lagom till första advent =)
En del av mitt köksfönster
Min advent ljusstake
Köper en ny tomte varje år, det här var den =)
Ett av mina fönster i vardagsrummet..

SNL...

Är så trött! Men kan inte ge mig ännu, SNL är på tvn..Synd att det ska gå så sent på lördagar..Men jag måste vara uppe o se det, det är reklam o så sprang jag in här för o kolla läget...
-Händer inte mycket nu, folk festar väl eller sover..

Slog slag i saken..

Ja, jag startade en facebook grupp: Jag vill ha en insamlings gala på tv, för de hemlösa i Sverige!
:)
-Mia sa varför startar du inte en grupp, hm...O så gjorde jag det.
Tyckte det först kändes meningslöst med gruppen, vad ska den leda till. Kan jag verkligen göra någon skillnad?
Men nu ska jag tänka positivare, mannen peppade mig imorse och tyckte det var jättebra av mig. Så det kändes kul o höra och gav mig hopp.
Hopp om att kan jag få tillräckligt med många röster, flera tusen sådana. Så borde man kunna ställa någon mot väggen med dessa namn! Någon måste lyssna och ta till sig, så att det blir en gala. Så imorse blev jag helseriös och förhoppningarna finns där. Att det en dag ska bli en gala!!!!
Kom igen nu alla med facebook gå med =)))

Facebook-Grupp!

Gå med i min facebook grupp!!
Sök på!!!! :  Jag vill ha en insamlings gala på tv, för de hemlösa i Sverige!

Tårtor...

Fredag om en vecka så lämnar jag iväg en tårta, det är en kusins barn som fyller. Dom har ett speciellt önskemål, hoppas jag kan leva upp till kraven så det blir bra. Avslöjar ännu inte vad det är, utifall..Tror inte han läser min blogg, men det kan komma fram endå...och det ska ju bli en överasskning. (bild kommer senare)
:)
Sen har jag Wilma som fyller i januari, hon har sagt vad hon vill ha. Så jag ska göra mitt bästa där också, en My little pony tårta. Jag har klurat lite, lite...vilken underdrift, MASSOR! Och nu vet jag hur jag ska göra! Det blir min present till Wilma, hoppas verkligen hon ska tycka om den! Både utvändigt och invändigt!
=)
Sedan har jag min lille Jesper som ska döpas i feb, är det tänkt. Så hans tårta är jag bestämt klar med färgerna och lite hur den ska se ut..men nått saknas fortf. för att jag ska känna mig nöjd. hm...Men det löser sig!
=)
Sedan har jag redan, fast lilla Nelly inte kommit till världen en..Så har jag hennes doptårta klar i huvudet, vit och rosa handlar det såklart om, med lite dekorationer på såklart!
=)
Sedan har jag en tårta till den 12:e denna månad jag ska göra, för då ska vi till Fam.Granstedt på tre rätter...Fin fin tre rätters, jag har sett menyn =)
Så då ska jag ha med mig en tårta, lite julinspirerad till det yttre...Päronmousse ska den innehålla, den smaken gillar frun i huset nämligen! =)
********************************************************************************************
Så med det sagt så ser jag fram emot att få baka tårtor! Vet ju att svägerskan fyller i januari, 25 år t.om. Henne gör jag gärna också en tårta, men jag måste ju kolla om hon inte planerat något själv förstås...Sånt vet man aldrig! =)

Hemlös..

När jag var på marieberg i lördags så i utgången stod en man och sålde " Situation Stockholm", jag hade inga pengar löst..Så jag ropade till på mannen och han hade en 50-lapp. En sån tidning kostar 40:-, och mannen säger vänta så ska du få en tia tillbaka. Nää tack, sa jag!
Den tian gör ingen skillnad för mig, den hänger inte min ekonomi på. Synd att jag bara i den stunden inte hade mer att ge.
:(
På morgonen tittar jag alltid på nyheterna och därefter är det regionala nyheterna, då var det om de hemlösa i Örebro. Mannen i repotaget var han som sålde mig tidningen på marieberg. Han var hemlös sen ett år tillbaka. Han var på Ria Dorkas på dagarna och hade han tur på kvällarna så kunde han ibland få en plats att övernatta på. Det gör så ont i mitt hjärta när jag hör sånt, och jag är en sån som blir så illa berörd. Jag tar åt mig så fruktansvärt mycket. Vi bor i Sverige, jag lever fortf. i tron att det inte ska finnas hemlöshet i Sverige. Det är samma när jag läste på aftonbladet att fler än nånsin skriver till majblomman om bidrag för julen. Familjer, med ensamstående föräldrar som har barn inte har råd med mat på bordet till jul. Som önskar mer än nånsin att de kan få ha en "riktig jul". Med mat och några julklappar till sina barn.
:(
-Det gör ont i en när man läser, och jag vill göra som Karl Bertil Jonsson och ta från en rik o ge till en fattig. Ge mig jobb över jul på posten tack ;)
Varför finns det aldrig galor på tv där vi samlar in till våra hemlösa eller mindre lyckligt lottade familjer!?
-Det är härligt att vi i Sverige är så generösa och vill bli faddrar jämt, för vi måste alla hjälpa varandra. Men jag vill inte att vi glömmer bort oss själva, vi i Sverige måste ju få finnas med på ett hörn..För de hemlösa tillhör ju detta land också!

Länk till vrålåk!!

http://www.annaaxel.se/product_info.php?products_id=1974

Julklappar!

Sitter o funderar på julklappar, känner mig inte ett dugg stressad och har koll på läget =)
(har t.om vissa avklarade!! *impad av mig själv*)
-Det är väl bara till barnen som jag  inte har det helt på pappret vad det blir, men jag gör som jag brukar.
Jag ger mig in i leksaksbutiken o så roffar jag åt mig det jag vill ha =))
Men jag är ju jämt ute dagen innan och har alltid vart, och det är min tradition. Utan den så känns det inte som jul för mig,det kanske låter märkligt i vissas öron. Men för mig då är det den dagen stämmingen byggs upp och jag känner att julafton är på G. Sen nu med två barn och speciellt Theo som visar i år hur det spritter i hela han över julen, tomten och kalendrar. Så bidrar ju det, jag känner julstämming konstant nu istället =)
Och jag vill gärna vara mer förbered denna jul. Eftersom julafton blir hos mig iår, så har jag en del o förbereda dagen innan. Så lite kommer jag på förmiddan vara ute o stressa, men 90% av julklapparna är nog klara då.
Älskar julen =)) Älskar att vi har det så vitt hela tiden också...I flera år så tjatade vi svenskar om att det aldrig var snö på backen på julatfon, och som julfantast. Så minns jag vädret som igår..Många jular det var regn, eller lite pulvervitt som försvann så fort du gick på det. Så att vi förra julen fick så mycket snön är härligt och att det fortsätter iår är underbart. Vi måste ha en vit jul, så är det bara!! =)

Macgruber

Har nyss tittat på en komedi som heter McGruber! ;)
Vi såg det här för ett par år sen på SNL (Saturday Night Live), SNL är mannen o jag tokiga i..Och jag har sett det från o till sen jag var liten =)
Program där det är sketcher, parodier o sånt därnt..
Så i en av sketcherna så var det Macgyver, de gjorde parodi på. Det blev MacGruber istället, och den lilla sketcgen skrattade jag halvt ihjäl mig på. Så nu har det alltså kommit en hel film, så den glodde vi på.
Och att sitta o skratta åt en sketch på ett par minuter, är en sak. Men en hel film, det håller inte nånstans. Vilket jag kände innan vi slog på den. Så ett fåtal skrattscener, men annars så blev det ganska mycket gäspande. O Jeppe var vaken så jag gullade med han emellanåt.
Det funkar ju inte o göra en hel film, med de där små sketcherna på SNL var ju klockrent. Lagom för att fånga ens intresse.
Jag älskar ju komedier, är helt galen i det!!! Jag kan se andra kategorier utan att klaga, men komedier är mitt forum.
Och som tur har jag en man som tycker likdant. Men när vi kommer till American Pie, o andra filmer som hamnar i ungefär samma fack. Då funkar det INTE alls för mig!! URK!!!!!! Som Dude where´s my car, eller roadtrip o allt vad de heter. Det går inte hem!!
Funderar på en tio-i-top-lista på komedier. Men det är svårt, finns många bra o jag vill inte glömma nån. Eller kanske inte får plats med bara 10. Ska plocka lite, sen somna Jeppe o sen somnar nog jag av mig själv. Filmen hjälpte till ganska så bra som sömnmedel. MEN nu har jag sett den o behöver inte fundera mer på den då...hahaha ;)

3 dar...

Blev så lyxigt i brytningen på november o början på december. Men mannens schema, blev att han blev ledig, tisdag, onsdag o torsdag. Lyxigt värre. Och nu ska han ju jobba helg, så det känns skönt o ha han hemma några dagar såhär. =)
-Idag var det meningen att man skulle åka o handla, men vi orkar inte. Jag är så snorig och tung i skallen o Fredrik är bara trött. Så vi får se om vi tar det imorn el om jag åker själv på fredag...hm.. ;)

Inbjudna...

I år kommer familjen spendera nyårsafton i Pålsboda igen, vi har fått en inbjudan av våra kära Granstedt:ar! =)
Vi hade så roligt och trevligt förra året, och nu ska vi dit igen. Det ska bli så trevligt!! =)
Detta år så pratade Sofia om att vi borde införskaffa raketer, och det låter kanon. Jag älskar ju sånt där! =))
Så nu är nyårsafton spikad och i goda vänner lag..Kan det inte bli annat än bra =))

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus