6 stick

Ja, PUK provet innebar 6 stick...första i handen som gav noll, fyra i ena foten och en som blödde till rejällt i den andre.
Han var snäll och sa inte mycket först de sista två sticken, då hade han nog fått nog.
Jag var med, kunde ju inte gå ifrån oavsett hur jobbigt jag tycker det är. Så jag höll honom, hade nappen till hands (som han inte gillar värst mycket) sen hade vi ju socker vatten som funkade ganska bra som hjälp.
Men jag höll om han så mycket jag kunde, min lille älskling.

Theo stod och frågade och undrade och skulle släpa med barnmorskan in i rummet x anta ggr för att leka med bilar ;)

Ja, på tal om Theo..han har blivit en sån envis och trotsig liten unge den senaste tiden och den senaste veckan har det nog vart värst. Han tror han kan göra vad han vill och sen tjatar han hål i huvvet på oss om godis, kakor, glass o jag vet inte allt han ska ha. Så idag när vi är på baksidan så sticker han bara iväg hela tiden.
Man ropar att han ska komma tillbaka, och försöker prata på alla sätt för att få han att lyssna.
Men han vägrar, och sen när man börjar jaga honom då skrattar han som en tok. Tills man bär han tillbaka, då blir det gallskrik istället.
Så det är väl en period just nu man får ta, eller kanske en första period av många andra trotsperioder det är nog bättre uttryckt! ;)
Men jag älskar den där lille trotsiga pojken ju, han är ju för go...Känner mig ytterligare dum just nu som inte "hinner" med honom så som jag vill. Jag sitter med bebisen och ammar och han ber mig följa med eller vill ha hjälp med något och jag kan inte just då. Sen är man ju trött och har kramp på flertal ställen *hrmf* så leka fullt ut pallar man inte heller just nu.

Men jag ska ta igen det, och jag sparkade lite boll med honom idag. Och vad glad han blev och skrek ut att mamma sparkar boll med mig. Lille Theo...eller store Theo.

För vilken skillnad det var när han kom upp på BB dagen vi skulle åka hem, jag kramade om honom och sen kunde jag inte sluta titta på honom. Dels för jag saknat honom så det gjort ont och sedan för att bara titta på min pojke. Han som vart min lille babba i 2,5 år och helt plötsligt så såg han så stor ut. Det var en del att smälta..faktiskt,


ja, jag är så glad för mina barn och jag älskar dom mer än något annat.


kram

PUK

Ja, idag kommer barnmorskan som sagt...hon skulle kommit fem på eftermiddan men kommer ett nu iställer, men det passar oss bättre. Sen är det inga mer måsten med den här dagen efter det.

Imorn är det bvc för Theo på morgonen, 2,5 års kontroll. Få se hur den går till då.

Nää, ska in o duscha nu..för nyss hade vi inget vatten men lika fort kom det tillbaka, tur det!
Men lika bra o duscha för det kanske försvinner igen hehe ;)

kram

Härlig mors dag =)

Ja, idag så var jag drained! Helt asatrött och idag kom nog allt ifatt, så en del gäspande har det blitt.
Men jag gjorde endå ett försök på att kopiera en tårta vid namn Gesella, som finns på Sveas bageri.
Så jag gjorde det lätt för mig med köpta tårtbottnar men nötmarängs locket gjorde jag själv iaf ;)

Mor o far o systrar kom över idag och mamma hade gjort mat som hon tog med..Herre jösses vad gott det var =)
Sen blev det fika utomhus för oss, och Theo busade på hela dagen idag..var väldigt övertröttad där på slutet. Och av honom o Fredrik fick jag nya nattduksbords lampor, jättefina =)

Sen här framåt kvällen så ringde svärisarna och frågade om de kunde komma över en sväng och med sig skulle de ha Fredriks farmor Eivor. Så det var en trevlig överasskning och vi har nu haft en trevlig kväll med massa fika och prat =) O såklart gos med Jesper, stackars Theo fick inte träffa "phamia" som är hans namn för farmor. Han sov för fullt när kl slagit sju och dom kom strax efter....

Imorn blir det att slappa, sen småplocka o städa lite innan barnmorskan kommer o tar det hemska PUK provet.
Jag tar med Theo ut på baksidan då, för att han inte ska bli orolig när Jesper skriker(el det är det jag skyller på för att jag är för klen för att vara där)..För antagligen kommer han skrika när de sticker han i foten, usch jag vill inte heller höra. Det skär i hjärtat!!! =(
Men blir han tröstlös, då är jag där direkt...

På tisdag ska vi lämna Theo på dagis sen blir det att dra o fylla på förrådet och inhandla present åt syster yster som tar studenten på fredag. Köpa mig nått att ha på mig, för magen är ju så trevligt där fortf. Så egentligen spelar det ingen roll vad jag har, ser väl gravid ut endå ;p

På onsdag kommer Sofia o Elias på besök, det ser vi fram emot..

Torsdag blir att förbereda allt inför Emelies student, jag som ska baka både tårtor o baugetter..

Sen på fredag är dagen D, då smäller det för syster yster och jag är så stolt över henne...shit vilken fyllekaja hon kommer vara sen på kvällen heheh ;)


Näää nu ska jag förbereda mig för sängen...eller inte..Jesper brukar ju vakna snart för att sen hålla igång fram till en fyra,  Då är det ammning som gäller nästan hela tiden, eller så vill han bara vara vaken. ;)

kram

nytt intryck..

Tänkte på Sofias kommentar i inlägget innan, och du slog huvve på spiken.
Theo är ju inte liten längre i den bemärkelsen han var innan, min lilla babba blev ju stora babba på två sekunder.

Han kom inspringandes på BB och jag slog armarna runt honom och helt plötsligt så var han så stor och jag kunde inte sluta titta på honom. Fredrik och jag pratade om detta för en stund sen, han tog upp det hela.
Hur mycket han kan och förstår och allt han säger och gör.

Att han får en bror är en omställning, och han har bara hittills visat kärlek för den lille. Han pussar, vill klappa, vill hålla, krama om. Igår satt jag med Jesper o hade honom i soffan med en filt på sig och Theo kröp till mig och ville också sitta i mitt knä under filten. Det var bara o göra plats, och det var nog första lilla tecknet på att han var lite avundsjuk. Han ville också...OCh det är ju självklart, och vi gl

Det där med sömn..

Ja, första dygnet med Jesper så sov han på fint under natten och vaknade till lite lätt sådär men somnade snabbt om. Hade första natten sällskap med en tjej och hennes son, och jag led så med henne för utan att överdriva så skrek hennes lille i mer än tre timmar i sträck med ett par korta minuters tystand där emellan mer var det inte. Sköterskor kom och försökte hjälpa henne, han var hungrig o blev matad med sked.
Men Jesper sov på ostört av det där.

Då kan ni tänka er att när Jesper drog igång och skrek 20 minuter efter hennes unge blivit tyst, så väckte ju Jesper honom såklart. Så sen var han igång och Jesper somnade direkt om, stackare henne som sagt. ;/

Natten efter det var vi själva i rummet och det var skönt, jag kunde titta på tv som jag ville. Och hade en Jesper som vaknade vid elva på kvällen och ville bara snutta och vara vaken tills halv fem på morgonen. Sen sov han inte länge och jag var ganska mör..Men sen sov han hela dagen igår i princip för att upprepa ritualen inatt, men jag tog nappen och försökte sen locka med den. Men nappen var inte populär men jag fick han att snutta lite på den tills han somnade själv sen runt halv fyra imorse och kl. 06  var jag uppe igen för att Theo vaknade och ville upp..Sen amma och nu sitter jag här. Vill sova men tänkte mannen kunde göra det först..
-Är fortf. helt till mig ju efter allt som hänt, så jag går på extra energi är inte bitter alls utan bara så jäkla glad och tacksam och lycklig!! =)

Jag har längtat så efter min Theo och när jag fick se honom igår så började jag nästan gråta. har pratat med honom i telefonen och fått mms men det har ju bara gjort saken värre egentligen. Så det var en sån befrielse att få åka hem från BB och vara vi alla fyra. =)
ovanligt det låter att säga vi fyra men helt rätt känns det...=D
Vi låg där en liten stund tillsammans imorse i sängen, innan Theo fick spring i benen igen..

Få se vad det blir av den här dagen då..Ska väl bara ta det lugnt, är lite stel än ;)

kram

Jesper!!

Vi åkte in i onsdags för att vara på specialist mödravården kl. 08.00 för att få beslut om när jag skulle bli igångsatt.
Så där satt vi och väntade och jag var helt övertygad om att de skulle skicka hem oss, eftersom 14:e dagen var på tosdagen.

Men en läkare kollade Ultraljud för att se hur det stod till med fostervatten, sen kollade dom blodtrycket och det var ganska högt sen hade jag äggvita i urinen också. Så efter att läkaren och en till så trevligt undersökt min livmodertapp så tryckte den här kvinnan till något så fruktansvärt där på mig så jag skrek aj.
"-Ja jag plågar dig lite för jag försöker starta en sammandragning"

Vi fick vänta en timma för att få höra att jag skulle bli igångsatt och det var prat om nån ballong som skulle fyllas med vatten o börja töja och allt lät väldigt skrämmande o obehagligt! =/
Men runt kvart i elva började jag känna av en smärta i magen, men trodde först det var jag som bara fått för mig nått. Men jag fick ligga i en 30 min för att kolla läget, och visst det var värkar. JIPPIE, jag slapp ballongen!!
Så på en timma från att värken startat så hade jag öppnat mig 4 cm, så för att hjälpa till så stack dom hål på vattnet..Och hjälp vad vatten det var, slutade ju aldrig..Den ena pölen kom efter den andra under dagens gång, så mycket vatten var det inte med Theo hehe ;)

Så efter två timmar så hjälpte dom till med dropp för att öka hastigheten, och det var samma som med Theo fick dropp som hjälp på traven då med. Hade djävulskt ont som alla kvinnor vet som vart med om det här, och värre blir det ju...Låg o kved som tusan med en karl som var lite mer bossig den här gången, vet ju att han vill mig väl så himla mycket. Slappna av sa han, mmmhhm...visst det är ju så enkelt att göra när det molar på som värst i värken heheh ;)
Fredrik var framme med sina händer, kläm dom sa han..Masserade min rygg, frågade om jag skulle passa på att dricka mellan varven. Han är ju för go, och utan han där då hade det inte vart lika "lätt"!!

Herrejösses var ont det gör när man ska börja krysta och man känner att huvudet börjar peta sig fram..Och den här gången var jag nervösare och mer orolig för smärtan, eftersom nu visste jag hur allt skulle komma i följd och hur smärtan kändes. Men ut kom han till slut...Tog inte många timmar om man tänker att jag kände av första smärtan ca 10.45 och 17.30 var han ute! Fast just då känns väntan lång ;)

Våran goa Jesper, på 4030g och hela 55 cm lång..hon mätte han två ggr för hon trodde hon mätt fel, men det stämde! =)

Det var en bra förlossning, med underbara människor som tog väl hand om en och vi skrattade mellan varven och pratade på, så det var en bra stämning.

Jag tog gasen som tröst, men faktiskt inte mycket alls...några sniff när huvvet hade börjat stuckit ut rejällt för att fokusera på nått. Sist jag hade gasen var jag helt yr i mössan och det kändes som billig fylla och det ville jag inte vara med om igen. ;)

Vi var tvungna att stanna två dar på BB, trodde jag skulle fått åkt hem igår..men tack vare att jag hade högt blodtryck så håller dom en kvar i af två dygn. Jag hade ju mitt vanliga tryck direkt på kvällen på förlossningen men men...ja nu är man hemma, SKÖNT!!!

Nu har jag två underbara o fina barn, mitt barnafödande är klart. Nu ska jag njuta av dom, mina fina söner =)
Älskar dom så..

Och förresten, så har jag fått en snuttis på halsen..han vill inget annat än amma ;p
Så en blåsa har jag på ena vårtan och den andra är helt öm...pour me hehe ;)




kram

känslosamt..

Ja, vi var ju o lämnade Theo hos mina päron förrut. Han ska sova där eftersom vi ska vara så tidigt imorn på spec. Mvc, så för att inte störa honom för mycket i sömnen så sover han hos dom.
Men när vi skulle åka så sa han "Åka hem mamma", sen hämtade han sina skor. Sa att han ville sova osv...Kändes grymt hårt o lämna honom kvar, jag grät när jag kom ut till bilen.

Vet ju att han blir så bortskämd hos mamma o pappa, o han grät inte när vi gick...Han vinkade till oss från fönstret, och han tittade lite ledsamt mot oss. Och det gjorde så ont i hela mig..Jag ville inte lämna honom, och Fredrik försökte trösta.

Nu vill jag bara in dit imorn och få höra att dom drar igång det..Så jag får min bebis och kan åka hem till Theo..så vi fyra får börja vara en familj här hemma. Vill inte bli liggandes på BB i flera dar...

Jag älskar min Theo, och jag ser verkligen fram emot o få träffa min Jesper.. =)


Så blev vi klara till balen =)

Bara vädret förstörde för de som skulle ha studentbal idag!
Varenda frisyr är i riskzonen en sån här dag och ska man ha lockar i regn, blåst o kallt..Då gäller det att ta till tricken för att de ska hålla =)

Så började vi med att köka en kycklingsallad med currydressing o baugette till, Emelie älskar ju det så det är lika bra att hon fick nått hon skulle tycka om att äta. För så stressad o till sig som hon var idag =)

Resultatet, jag kämpade mig svettig...INTE för att hon var jobbig att få till, för vacker är hon med el utan smink min syster. Ja, det gäller den andra också...Har två fina systrar! =)
Men gravid som man är så svettas jag för ingenting just nu iaf heheh ;p












Hoppas hon får en underbar kväll!!!!

Visst blev hon vacker =D
kram

Bal - O minst lika vacker!

Ja, idag har minsta syster yster bal!

Så är jag glad idag att jag vaknade och kände mig pigg, igår var det inge vidare...mådde illa och låg mesta dels av dan, så himla tråkigt.

Så idag när det ska lägga make-up och fixas hår då gäller det att vara med, så nu ska jag käka frukost sen duscha och börja plocka fram en massa smink, hårnålar, plattång osv...Emelie har med sig lika mycket hårnålar och locktång, vi ska ha god tid på oss också.

Det ska fotas också på henne, så bilder kommer sen!

Sen skjutsar Fredrik in henne ikväll, kanske följer jag också med =)


Här är hon för tre år sen, när hon gick i 9:an....Blir väl lika vacker ikväll! =)




Fina Emelie =)


kram

Pappas "fel"

Ja, måste ju tillägga att den där åkergräsklipparen som gräsklipparmannen susar omkring på är pappas gamla.
Han sålde den till honom förra året, så tack pappa! hehe ;p

Nää, hade han inte köpt pappas så hade han köpt nån annans antagligen...ingen idé o leta syndabock här inte, det förändrar tyvärr ingenting ;D

Jag har ju som en inside protest mot gräsklipparmannen, bara för att det ska reta denne trädgårds pedant. Jag vägrar klippa mitt gräs under mina ute möbler...

Han kom i onsdags o sa, jag ska klippa sen så ni vet..han har nämt förr att  flyttar vi möblerna så klipper han på vårt ställe hehe...men aldrig att jag skulle göra det moahahaha...
Fredrik klippte idag under våra möbler..ja, ja..man kanske inte kan protestera hela sommaren. hahah

Men kan vi få sköta vårat ställe åtminstone...det är så skönt direkt när de första löven faller, och det börjar blåsa lite kallt. Då ser man inte röken av honom, för inte är han lika passionerad att kratta löv och skotta snö inte hehe ;)

gonatt på er








Skönt o slippa tänka på sånt

Ja, jag brukar fundera på det titt som tätt..Vilken tur man har som har Fredrik som jobbar med det han gör, jag behöver aldrig lägga mig i eller undra eller fundera på dessa elektronik prylar man behöver och ska ha.

Det är hur mycket som helst man bör veta, och sen ska lära sig, det finns ju så sjukt mycket.
Man har en kompis som har en sån här sak o den säger att det här är bra...Sen har man en släkting som säger nää en sån här ska du ha.

I mitt fall så ifrågesätter jag aldrig Fredrik på den här punkten...Kommer han hem med en tv så vet jag att den tvn är skitbra och passar oss perfekt..eller om han föreslår en data, kamera, dvd osv...Han går sina kurser, har sina utbildningar. Han är som ett lexikon, kan alltid fråga honom behöver aldrig sitta och läsa en massa bruks. själv.

Så jäkla skönt! =)

kram

Gräsklipparmannen

Den största skräcken infinner sig i Kilsmo varje vår nån gång i mitten av maj, gärna tidigare om vädret blir varmare fortare..

-Gräsklipparmannen, gårdskarln, trädgårdsmästaren..Vi alla i området har olika namn på honom, men jag kallar honom gräsklipparmannen. För så fort det blir varmt, spelar ingen roll om gräset hunnit växt eller så..Så är det varannan dag som gäller för den här karln. Kan ni tänka er att höra en gräsklippare varannan dag för resten av sommaren?!!

Saken är den att han är min granne, så vad betyder det!? Jo, att han har en liten gräsplätt som mig..Som kommunen klipper, men det duger inte. Vi har alltså kommunen som är här en gång i veckan, tror det kan bli två ggr under högsommaren..Där det är meningen att dom ska klippa och trimma och rensa buskar o rabatter..

Men gräsklipparmannen är alltid först, och som ni kan förstå att klipper man varannan dag och dessutom trimmar så finns det inte mycket för kommun killarna att göra när dom kommer. Visst jag har det fint omkring mig, men karln tror han är herren på täppan.
Han sår ju fina blommor runt omkring området också, så skulle du arma människa komma gåendes häromkring och han skulle få syn på dig. Då suger han tag i dig, sen blir det ingående vad varje blomma är för nått, hur lång tid den tar att så, hur mycket den kostar...vad han gör och hur man gör osv...Du hinner inte säga ett ord mellan varven, kanske hinner du med att nicka när han pratar. Ingen fråga lämnas obesvarad, oavsett om du har en eller inte. Han berättar ALLT!

Sen med tanke på hur ofta han klipper så blir det inte mycket till att klippa, så det ser mer ut som han kommer med jordfräsen än gräsklipparen till slut. ;)
Ryker, dammar och fräser på som bara den...Stackars gräsklipparen, den må vara stryktålig.


Jag stör mig något enormt på detta, och jag sa till honom en gång att du behöver ju inte göra det. Då tittade han bara på mig, sen pep han fram med att ja, men jag måste ju visa den där kommunen hur det ska se ut.
vad är det för människa som inte äger en tomt, har kommunen som fixar..Men vill endå köpa en gräsklippare för egna pengar, tanka den för egna pengar, och göra allt detta gratis bara för att visa vem som är duktigast.

Dessutom går han omkring med trimmern i samhället för att se vart det behöver fixas...Som sagt jag stör mig enormt, samtidigt som man skrattar åt han...Han är för lustig, är också en av samhällets största skvallertackor...mmhm...

Så då vet ni hur min sommar här hemma blir... =D
kram

skrämmande..

Det är skrämmande att gå och vänta på att det ska bli onsdag, då det är dags att åka in för att få veta när man ska bli igångsatt.
-För det kommer inte gå av sig själv den här gången, det är så lugnt och inget tecken har jag fått att nått ska vara på G. Och visst det kan komma som en blixt från klar himmel också, men jag orkar inte gå och tro o hoppas..Utan är inställd på att onsdag får jag veta, då får jag ett beslut.

Men jag ville verkligen INTE att det skulle gå så här långt, för jag tycker det hela är skrämmande och låter smärtsammare såklart. Har vart inne och läst lite på hur man går till väga för att dra igång, och det låter inte kul nånstans. Jag får lite panik, samtidigt som jag försöker lugna mig..
Låter och verkar smärtsammare på det sättet att det ska in och bökas i mig mer, med diverse medlen. Låter inte alltför kul.

Familjen var här förrut, och vi provfixade lite med hår o smink på Emelie..men jag mådde ju inte alltför bra så på tisdag så ska det nog bli kanon.
Har planerat att mamma tar Theo på tisdag kväll, eftersom vi ska vara på specialist mödravården kl. 08.00 på morgonen och han ska ju vara på dagis då. Så det blir enklast så...sen kanske det är lika bra o packa hans väska full, för vi kanske får besked om att det ska dra igång då.

Lustigt hur man sitter och planerar såhär, planerar med all säkerhet..precis som om inget skulle kunna "'ändras" i planerna. För så säkert känns det att det inte kommer nån bebis av sig självt...
Kunde jag inte bara få värkar ikväll eller natt....!!!!!!!!


Gillar inte det här läget!!!

kram

Pingst!

Dagen igår blev så bra och jag mådde så bra...bakade baugetter, äppelkaka o kladdkaka dagen till ära..
Mamma o pappa kom till oss, och det var underbart väder och man kunde sitta ute hela dagen..

Hockeyn lyssnade jag på, hade altandörren öppen och far o mannen som satt och skrek o härjade så jag blev uppdaterad hela tiden hehe ;)
Mamma o jag satt ute så Theo fick leka, och det gjorde han fullt ös hela dagen =)

Sen blev det till att grilla svensk oxfilé och entrecote med klyftpotatisar, bearnaise, sallad, baugetter och sen fika på det där sen..alla rullade från borden kan jag säga..Pappa min är kung på att grilla, och köttet har jag nämt förrut..köpt från en bonde alldeles i närheten, så det känns bra.. =)

Mannen o jag tittade på speedway igår när mor o far åkt och Theo gått o lagt sig..Men efter den så gick jag o la mig och mannen tittade på fotboll. Jag orkade inte mer.

Idag är det för jäkligt, jag mår så illa igen..jag som ska prov sminka o fixa hår på minsta syster yster, hon har ju bal på tisdag. Är helt säker på att jag kommer kunna fixa med hennes hår då för ingen bebis visar ju minsta tendens på att vilja komma ut.
Sen vill mannen o pappa bli klippta...blää heheh ;)

* 10 dagar över tiden idag....bitter är jag!

kram

Bättre idag...

Tack underbara Sofia för ditt inlägg det värmer =)

Idag verkar det vara bättre, har inte behövt kräkas och har inte känt att det där trycket finns där heller..Ska försöka att inte känna efter heller idag, utan ta det som det kommer.

Kände ju direkt imorse när man vaknade att det molade som tusan imagen, eller mer i mellangärdet..är för störigt!

Men nu idag så är jag glad att det är uppehåll, inget regn..även om det ser misstänksamt ut på himlen, men för allas skull så hoppas jag att vi slipper regn =)

Vill ut och få andas frisk luft idag!!
trevlig helg på er!
kram

inte förvånad..

ingen bebis idag heller...

Mår skit, mår illa konstant, kräks och är inte värst sugen på mat..samtidigt som jag är sugen på nått.
Så har den här dagen sett ut...


Bröt ihop för Fredrik tidigare idag, orkade inte mer...Låg där och allt snurrade och jag mådde så illa, Jesper rör sig så¨mycket och vrider sig så det gör så ont överallt i magen o smärtar ut i benen så jag stod inte ut mer..
Allt är så frustrerande och jag hade bara fått nog...jag bara grät o grät...Då kändes det mesta surt.
För ena dagen kan man må bra o vara pigg, nästa är man däckad på alla sätt...tredje känner du av saker som stör o du inte kan skaka av dig dom. Jag hatar det!!!

Vet att det här inte varar för evigt, men det tar på krafterna och idag fick jag nog..
det är så mycket mer psykiskt än vad man tror, med alla krämpor o skit så bygger man upp en massa o sen samlas det för att som en överfull ballong bara sprängas...
-en är ju full med hormoner just nu...visst kan jag själv känna att jag är hyperkänslig just nu.
Ja, ja..imorn är en ny dag! En ny gravid dag dock, men förhoppningsvis en smärtfriare dag =)

kram

trasigt modem

Ja, nått hände igår när det var åska och blixtrar med regn...För vårat modem gick sönder, Fredrik var noga< med att slå av datorn. Men jag tror han glömde modemet, men som tur var hittade vi ett gammalt liggandes. Som fortf. funkade så det löste sig, vill inte vara utan internet hehe ;)

Trodde Theo skulle sova lite längre imorse, men innan kl slog halv sju var han uppe och frågade om dagis...Men inget dagis idag, förklarade för honom igår att det inte var nått dagis. Tänkte om det är därför han skuttar så glatt o lätt ur sängen, så han kanske inte kan varva ner ordentligt...hm...
-ska hålla han uppe lite längre ikväll se om det gör nån skillnad..

Det blir fredagsmys med Alvin o gänget 2, nu måste han få se den. Blev inte av förra fredagen ju!
Imorn är det pingst, då ska det grillas här och sen är det hockey...

Mannen o Theo tittar på disneykanalen med "Phineas o Ferb" på högsta volym, herrejösses sänk! ;)

Mår lite illa idag med, och det trycker på från varje håll..det är så trångt imagen så man blir galen, men det är bara o härda ut. Hoppas att de känningar jag har idag kan utvecklas till mer, men det gör det väl inte bara för man vill. ;)

Ja annars idag..blir att plocka o grejja lite, sen lyser solen lite..så det blir att vara ute på baksidan idag med, härligt =)

kram

Fläsk..

Det gäller att tänka på vad man säger, för den senaste tiden så har Theo hängt med på varje ord man vräker ur sig..

Vi har ju tre katter, och alla är tungviktare..Så till Fez, brukar vi ropa Fläsk..och det gör Theo nu också, o det låter inte så vackert! ;)
Jag drog av ett fan för ett tag sen, hm..."Phan" skrek han tillbaka..OPS!

Vissa saker gäller det att man tänker sig för helt enkelt...

Kollade på Criminal Minds, o där föddes det också barn..visst slutade det inte så bra för henne, men som jag skrev igår att alla serier jag ser numera så föder nån barn.
Det här med förlossningar kommer jag aldrig kunna titta på, det går bara inte!

Såg Unga mödrar häromdan och jag kunde titta när hon hade värkar och allt var på G, men sen när allt ska ske då måste jag byta kanal. Jag klarar inte av det! (klenis man är)


Sofia det gjorde inget att vi "missade" hockeyn!!
Vi fick trevligt sällskap o sitta ute i det fina vädret ju!! =)
kram

Oväntat besök =)

Ja, idag så gick hela förmiddan åt att sova i princip...För hela natten gick åt att må ill, och ha sån jäkla halsbränna o magsyra. Så det slutade med att man fick kräkas inatt, gick o drog ut på det så länge jag kunde..Sen imorse kräktes jag igen. Måste ju ha med bebisen också att göra på nått sätt, att han trycker på nån tarm eller nerv eller nått.

Så sen på eftermiddan så satt jag och pratade med mamam i telefonen, så hör jag Fredrik ropa :Sofia är här!
Va..! ;)

Men hon var i närheten och skulle passa på o hämta ett skydd till bilstolen som vi lånat (Och Fredrik pinsamt slarvat bort!!!!)
-Jag kan omöjligt ta åt mig, för båda förråden flyttade han själv..Så vart han lagt det ja.., men han får gå igenom varje vrå, kartong o påse...Nu idag blev han kanske för stressad så han slarvletade el nått...karlar, säger jag! ;p

Sofia o hennes barn stannade kvar på kvällsmat och en stund efter det också, det var så himla trevligt!!! =)
-Tycker fortf. inte du skulle behövt diska två ggr, jag hade ju Fredrik till det hahaha ;)
Men jag är tacksam för att du gjorde det, så himla snällt =)

Barnen busade så härligt ute idag, det var fullt rulle i det fina vädret, och jag är som sagt sååååå glad att jag fick träffa Sofia o Anton, Wilma o Elias idag...För hon skulle ju kommit igår om jag hade mått bättre.
Mådde väl illa idag med men blev iaf gladare o piggare när vi fick besök, hade inga sammandragningar idag iaf..


Så Theo ligger därinne och sover förhoppningsvis längre än han gjorde imorse då han skulle gå upp 05.40, lagom kul! Så kan han sova till sju iaf, så är jag glad =)

Criminal Minds snart..härligt =)
Synd att kniven mot strupen går samtidigt, hade velat sett det ikväll. =)

kram

JO!

Jag satt och pratade med Fredrik om när Theo föddes och Fredrik påminde mig om att han svalde ju så mycket fostervatten då...Och hur han hostade och kräktes så mycket...
-Hur dum kände inte jag mig, mindes det så klart o tydligt när han tog upp det..men hade smått glömt det ju =/
Kom bara ihåg att han var gul och att de tog prover för den skullen och att han var trött för den delen också..

Men det var mycket som spelade in att han inte åt eller knappt öppnade ögonen det första dygnet, jag hade en son som bara kräktes och sen somnade om igen...Varken skrek eller något, så därför undrar man ju hur det kommer bli den här gången?
Kanske kommer man ha en "livligare" bebis, en som för mer väsen av sig..hm...

När vi var på BB frågade dom oss om vi ville för 80kr få hela protokollet från första dagen vi skrev in oss på mvc till att vi blev utskrivna på BB. Och det ville vi...Så det tog jag fram idag, och där kunde jag ju läsa allt om att han svalt mycket fostervatten, att han var gul, hur mitt psykiska tillstånd enligt dom var.
Och följa allt dom antecknade...
Dels hade den ena sköterskan efter den andra skrivet: "Försökt att få pojken att ta bröstet, men vägrade" så stod det många ggr under de tre dagar vi var där..hehe ;)
Envisa Babba ;p

Jag tyckte det var kul med det där protokollet som sagt...för man kan följa hans kurva, och hela förloppet under BB och samt hur flossningen var och allt runt omkring...kul att ha som minne =)

kram

Dagen gud glömde

Ja, vilken trevlig natt det var...Theo sov oroligt och vaknade titt som tätt, sen jag som inte kunde sova hur jag än vred o vände på mig..bläää--

Så när jag slumrade till en timma imorse, så vaknar man helt yr, illamående med huvudvärk..och så har HELA låååånga dagen sett ut, tyckte det kändes oroligt där ett tag. Och jag har vilat på förmiddan o vilade på eftermiddan, men inte avtog det för det...Järntabletten vart tagen, en del alvedon, clarityn också pga kliande och snorande näsan...

Så den här dagen hade jag gärna hoppat över och hoppas verkligen att det är bättre imorn..Det är först nu som jag inte känner mig yr, eller att jag vill kräkas.
Meningen var ju att Sofia o Elias skulle hälsa på idag och jag hade tänkt bakat en kladdkaka...

Jag har en underbar man som finns där för mig, inte har jag behövt gjort mycket idag. Har suttit ute en del och fått frisk luft, den hjälpte lite mot illamåendet.
Mamma o syster var ute och gick och kom förbi och mamma passade direkt på att diska, tack så mycket =)
Ser hon en disk så kan hon inte låta den vara, men sen så vill hon ju underlätta..Speceillt för Fredrik också, hon vet att han får ta hand om det mesta nu..Speciellt med sammandragningar som kommer titt som tätt, men vägrar utveckla sig till mer...Och sen när man ska behöva känna sig såhär...

OCH varje jäkla serie som går nu handlar om att föda barn, vad tusan!!! Ungar kommer hela tiden, men inte min..Är sugen som sjutton på min Jesper. En liten bebis att bara sitta och beundra och mysa med.
Theo är så go, han kommer fram titt som tätt och ger min stora mage en puss...sen är det jättekul o peta mig i naveln...usch vad det är olustigt hehe ;)

För första gången igår så ringde alarmklockan här hemma, Theo vaknar ju alltid innan så den har vi ju inte haft nån nytta av på bra länge...märklig känsla! ;p
Men imorse var han uppe 6 igen, men han hade en orolig natt och jag vet inte om det berodde på för mycket intryck från dagis o hans första långa dag där...idag så sa han knappt hej då till fredrik när han lämnade honom.
Men när Fredrik hämtade honom så sa han hem pappa, så då hade han väl busat nog. =)

Men sen ikväll påminde vi om dagis imorn, och då vart det JAAA igen..så han gillar det ju, torsdag redan imorn...

Nää ska sova nu och hoppas man vaknar imorn utan detta och kanske inatt med starkare värkar..men men... ;)

kram

3

Jag var på mitt sista MVC besök idag! Tredje barnmorskan jag också avverkat under den här tiden som gravid, därnera i Odensbacken. En som jag hade sist, och pendlat med en som jobbade där halvtid tills hon slutade och en som tog över efter att hon slutade. Lite snurrigt blir det och definitivt tjatigt!
-För här går man igenom samma saker hela tiden, och säger om varandra...Drar ut på tiden som tusan, lite jobbigt har det vart för att det blev så. Men men...

Nu fick vi tid på onsdag nästa vecka till specialist mödravården, om han inte kommit ut tills dess..Vilket jag börjar tvivla på! :/  Där dom ska avgöra när det ska bli igångsättning, lite tråkigt..Så det är en tid jag gärna slipper!

Elgiganten nyöppnar sitt stora varuhus den 27:e maj och dom räknar stenhårt med Fredrik, även om Jesper kommit.
Så jag känner press som tusan, för att jag inte ska föda dan innan eller samma dag som de öppnar.
Visst han skippar ju invigningen, men det är just pressen att dom räknar med att han ska vara med. Och han vill ju vara med, det är klart.
Så kunde Jesper komma idagarna så vore det ju guld, men det hela betyder oavsett att det blir som med Theo när han föddes..Att Fredrik inte är hemma tio dar på raken, utan att han åker titt som tätt till jobbet...Lite tråkigt.

Men vi får se hur det blir, Jesper bestämmer..Inte jag! ;)

Theo är ju sen en vecka tillbaka inne i nån fas där han säger "dumma mamma" el "dumma pappa", ja, mycket är dumma nu...Sen skrattar han..så ja, det är lite sisådär ;)

Han var ju sin första hela dag idag..fem timmar, och det gick bra..men han åt inte så bra, och det är ju för att det är fisk på tisdag..hm..det som är så gott, vet ju att vissa saker äter han..
-Men sen har dom lagt skogsutflykten lite dumt också...en timma innnan mat, och då har dom fika med sig.
Förstår ju då om ungarna inte är så sugna på mat sen...speciellt om det är nyttig fisk ;)

Ska ut och titta vidare på VM...heja Sverige =)
Heja Marcel Jenni lite också...har ju en speciell plats i mitt hjärta...duktig fd FBK spelare =)

kram

Gott gott..

Kalops var godare än godast idag...Fick till den riktigt bra =)
Som Sofia skrev en kommentar i inlägget innan, att nu längtar man till färsk potatisen!! =)
-Det hade vart pricken över i:et med färskpotatis till kalopsen idag...Gud så gott =)

Längtar efter sommaren och värmen och dessa vackra kvällar, kommer inte bli så mycket bad för mig..eller kanske ingenting skulle jag tro. Känner mig inte så snygg i kroppen, och kommer känna mig mindre snygg när bebisen är ute. Men till badstranden ska jag endå, har ju en Theo som ska få doppa sig..och svalka fötterna kan jag ju göra. ;)

Jag längtar till alla grillkvällar...Man kan umgås med folk och sitta o mysa, spela lite spel eller kort och bara ha det skönt. Kubb kanske, är ju för kul =)


Imorn är det dagis fem timmar för Theo, helt själv...Nu drar det igång, och tisdagar innebär skogutflykt med lite fika. Så det packar jag imorn.. =)

Sen är det MVC imorn, för vanlig koll...Tyvärr kommer jag gå på det besöket, hade hoppas att när jag fick tiden i fredags att jag inte skulle komma dit för då skulle redan Jesper kommit....men icke...

Jag ska tvätta lite imorn...Gå igenom vissa saker..plocka fram vår o sommarskor.

kram


kalops...

Blev sugen på att göra kalops idag...Det ska bli gott =)

Har lite känningar nu, får se hur det ter sig under dagen..eller om det är som det brukar vara, kommer o går.

Vore trevligt om det inte avtog nu utan fortsatte...men men, fortf är det för lungt för att det ska vara nått.

Ni vet ont, men inte "tillräckligt" ont hehe ;)

kram

07:10

Jag är tacksam för varje minut som Theo sover längre...Han var hemsk förra veckan med att hela tiden vakna innan kl.6, och det blir inte kul för honom eller för oss.

Så nu i helgen har han fått lagt sig lite senare och det har gjort att han sovit till 8 på morgonen, helt otroligt skönt för alla! =)
Och igår var det dags för de gamla rutinerna att lägga sig mellan halv sju- sju, och han sov endå till 07.10 idag. Så underbart.
Själv vaknade jag lite efter 6  då istället, för man har en täppt och snorig näsa hehe ;)
Men man kunde ju endå ligga o dra sig och samtidigt slappna av mer eftersom man vet att han får sova ut också.

Så idag är vädret väldigt disigt men inget regn, så Theo ska få komma ut och göra av med energi för utomhus är bästa sättet och han älskar ju att vara utomhus.  =)

Hoppas också nu när han börjar dagis att han ska vilja sova längre än till 6-halv sju, han borde ju bli mer trött..men det återstår o se!

Min underbara man han var ju hemma hela förra veckan och kommer vara hemm med mig tills barnet är fött och de tio dagarna gått. Och Tacksam är jag för det, för hur skulle det hela annars gått.
Nu kan jag istället känna att orkar jag inte för att det smärtar nånstans eller kroppen känns helt slut så kan jag slappna av för han finns där, som igår jag mådde så illa, var yr o hade huvudvärk o visste inte vart jag skulle ta vägen. Nää, men då kunde jag lägga mig o vila en stund för han tog hand om Theo...Sånt är skönt.

MEN jag längtar efter normalitet, när bebisen är här och nya och gamla rutiner kan bli vanligt igen. Är stressande att behöva be honom vara hemma när han har massor inför nya varuhuset och dom gärna vill ha honom där.
Sen att man inte känner sig nå kul som person när man måste be om hjälp, för hur många kvinnor klarar sig inte själva genom HELA sina grviditeter...Ja, det tär på en när man börjar tänka i banorna att man kanske är för klen emellanåt...


hm...
kram

trevlig dag

Ja, svärmor o mamma fick ju så soligt och varmt på sin födelsedag. Det var väl trevligt!=)

Vi åkte ner runt 4 på eftermiddan igår till mamma o pappa, där det vankades grillat. Det var så jäkla gott, och jag säger då det att den lilla biten till dom var kämpig bara den..Och då tog vi endå bilen ;p
Fy vad jag inte känner för att gå ut just nu...

Jag hann inte mer än att kliva utanför bildörren hemma hos päronen först grannfrun (Theos dagisfröken) undrade om jag hade en bebis med mig...Tyvärr sa jag och så såg hon när jag kom fram från häcken att magen var där, stackars dig sa hon. Ja, stackars mig haha....känner så också...
Ja, det är inte magen som är värst att kånka på..utan det är dom svullna fötterna, och de svullna händerna samt den ständiga halsbrännan som inte hjälper mot nått längre. Känner att magkatarren blitt värre, för fy vad illa man mår o syran frodas i munnen hela tiden.

Gick ut med Theo på baksidan en stund för han ville gunga, och där sitter nästa granne och trodde dom skulle få se någon jättesöt o pytteliten som dom sa...Nää, sa jag fortf. kånkas det här. ;)'

Men det var en trevlig eftermidda o kväll..med asgott o grilla som sagt...mamma o pappa hade verkligen "bullat" upp med olika sorters kött och potatissallader, klyftpotatisa, såser, majskolvar, sallader...Ja, vi alla vräkte i oss.
Sen hade vi tårta och chokladtårta...jag hade bakat budapest stubbe och chokladtårta...Jag hade ork till det och det var så skönt o få göra...just det...baugetter gjorde jag med ju ;)
Ja, mamma blev glad för presenterna och vi alla hade trevligt och satt på altan o myste med en massa skratt...det var härligt =O)

Så vid 20.20 åkte vi hem med en trött Theo...och idag var vi nere o grillade igen..men idag mådde jag verkligen illa, kändes att magen inte tål det där just nu...grillat två dar irad, är ju jättegott. Men jag kunde knappt äta, så inte alls samma energi idag. Satt o stirrade i fotöljen mest som ett lik.

Det snurrar en massa tankar i huvve hela tiden, tycker det här börjar bli så jobbigt..och jag känner mig stressad för att Jesper inte kommer ut! Fredrik undrade varför jag kände mig stressad...men det är många faktorer som spelar in ju...


kram

GRATTIS MOR O SVÄRMOR!!







Idag fyller mamma och svärmor år, ett STORT GRATTIS till dom!!!

Hoppas deras dag blir jättebra!!

KRAM

Chokladtårta

Ja, jag är så sugen på en riktigt god chokladtårta!!

Syster min fick en beställd till en födelsedag för ett par år sen, och vilken flopp..Bitter och sträv och inte alls så där kletigt god som man förväntar sig.

Jag har nu också kollat recept på internet efter chokladtårta, men jag vill hitta en i american style...
En sån som har flera tårtbottnar med en massa gott emellan och sen frosting el nån form av garnering på toppen.

Här i de svenska kan man bara hitta med en tunn botten och sen är det nån kristyr oanvpå...det behöver ju inte vara dåligt, men jag vill ha en högre och lite vräkigare variant.

Några tips på recept, så lämna gärna dom här då tack =)

Kram

Trevlig helg!

VA!

Fredrik o jag börjar bli smått galna på vår underbara lille son, han har börjat fråga en massa saker och när vi pratar med honom i övrigt så svarar han : VA!?
Hela tiden och massor, första "Va" han säger så säger man automatiskt om det man just sa..Men sen kommer nästa "va" och då förstår man att han driver med en...Så så är det just nu här..
hehe ;)

var himla kul förrut, för Fredrik installerade en tv i Theos rum och sen en dvd...Fredrik fick den av en jobbarkompis som tänkte på oss, så det var trevligt =)
Så hela tiden när Fredrik sprang runt och letade saker och skulle fixa så hade han Theo svansen efter sig..och det var hundra frågor och han skulle vara med på minsta grej, och jag satt o skrattade för det såg för kul ut.
Fredrik glömde hälften o så fort Fredrik frågade om han kunde sätta sig i sängen o titta på eller distrahera honom på annat sätt så fick han ett "va" tillbaka. haha ;)

jag då städade jag som en tok igår, inte en enda paus utan körde på som en tok, damma, torka, dammsög, skura, tvätta, ja..allt ;)
Men ingen bebis, bara sån jäkla ischias...Kunde inte sova för att det värke så inatt, så jag ska lägga mig en om en stund se om vila gör susen..

Ja, annars är vädret skittråkigt..och imorn fyller mor o svärmor år hoppas solen kan skina för dom då =)
kram

Ärlighet o falskhet

Ja, man lär så länge man lever..Och man får ibland sig en tankeställare, ibland blir man väldigt förvånad av det man hör, sen finns det saker som sker o som man hör som man bara gått och undrat hur länge det skulle ta innan det skedde..

Hoppas bara att den här människan jag har i åtanke idag, fattar rätt beslut och den här gången håller fast vid det.
Det är så lätt för en annan som står utanför och ser saken ur en helt annan synvinkel, menas den här personen är så involverad och känner och ser något helt annat.

Vad det än gäller ibland så måste man vara tuff, fast man kanske tycker vissa beslut är svåra att ta så måste man ta dom endå. Man måste tänka på sig själv...
-Jag är väl luddig för många såhär sent på kvällen.

Men ämnet är känsligt, och jag har ingen rätt att avslöja något om vad det gäller.
Är bara grymt besviken, förbannad och tycker att det vart nog länge...och nu måste det få ett avslut!

kram

Dagen D!

Ja, idag är det beräknat att han ska komma...Idag har jag gjort mitt så att säga, men endå inte en skymt av bebis. Eller känningar från en!

Så imorn blir det övertid om inget händer idag, det är skrämmande och jobbigt och ännu mer psykiskt. Men jag ska städa som en idiot idag, slutar inte först det värker typ överallt. Nää, men jag tänkte lägga i en högre växel o köra på...Lika bra att försöka få stället skinande rent och samtidigt tänka på nått annat.

Theodors sista ord innan han sov igår var, "imorn daghisch" som han säger det på...Men idag är det inget dagis, idag är det stängt o hans inskolning är klar. =) Men det är väldigt skönt o veta att han tycker om det och att det funkar för honom. =)

Åkte ner till mamma o pappa igår o käkade lunch o det var pina o pest o bara ta sig dit..och jag fick det bekräftat att mina foppa inte funkar o använda. Halva fossingen stack utanför, så det blir att ha på sig Fredriks tofflor när jag åker in. Jag känner mig så stor just nu, och flåsig och svullen på alla sätt och vis.
Igår mådde jag så illa, huvudvärk och yrsel..blää..känner mig inte så på G idag heller, men fick sova mycket bättre inatt. Älskar när det händer =)

JA, annars så fortsätter min klagosång om hur jobbigt allt är just nu..och hur överkänslig jag är just nu, och hur lätt jag har till gråt just nu och hur lätt jag har till de andra humören också just nu visserligen. Allt skiftar mycket och drastiskt o jag avskyr det... ;)

Men allt kommer till ett slut..o jag ska "städa" igång Jesper idag...eller försöka iaf...
KRAM

Foppatofflor..

Jag har ju snackat om att jag antagligen får åka in till förlossningen med rosa foppatofflor, måtte denna bebis komma snart. För jag kom på mig själv igår med att jag sagt nu tre kvällar irad att "såhär svullna har fötterna aldrig varit". Dom växer för var dag, och det känns ju redan som de ska sprängas hehe ;)

Och när jag satte på mig foppatofflorna så var det knappt jag fick på mig dom, så jag kanske måste ha Fredriks på mig hehe..stora blå 43:or.

Höjdpunkten idag är att mamma ska bjuda på dillkött till lunch, underbart =)
För nån bebis kommer väl inte ut och blir dagens höjdpunkt inte.. ;)

Igår hade jag så¨mycket värkar o sammandragningar så jag trodde inte jag skulle hinna med kvällsmat för att det skulle vara dags...men det avtog som vanligt. Den här ungen gillar att plåga mor sin ;)
Nää, men den är väl inte klar än...fast deadline är imorn..sen är det jag som tvingas gå på övertid *SUCK*

Ja, jag är bitter som en som sålt smöret o tappat pengarna, typ! =)

KRAM

min pojke..

min Theodor älskade sin utflykt till skogen idag..och av de tre timmarna på dagis idag så spenderade han halva tiden där själv, och det gick utmärkt. =)
-Han ville inte gå hem när Fredrik hämtade honom..Han blev sur o ville ju leka mer!

Så på vägen hem, så kom mina pojkar baksidan..O jag hör utanför hur nån inte vill vara med, det är Theo som vill fortsätta leka i sandlådan..O det får han göra, Fredrik sitter med honom där o jag slår upp altandörren.
Vilket underbart väder idag =)

Så jag fick se nått idag jag inte sett förrut och det var Theo som plockade med sig sina saker från sandlådan.
För det började med att Fredrik frågade om han skulle cykla, och det ville han ju direkt göra..Så utan att Fredrik eller jag säger nått så tar han sin hink o fyller den med sina resterande saker o lägger sen dom under trappen där vi har det.
jag stod bara o sa till Fredrik "kolla kolla", blev helt paff. Aldrig har jag sett den ungen plocka undan nått frivilligt...Allt lämnas ju jämt vind för våg o så får man tjata att han ska packa ihop det.
Ja, ja..kanske är det en engångs förteelse, men en härlig känsla var det.

Också en härlig känsla att se han trampa iväg så lätt på sin trehjuling, för när han fick den i 2 års present så nådde han knappt ner till tramporna..o nu har han växt så pass att han kan cykla på för fullt =)

kram

Kick-ass

Mannen o jag har nyss tittat på "Kick-Ass", den var bra.. Har en ny idol och det är lilla tjejen i filmen, hon var bland det grymmaste jag sett..Svår o toppa! ;) Skitbra actionscener =)

Ja, annars då...lugnt som tusan, ingen Jesper på G alls..

Halsbrännan är lugn nu, tog just mina nya favvosar...gaviscon i tuggtablett, är ju perfekt! Istället för vätska o man måste dricka det, o må illa o vilja kräkas upp det innan man svalt det..

Är också impad av Danmark i VM, fy tusan =)


Ska fixa fram Theos ryggsäck, packa ner lite..imorn ska ju mammas fina pojke med dagis på utflykt i skogen ju =)
- O pappa Fredrik måste följa med hiihihi, han avskyr att vara ute i skogen...mer än vad jag gör.
Det har vi gemensamt, vi är inga frilufts människor...Men jag vet ju att jag måste skärpa mig nu när jag har barn, dom måste ju få chansen att kolla läget o se hur dom gillart iaf! ;)

kram på er!

Håll tummarna att den här bebisen sätter fart...

Student

Ja, syster yster tar ju studenten om en månad..Och jag har fått äran, att fixa med tårtor =)
Det ska bli så kul och jag är helt till mig. Sitter på internet och försöker hitta lite inspiration med bilder och sedan finns en del bra sidor med tårtdekorationer man kan köpa till.
Men jag har inte hittat det jag vill ha ännu, har en humm om hur jag vill ha det.
Så jag letar vidare och ser till att man beställer det man vill ha i tid!

Så tre olika sorter blir det...Budapest tårta, sedan blir det marsipan tårta och Emelies val en jordgubbstårta med grädde.

Så bilder kommer på dessa sedan, oavsett resultat hehe ;)

Jag ska också göra baugetter till buffén och tzatzik, så det blir lite saker o grejja med. Men jag har erbjudit mig själv, så det är inget mor tvingat på mig. Ok, bara baugetterna...Dom gillar hon så mycket =)

Men det ska bli kul, hoppas jag..Så jag inte blir som pappa brukar bli ;p hehe
Sist skulle han fixa med nått och det funkade på första försöket.
"Oj, jag trodde det skulle krävas mer svordomar innan det där lyckades", säger jag
-"Ja, det trodde jag med säger han" hehe =)

Men jag måste försvara pappa med att han är händig, och klarar det mesta..men det brukar sväras en del emellan innan det funkar. Så är det ;)


kram


Olidligt spännande...

Ja, under nattens gång så har jag haft en jättetrevlig halsbränna..Men vid 2-tiden började nått som liknande värk, och fortsatte under hela natten och fram till tio imorse. Det har värkt på, och jag sa till Fredrik...att idag kommer vi få åka in, för det värker mer o mer...Men sen efter det har det vart lugnt.

Vad är det här för envis unge, och varför kan inte vattnet bara gå?!! Eller varför kan inte värken få fortsätta, tror det är första gången i mitt liv jag ber om att få ha ont!! (Jag kommer ångra mig sen när allt är igång o känns som ondast) Men nu ber jag verkligen om att det ska dra igång, det är pina o pest... ;)
Jag vill ha min bebis och låta livet få fortsätta..för just nu står det still.

Ja, annars då...trodde faktiskt inte vid 7 imorse så som det värkte att Theo skulle komma till inskolningen på dagis idag..men det gjorde han och det var kul! =)
Så han har vart där idag och ätit lunch där för första gången, dom trodde det skulle räcka med att skola in honom till på onsdag. Då har han vart där fem ggr, och som det ser ut nu verkar han klara sig på det.

Han åt jättebra på dagis, och det kändes skönt. Ja, han jobbar ju upp aptiten där på ett helt annat sätt =)
Och imorn, och varje tisdag framöver så har dom en utflykt till skogen. Så då ska dom ha med sig lite fika i en ryggsäck, så det blir spännande för honom också. Han sov en timma här för en stund sen, det tar på krafterna det här med dagis..Nya intryck och kamrater.
Så imorn ska Fredrik gå ifrån en stund, så han får vara själv.

Häromdagen så höll Theo på att tracka katten igen, så jag sa sluta med Fez...Nej! Säger Theo bestämt tillbaka..
Så igen säger jag åt honom att nu låter du bli katten, "nää det är kul mamma"
Man blir lite snopen för nu pratar han ju tillbaka titt som tätt på ett helt annat sätt än förr. Det är man inte van vid, så lite kul blev det hela.

Men Fez som brukar vara stirrig och livrädd för allt, har börjat coola ner sig ganska bra. Hon kan ligga kvar i hans säng nu när han kommer in, eller ligga kvar på stolen om han kommer fram o ska peta på henne. För bara en månad sen så sprang hon vind för våg fram o tillbaka i panik. Så det känns skönt att hon ser att han inte är så farlig längre..Han har lugnat sig med katterna massor, o skönt är det. För jag fick tjata ihjäl mig där ett tag.
Förstår inte hur dom kan vara så roliga i hans ögon, han har ju sett dom sen han föddes...hm...

Ja, vad händer här då...tog nyss en gaviscon tuggtablett, och den hjälper faktiskt..skönt är det. Idag blir det lövbiff med hemmagjorda klyftisar, bearnaisesås o sallad...ska väl grillas på grillen, maken som skulle ta hand om det.
Lövbiffen kommer lokalt härifrån, bara några gator emellan så bor en bonde som har tjurar o kossor...Mamma o pappa köpte kött för ett tag sen, o vi var med på ett hörn. Smidigt o bra =)

Ja...annars så hoppas jag att värkarna kan sätta igång som sagt!
Börjar bli tröttsamt att ha ont emellanåt o hoppas o sen blir allt lugnt igen. O jösses vad man känner att det är trångt i magen =)

kram





Energin tar regnet..

Ja...Känner att jag fått nog nu...o denna halsbränna är ständig nu..Ja, jag vet att det inte är långt kvar o jag ska härda ut!!

Jag är hemsk på det sättet att jag hatar att leva i ovisshet..jag vill veta allt, planera allt..jag är ganska jobbig på det sättet, men endå kan jag ju vara spontan o impulsiv. Men jag gillar att planera hahah..det kan jag inte komma undan med =)
-Så lite frustrerande är det när man är så långt gången o fortf. inte vet alls när Jesper ska komma!


Men imorse så värmde Theo mitt hjärta så otroligt mycket, han fick vad han ville efter det =D

Fredrik skulle åka o jobba men gick först ut för att hämta tidningen åt mig, o menas han gjorde det så fick jag en extrem hostattack som slutade med att jag kräktes..
-Så Theo som står bredvid mig, springer iväg mot Fredrik när han kommer in...Ropar
"Pappa pappa, mamma hostar jätte mycket"!
Högt o tydligt med lite fara i rösten om att nått händer som inte är bra...Så då skulle sonen min hjälpa.

Det var överasskande o det värmde o han är så förståndig emellanåt o är så liten...Ja, jag älskar honom verkligen mycket!!

Det känns också skönt att på inskolningen till dagis att få höra från fröknar att han är så trygg i sig själv och så social. För vem vill inte ha ett barn som känner sig trygg, känns underbart att höra. =)
Jag är glad att han är så social som han är...han har inte träffat eller umgåtts med många barn under sina 2.5 år.
Vi har haft turen o förmånen att umgås med Sofia o hennes fina ungar, men inte har han träffat så många andra under tiden.... Så han är väl bara social av naturen inte vet jag, blyg har han inte vart många ggr de kan räknas på en hand. Fyller den inte ens heller.... =)
Men mycket vuxna har han ju istället träffat o busat o härjat med... =)

Ja, det är såna här regniga dagar, energilösa dagar som jag bara behöver tänka på goa fina Theodor så mår man bättre o så får man le. För vad vore jag utan honom!

kram



otydlig?!

Ja, ibland är det lustigt, fast mer irriterande skulle jag väl säga idag...

Men jag menar hur man kan missförstå varandra så lätt, när man pratar.
Vissa säger man en sak till och dom hör en helt annan...Då blir det krångligt....

Sen kanske man själv ibland tycker att det där kom ut himla bra, men sen gjorde det kanske inte...
Men idag tycker jag att jag var tydlig, tom övertydlig...men endå så förstod inte personen jag pratade med..o då blir det jobbigt o frustrerande...

ja, ja...saken är som den är...Poängen är påpekad även om den inte nådde fram.. ;)

kram

hämmar en..

Ja, sen värkarna o sammandragningarna började i tisdags o har fortsatt smått fram o tillbaka..ibland mer o ibland mindre till ett tag ingenting...Så blir man lite hämmad just nu, för man går på nålar att det kan dra igång när som helst. Men sen gör det ju inte det!!! Så frustrerande! ;)

Så igår på eftermiddan kunde jag slappna av lite...Och fortsätta med "mitt liv" utan att känna att allt stod på vänt för att Jesper skulle dyka upp. Så det blev kul o laga mat o diska o grejja, fick energin tillbaka på eftermiddan där..
Men idag så är jag tvärmuck, vet inte vad som hände...Men det känns sömnigt, och jag känner av sammandragningar o sånt idag med.

Jag undrar när allt ska dra igång...Min teori sprack ju, jag har ju vart 100% säker på att Jesper skulle dykt upp mellan den 1-7 Maj. Helt säker! Nu säger jag inget mer alls...
Theo kom en dag innan jag skulle gå in i v.39 och nu om mindre än en vecka idag så har jag gjort 40 fulla veckor.

Jag vill inget mer nu, och jag är psykiskt o fysiskt utmattad...den här veckan har det rullat en massa tankar i huvve på en..Allt mellan himmel o jord o dessa värkar som inte leder till nått driver en till vansinne.
Så borde jag inte endå passa på att njuta av min sista tid som gravid...Det är det svårt att göra kan jag säga... ;)

Igår så var Fredrik o Theo här på baksidan o lekte..o det är skönt att det finns sandlåda där o sen sparkade de boll..O sen invigde Theo trehjulingen utomhus, o han är så duktig på att trampa på den =)
O sen tog vi även ut el motorcykeln...Jag satt på trappen sen en stund inne, sen fotade jag som en tok..o sen fick Fredrik mig att gå upp o ner för trappen som en tok..Men inte hjälpte det ;)

Den där baksidan var så njutbar igår och att veta att man inte allid behöver gå till lekparken om man inte har tid eller kan, då kan Theo endå leka lite i sandlådan o ha den här gräsplätten också att göra av med energi på.

Men sen igår kväll var friden slut..för efter nio på kvällen, kommer en hel drös med zigenare o ska flytta in i tvåan..undra hur många som kommer bo där..o oavsett, så kändes det tråkigt. Tycker inte om det folkslaget, o det låter säkert hårt i vissas öron. Men där går min gräns till de bevisar motsatsen.
För inte har jag några trevliga minnen från dom.

När man jobbat i affären på olika jobb, så har de kommit in...så det jämt slutat med att man måste ringa polisen, eller som förra året när dom stal mitt påskris med fjädrar. Vem stjäl påskris!???
Och stjäl man påskris, då tar man väl endå vad som helst!! Så det känns som att man nu kommer få vara supernoga med att plocka in allt efter sig.

Tycker det här förstörde mycket, för nu kommer man känna sig lite hämmad att sitta på baksidan om dom är där.,.för de blir liksom så nära så de är nästan i ansiktet på en...Men jag vill inte känna att dom ska få stoppa mig från att vara ute. Men usch vad jag stör mig.
Bodde zigenare här i min lgh för 2 år sen, men de blev vräkta eftersom dom inte betalade hyrorna o sen förstörde stället så man var tvungen att tapetsera om varje rum o byta golv m.m.

Näää, man ska inte dra alla över en kant..men med dessa människor gör jag det.
Stjäla påskris!!! så idiotiskt, men jag tog tillbaka det...tog dom ju på bar gärning!!!!

kram

Ingen Jesper än..

När han behagar komma ut, ja det vete tusan ;)

Hade värkar hela dan igår, men inte tillräckligt för att det skulle bli nått...Gick sen o la mig på kvällen o kände att under natten blir det. Men näää, vaknade emellanåt av värkarna..Men jag kände själv att de var inte tillräckligt intensiva.

Så på morgonen nu var det väldigt lugnt...Hann inte mer än tänka den tanken sen har sammandragningar o värkar fortsatt, men i samma lugna tempo som innan. Och jag hade jordens huvudvärk så jag gick o la mig en stund til..
Tycker att antingen drar det igång på riktigt, eller så avtar det helt. tack!

Är ju smått plågsamt det här ju..om man får tycka lite synd om sig själv...Sen igår blev barnmorskan lite fundersam, för på ultrljudet för två veckor sen låg han med huvve neråt. Men hon tyckte han var så rörlig när hon kände o klämde igår. Och jag måste hålla med henne, det sparkas ju överallt och sen så tycker jag han ligger o putar ut på flera ställen samtidigt. förstår inte vad som är vad eller vad han håller på med...ja, ja..det visar sig ju.

Men just nu går jag bara o hoppas på att vattnet ska gå eller att värkarna kommer igång ordentligt!!
Men enligt schema har han ju en hel vecka till o bråka..plus 2 om det skulle vara illa..*suck* hehe ;)

kram

avvaktar...

Fick åka in här vid 11-tiden, för man haft värkar o sammandragningar sen tidigt imorse..Men väl där så fick jag åka hem efter ett par timmar, tyvärr! =/

Det molar på, men inte tillräckligt för att vara kvar..Så jag får väl försöka köra ett gympa pass el nått för att få igång ungen. Nu ska han ut =)

kram

Inget dagis..

Ja, idag skulle Theo till dagis för att fortsätta sin inskolning. Men igår när Theo skulle lägga sig så hostade o hostade han på...Hur det hela löpte vidare då...JO, HELA NATTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tror inte Theo fick fem min paus emellan hostningarna ens, han hostade o hostade hela tiden!!
Jag förstår ingenting, han hostar ju nu på morgonen med men inte lika mycket.
Det har vart lugnt en hel vecka nu för honom, han har hostat lite lite grann..Så jag trodde det hela var på väg att gå över för gott.

Han har ingen feber idag men det är dumt att ta honom till dagis när han knappt fått nån sömn och när han hostar som han gör. Så vädelösa Odensbacken Vårdcentral here we come again...Ja, vi får se hur det utvecklar sig där idag..Annars är det nygatan efter kl. fem som gäller.
Hoppas att det här inte fortsätter utan går över snabbt. Men man känner sig ganska tröstlös, med tanke på hur mycket hosta det var för Theo den senaste tiden. Så man säckar ihop direkt! =(

Mannen är ledig idag...Så jag tror att vi kommer grejja idag, sist jag sa det blev det en slappardag fullt ut. Men idag måste vi få lite gjort, tänkte tex att han skulle få ställa ut utemöblerna o grillen. Det ville han sist men det började regna, o sen fixa med babysängen..höja upp den.
Kanske få tvätta lite, om det finns nån tid.
Vill hinna med så mycket som möjligt nu, utifall bebisen får för sig att komma. =)

kram

Pez

(Alla åkrar vi åkte förbi igår, luktade bajs o kiss från alla bönder som spridit den trevliga odören fritt överallt..Blää!
Så i bilen när Theo kände hur det luktade sa han "Pappa usch, Pez har bajsat i lådan"
På vägen hem blev det likadan, fast då bara "pez har bajsat lådan")
-Stackars katt får ut för allting hehe ;)

Ja, igår var vi först upp till svärisarna för att grilla o umgås lite..Svärmor fick jobba på eftermiddan, tyvärr.
Det luktade så gott från grillen och allt som kom därifrån sen smakade väldigt bra.
Det var så gott.. =)

Sen så blev det fika på eftermiddan och vi spelade kort också..Det var längesen och kul =)
Sen efter det så åkte vi ner till Askersund för att se alla motorcyklar, Theo somnade i bilen på vägen ner o fick sova en stund. Men det var välbehövligt och samtidigt regnade det då..och motorcyklarna hade inte börjat åka än.

Så när han vaknade var han lite småputt, men faster Malin köpte en korv med bröd och mutade sen med godis..Så det funkade ;)
Theo tyckte motorcyklarna var riktigt spännande o häftiga..vissa varvade ju till lite extra, några tutade o vinkade så det gillade han verkligen. Jag med, det där är härligt o se, men vi kände att det kunde vart fler...Men det kanske hade med vädret att göra.

Efter det var klockan lite efter halv nio o vi hade en övertröttad Theo, så vi åkte hem o svärfar o svägerskan inväntade svärmor efter jobbet för att åka vidare till SkyllBerg.
När vi kom hem, så såg vi fackeltåget som var på väg för att tända brasan o hela våran gata tjocknade med folk som skulle vandra med...

Så Fredrik o jag stod sen i fönstret i tittade på fyrverkerierna...Dem var fina =)

Var en trevlig dag o kväll, så vi var alla nöjda =)

Tog tom en promenad i Aspa med mannen, visst det kändes i magen...Fick låna svägerskans skor, hon har en storlek större..Så det var ingen fara med fötterna iaf =)
Var riktigt sköna skor.. =)

Idag är det 1:maj! =)

Fredrik jobbar helgen, o jag o Theo ska väl gå ner till mor o far sen..Håller vädret i sig så blir det lekparken, annars blir det baksidan hos päronen tills regnet faller ner..

kram

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus