Elbil...

Ja, i lördags när vi var till Marieberg så var vi in på JULA. Och där står en elbil, Theo blev helt galen när han såg den och skulle bara prova den. Så där tog jag ett kort, skickade ett MMS till mamma o skrev : en sån vill han ha i julklapp BARA 5000:-
Hel sjuka pengar för en elbil till en unge! ;)
Men mamma tog det där helseriöst och pappa min också..Klart han ska ha en elbil. Så jag stoppade dom lite där, för det kan jag inte låta dom göra. Men dom släppte inte det där, så jag började kolla internet då..För o se om det fanns billigare alternativ och om  ALLA i familjen kunde samla ihop till en. Så jag hittade en för 3000.- och den blir det!
MEN mor o far betalar den själv, så får vi andra köpa vad vi vill till honom. För hon accepterar inte att vi bara ha en julklapp på julafton. Behlver jag säga att mina föräldrar skämmer bort sina barnbarn!
-Det är väl den enda leksaken som jag kommer se till att han håller hel, inte för att de andra inte betyder något. Men det vore trist om bilen pajade på en gång. Men han kommer nog hålla sig väl med den, förstå en egen bil.  =)
Mor o far har alltid dom i bakhuvve, vare sig det gäller ett blöjpaket, eller kläder eller bara upplevelsen att få komma hit ner o leka med dom. Det är inte grejjen att dom spenderar pengar på dom som gäller, för dom gör andra saker också som inte kostar. För dom uppskattar ju det så mycket, Jeppe lyser upp som en sol när han ser mormor o Theo blir ju alltid till sig när han ser sina nära o kära! =) Att dom bara kommer ner hit för att leka med honom, eller ringer o säger vi ska in till stan o tar med Theo. Dom vill ju vara med dom så mycket som möjligt. Som pappa som knappt kunde knyta skosnörena när han hade så ont i ryggen, kunde knappt prata för det gjorde så ont. Hade vart hos kotknackare o akuten samma vecka, men satt väl härnere o Theo bad han följa med in i rummet..och han kunde inte säga nej, han lekte på därinne så gott han kunde. Det är kul o se far min ändra sig också..han är helt svag för dom två! =)
En annan kunde ju få ett nej ibland när man var liten...men nu på äldre dar är det annorlunda.
Saken är att jag vet att jag kommer bli likadan den dagen Theo o Jeppe får barn, jag kommer inte kunna slita mig! hahahah =)))

No.4

Den 23:e upptäckte vi ju Jeppes 3:e tand och två dar senare på lönedagen så kom nr 4 fram. Så nu har lillkillen 4 tänder, kanske lika bra att ens bröstmjölk börjat sina då! ;p hahaha
Han har bitit mig några ggr, två ggr har det vart så illa att värken inte släppt först en vecka senare..Gissa om det var jobbigt o amma. Men det som inte dödar, härdar =)
Känns lite träligt att Jeppe blev så till sig över mat o gröt så snabbt..Började lite o han fick smak för det direkt, och sen var ammning nääästan ett minne blott.
-Nu vill han bara snutta på kvällar o nätter. Vad mysigt det har vart, och jag hade ALDRIG insett det innan. Man måste uppleva för att förstå. Allt funkade tipptopp med Theo och det sättet var det enda jag visste, men amming är så mycket mysigare och lättare. Och jag kommer sakna det emellanåt. Inte jämt, verkligen inte. Dom såriga bröstvårtorna i början, de ggr han bits och när det läcker igenom. Men allt det är värt det, vilken dag ni än skulle fråga mig på! ;)
Så jag håller till godo den lilla stund med amming som finns kvar, för efter jul skulle jag tro! Då är det nog slut!

Pepparkaksbak!

Antons fjäril, han ville så gärna att jag skulle ta kort på den =)
Mina fina Granstedt:ar var igår hemma hos oss för vårt årliga pepparkaksbak. Andra året irad, en fin tradition som jag hoppas ska fortsätta tills barnen är så stora så vi mammor anser oss vara töntiga som tror att dom vill vara med och baka då! ;)
Anton  =)
Elias bakar på
Wilma som gärna vill posera på sitt eget vis när kameran kommer fram =)
Theo bakade en kort stund, käkade deg o vandrade sedan vidare..
Flitigast utav oss, Sofia var en hejare på pepparkakor =)
Theo ser mer ut som en pizzabagare...
Wilma gav upp hon med till slut =)
Elias bakade på, men gjorde som de flesta av dom o käkade mest deg ;)
Nyvaken JeppeBoy som sov sig igenom hela baket ;)
Resultatet!
Tack mina fina underbara Granstedt:ar!!! =)

Vänjer mig..

Har äntligen fått Jeppe o sova, han var seg o grinig idag...Stackars pojk, näsan rinner fortf. har inte avtagit nått sen han blev förkyld. Och nu kommer en envis hosta och låter värre o värre o slemmar igen halsen på honom. Det väcker honom hela tiden, stackars pojken min...
Så nu funderar jag på att sova, men kollade in i köket o det lyser fint. Gardinerna blev fina endå..är nog mer nöjd än vad jag var för ett par timmar sen. Men det var nog för att man jämförde med vad man kunde ha haft!
Imorn kommer mina fina från pålsboda hit..Så jag har gjort pepparkaksdeg, för imorn ska det bakas hej vilt här!! Det ska bli så himla kul =)))
Så moussakka till lunch och pasta med kycklingsås till kvällsmat o sallad på dessa såklart. Fika emellan...kan tänka mig att det blir några pepparkakor o sedan lussebullar som Sofia skulle ha med sig. MUMS =)))
Godnatt i stugorna, vart ni än är!

Gick ju galant..

Är väl sisådär nöjd med mina gardiner...Har panelgardiner och de är jättefina, men har ett stort köksfönster o då tycker jag inte att panelgardinerna gör sig rättvisa. Jag hade beställt från Jotex, jättefina. Nöjd som tusan var man, tills man löste ut paketet. Var kappa, o fyra längder, två rutiga o två röda. Jag får en rutig o en röd.(!!!!!)
-Så jag ringde Jotex som självklart har slut och bara kan beklaga att det blir fel ibland..ja, ja..sur som man var så kollade jag efter annat påä varje postorder firma. Antingen föll det mig icke i smaken el så var det slut.
-Så trippen till Marieberg igår gick ut på tre saker, present till far min, gardiner till köket o vax till mannen. ;)
Men jag hittade inga..Så idag fick jag panelgardiner från mamma, som hon köpte på Hemtex förra året. Röda o vita med hjärtan =)
Idag firade vi pappa min, och det var mysigt o trevligt o han fick en Örebro Hockey tårta. Man gjorde så gott man kunde. Fyllde den med sylt, vaniljkräm o blåbärsgrädde/mousse. På ljusa bottnar.
Pappa fyller imorn men då jobbar alla, utom jag som är mammaledig så då kunde vi inte fira honom. Idag jobbade han visserligen också, men började lite senare på eftermiddan.
Vad vore man utan sin familj, älskar er allihop. =)

Tortyr!!

Ja, det är rena tortyren o ge sig ut till Mariebergs köpcentrum när löning nyss vart för alla örebroare samt det är en månad kvar till jul. Så folk kommer med andra ord handla som galningar!!
Jag lider!! Hade det vart Fredrik o jag själv hade jag haft ett annat lugn. Men nu har vi bröderna Bus med oss, Theo som hela tiden går runt o säger att det är tråkigt och att han vill åka hem. Vägrar gå in på affärer o vägrar sitta i vagnen. Jeppe är snäll men blir det för varmt o blir han hungrig då hörs ju det bra hela tiden. Samtidigtr som man själv är varm och trängs med en flock av människor som går på en hela tiden...Ja, som ni ser så¨målar jag fan på väggen redan..Det kan ju faktiskt gå väldigt bra. Men näääää, jag är närking så det blir inte bättre än såhär ;)

Fredag..

Måste ut och handla o känner mig sisådär, hatar när man måste handla men man inte vill ;)
-Annars har jag inget problem med att slösa pengar...
Men det blir o åka in till stan, ena systern ser efter Jeppe o Theo tar jag med mig. Usch som det är nu så orkade jag knappt klä på mig. MEN får man skingra tankarna så brukar allt oftast bli bättre =))

Ta bort....

Ja, här sitter jag idag och tycker synd om mig själv. Har fått det där roliga som varje kvinna har en gång i månaden, saken är att jag inte haft det på¨väääldigt länge. Så nu idagarna är det tillbaka, min mensvärk är som den brukar. Det värker o molar, o får mig att må så illa. Och igår kräktes jag, o mår lika illa idag.
Då blir man lite rädd, för förr fick jag vara hemma från jobb o skola pga den här värken. Blir helt sängliggandes o kan inte ta en promenad för att få det hela o gå över. Som många föreslår. Vet ni hur konstig många tycker man är när man sjukanmäler sig för detta? Många har svårt att förstå och ens trovärdighet sjunker lite. För det kan låta som en slö o ynklig ursäkt när man måste sjukanmäla sig. Tabletter funkar inte på mig.
Har haft såhär sen jag fick det hela, MEN när jag fick Theo så försvann värken nästan helt o hållet. Jag var överlycklig, men nu har det dragit igång igen..
-Eftersom jag inte vill ha mer barn och eftersom jag inte i framtiden vill sjukanmäla mig för detta mer..så funderar jag faktiskt på att ta bort "allt".
Klart man oroar sig lite över beslutet...en dag kan man ju ångra sig, oavsett hur säker jag är nu.
Men samtidigt har jag känt såhär i många år, att ta bort det för o slippa värken..har funnits där sen högstadiet. Och tanken har alltid vart densamma, att när jag fött barn och fått det jag vill ha o är nöjd. Då vill jag inte längre ha mens.
Tankarna har alltid vart desamma och gått i samma banor..men visst har en lite osäkerhet sprungit in emellan, men mest för hur riskfyllt ingreppet kan vara. Ska nog ta reda på mer info o träffa någon. När det sen är gjort, så tar jag mitt slutgiltiga beslut!

Härlig dag..

En härlig dag har detta vart, och jag tror det är för man är pigg! jag är pigg o alert o inget av det jag gjort idag har känts jobbigt eller gjort mig trött.
Jeppe vaknade bara två ggr o sov bra mellan varven, o det var så skönt!! =)
Vilken bra start på morgonen..O när Theo vaknade så gick jag upp o tände alla ljusstakar, och allt lös så mysigt =)
(satte ju upp alla julsaker igår redan) =))
man sitter på morgonen med tvn påslagen åt Theo, man har alla ljusstakar tända som lyser vackert, man sitter där med sin nerikes allehanda på morgonen i soffan o lääser. Så sakta o läänge man vill. =) I love it =

Pappa...

Ja, idag så åkte jag till Ica i Odensbacken på morgonen, för att införskaffa x antal saker..Tänkte passa på att åka förbi konditoriet för att köpa Typ: bargis baugetter..kan man säga så..ja, ni vet baugetter med frön på iaf ;)
-Så efter det åkte jag hem o fixade rediga mackor till far min som jobbar natt...Så tre rediga baugetter fyllda med sallad, tomar, gurka, paprika o det väsentliga rostbiff och potatissallad. Lyxade till det, dagen till ära..
Sedan så skulle jag bjuda han på mat innan också, så för en stund sen var han här o käkade fläskfilé, klyftisar o bearnaise med sallad till. Ja, man måste ta hand om far sin. Han är guld värd!! =)
På måndag fyller han 49 år, men på lördag ska vi fira honom. Så då får jag göra tårta =)

Tjuv!!

Ja, imorse så var barnkanalen på..O det var "Tjuv & Tjuv" på tv...Theo satt o tittade, han brukar se det. O sitter numera mer stilla åt det, annars tycker han det bara vart tråkigt o ointressant.
Men idag var det tydligen bra o sen efter några minuter häver han ut sig.
: -"Mamma, jag vill nog också bli en tjuv"   Hm...inte det roligaste en mor får höra, och kanske bland det värsta "yrkena" o oönskade en mor vill att sitt barn ska ha. hahaha MEN kul var det hela..
och jag försökte förklara vad en tjuv var, men han förstod nog inte först jag fick förklara.
-Att en tjuv är en som kommer in och tar ALLA dina leksaker och försvinner med dom. Han bara tar dom, o så får du aldrig mer leka med dom igen.
-Hm...tystnad blev det o han tittade på mig fundersamt, sen fortsatte han leka med sina saker...(vem vet han kanske tänkte att det var lika bra o passa på innan en tjuv kanske tar dom) =D

Ljusparty...

Ja, ikväll var det ljusparty hos syster yster Mia..Och det var sketa kul, det var smockfullt i hennes lägenhet. Fruntimmren överallt =)
Och Theo o Jeppe förstås, som inte hade nått val än att följa med. Theo var nöjd Mia, slog på tvn o vi kopplade in nintendo 64 , mario cart. Men han ville ha hjälp emellanåt så han pratade över partylite konsulten o ropade på Emelie. haha ;)
Det blev någr förpackningar ljus, de är faktiskt prisvärda. Brinner lääänge o doftar gott eller doftfria om man vill ha det. Själv föredrar jag de som dofta lite lite..är inte förtjust i starka dofter. Så lite mullbär duger åt mig, annars köper jag gärna doftfria. Har köpt doftfria i snart två år, är ju lite skumt när de har så många dofter. Men men...de brinner lääänge =)
Men jag är inte lika till mig som jag var förr, nu är det dyrt o jag lägger hellre pengar på mina söner än slösar för mycket på ett ljusparty. Så jag tyglar mig lite, men några förpackningar av ljus. Det är ok =)
MASSA gott o äta...hennes hallonmuffins, o DAMN vad goda de är..sen gott morotsbröd med frön o grejjer i med pålägg o fint fat med en massa grönt på. Me like..O så bidrog jag med en chokladkaka. =)
Sofia, hon hade gjort chokladbollar. Både med pärlsocker o kokos, nått för alla helt enkelt ;)
-Måste fixa chokladbollar till måndag hahah =)
gonatt gott folk!

No.3

Igår upptäckte vi boven i dramat, till lördagskväll o nattens gap o skrik med JeppeBoy. Fredrik upptäckte en 3:e tand på Jeppe igår, jättekul o se! =)
-Jag hade mina aningar i lördags om att det var tänder på G, eller magknip. Men på söndagen när man tog sig en titt i hans mun, så såg man hur det var på bristningsgränsen. Och igår så var tanden framme, han blev ganska kinkig framåt kvällen. Så jag antar att nr 4 tittar fram när som helst också. Max en dag el kanske 2 till ger jag det, så då förstår man varför det är mycket skrik ifrån min annars väldigt tysta Jeppe =)

Bälte..

Hade igår kväll ont i ryggen o mellangärdet, det gick som ett bälte runt och bara molade på...Så man hade lagom kul!
Fredrik hjälpte mig med Jeppe, men han kunde inte få honom o sova. Han bara skrek o skrek hos Fredrik o var inte alls nöjd. Men jag tackar mannen som gav det ett försök iaf, för jag hade så ont så jag låg o kved i sängen. Men vi 3 inatt så gick det hela över...
Ikväll är det Ljusparty hos syster yster, hon skulle baka gott idag sa hon. Skulle göra något bröd o sen något fikabröd =)
Sen ska jag handla lite ljus, ingen pryl...Har prylar så det räcker o tända ljusen i. Ska se om det är nått bra erbjudande ikväll. Hoppas bara vädret håller sig såhär, så det inte blir nån "storm" ikväll...

Kvinnan som inspirerar...

Här har ni kvinnan som fått mig att from IDAG att gillar min systemkamera, har tyckt det vart kul o ta bilder på ungarna o resten av familjen o vänner. Men mig har det kvittat om det vart en systemkamera el en gammal en från typ 80-talet ;)
Man har en man som jobbar på Elgiganten, som gång på gång förklarat en massa funktioner o grejjer o zoom o det ena med det andra!...mmmm, har jag typ svarat o inte fattat eller vart intresserad ;)
-Men sen kom Sofia, o förklarade lite när jag hade en fråga..o helt plötsligt så förstod jag hahah ;)
Jag försöker inte säga att min man inte kan sin sak, man säljer ju inte så mycket som han om folk inte känner sig nöjda när de går därifrån.
MEN jag tror att just för att det är mannen som pratar o man är van att han "matar" en med info jämt..så blir det nog lite "trist" till slut. Men samtidigt också, så måste ju Sofia ha låtit liite mer intressantare. Nått hängde det ju på, eftersom hon fångade mitt intresse! =)

Jul JuL JUL!!!

Nu säger jag farväl till dessa ljushållare som värmt mig under hösten....
OCH in med julen!!!!
Hämtade in alla mina julsaker ifrån förrådet förut, och redan på torsdag ska jag pynta.
Egentligen var det meningen att jag skulle göra det på fredag, men äsch!! Jag gör det nu, sen är det fint, rött o mysigt till 1:a advent!! =))))))))
De här fick jag o Fredrik från Fredriks morfar, han har gjort de själva!
De är så fina och har nu hängt med oss i en 8 år iaf =))
*annars bidde det en del partylite på denna sida ;)

Matta

Blir en ny hallmatta denna månad, har haft den andra i snart två år o den är välanvänd.
Så nu vill jag ha en ny...Gillar längden på den jag har, men funderar på om jag inte skulle passa på o skaffa en liiite längre. Så man inte drar med smutsen in för mycket...hm... ;)
Hur som helst så blir det denna. Nu är det bara måtten som jag velar mellan...140 lång eller 250 lång....
IKEA´S EGEBY mellanbrun o naturvit fanns det..men jag vill har brun ;)

Svampbob fyrkant..

Sonen är ju galen i svampbob, o har när han fyllde fått påslakanset med det. O jag hade nu en handduk liggandes till i julklapp. Men mjuka paket till en 3-åring skjuter inte direkt i höjden av glädje. Så jag tog fram den idag, o gjorde honom glad inför kvällens bad istället. Blev en liten kort gos-stund med handduken =)

Måndag-tajm

Ja, måndagar då är det busdag!
-Så igår kom Pålsboda gänget till oss, och det var så kul och trevligt som vanligt. Dessa människor förgyller min vardag o Stefan också..Även om han inte var med oss då. Fam. Stefan Granstedt (för o låta gammeldags) är så goa!!! =)
Så vi bakade vetelängder igår, och barnen busade. Enda minuset var att Theo var som en polis på Elias hela tiden, han fick knappt vara ifred. Men han röt ifrån mot kvällens gång, helt förståligt. Synd att han inte gjorde det tidigare hehe ;)
Jag har diskat idag..vet ni hur duktigt gjort det är för en som är sååå trött idag. Ja, Jeppe sov bra. Men vaknar så ofta o vill amma, men han somnar om snabbt. Men jag tror mer o mer att det är tänder på G, det är nog det som stör sömnen för honom. Han sover nu, men ska snart väckas. Försöka se om det gör nån skillnad inatt.
Vad blir det för mat idag då??? ingen aning ännu, men det är super tisdag på kanal 5 , tjoho!! =)
-Då blir det chokladbollar o ett par av Sofias lussekatter som jag fick igår...mmmm =)

SS

Igår var det en skitkul kväll med Sofia o Stefan. Vi åt på La pampa varmrätt o efterätt sen var man proppmätt, det var jättegott! Vi hade det trevligt och pratade på, och det var en märklig känsla att sitta där utan att barnen hördes o kom o ryckte i en för allt vad dom brukar vilja en ;)
Sedan åkte vi vidare till filmstaden, där det var Harry potter. Fredriks present från Sofia o Stefan, där allt ingick för oss. Så det var vi verkligen tacksamma för! =))
Underbara människor, som jag gång på gång skriver här..Och det är för att det är värt o talas om igen o igen..=)
Filmen var kanonbra!! Och jag är "glad" för att jag inte läst böckerna, för på så sätt finns ju inga förväntingar..Jag vet ju inte vad som ska ske, eller vad som händer osv. Och hur nyfiken jag är på att ta reda på slutet så ska jag icke göra det, utan nu ska jag vänta tills i sommar eller höst el när sista delen kommer.
NYFIKEN som tusan är man...!! =)
tack för en supertrevlig kväll!!!!! =)))

Harry Potter o La Pampa

Idag ska det bli skoj skoj... Ska med Stefan o Sofia på La Pampa o käka på sen Harry Potter, ser fram emot detta så mycket =))
-Skidor på tv nu, snö ute och mannen är ledig i helgen...gött göttt =)
Imorn kommer också Rebecka o Eric med Charlie på besök, det ska bli kul =)

Vanligaste som finns...


-Jeppe är förkyld o värre blir det, o hostig också. En av de vanligaste sakerna ett barn råkar ut för, men jag visste ju direkt hur det skulle bli. Sömnlöst!
Så idag var det fullspäckat på schemat, men man får göra det viktigaste..Sen är det som det är, men jag önskar han blir bättre snart.
Imorn kommer mor o far hit o är barnvakt, för Fredrik o jag ska med Sofia o Stefan in till Örebro där vi ska käka på La pampa o gå på bio..vi ska se Harry Potter =))) -Så¨gissa vad skönt det ska bli, bara få umgås med dessa underbara människor en hel kväll och barnfria är vi också..Första gången vi fyra är tillsammans utan ungar!
Lördag ska bli så kul!!! =)
Ikväll blir det gott gott iaf...Jag SKA bara grilla revbenspjäll, såg att ica hade bra pris på det den här veckan. Måste passa på!! =)))

Bra råd!

Fick ett bra råd från Sofia i en kommentar i inlägget innan =)
-Denna natt kände man sig ganska rådlös, det fanns inte mycket man kunde göra. Jeppe vaknade 4 gånger på 3 timmar, han var så täppt i näsan. Så jag gjorde rent den bäst jag kunde, men sen låg han där pigg som en mört i nästan två timmar. Jag låg o vilade lite brevid, så fick han hållas. Han ville inte bli ammad, eller något.
Så när han somnade så, la jag mig på min SKÖNA SKÖNA kudde o somnade på 2 sek. Men underbart är kort, bidde en timma, men kan vara den skönast i mitt liv hahah ;)
Så vid 7 imorse så somnade jag om Jeppe o sen sov han gott, o jag med tills mannen väckte mig så snällt vid 9.20 o hade fixat frukost som stod färdigdukat på bordet. Han skjutsade min syster till bussen imorse o hade stannat till på bageriet i Odensbacken så färskt bröd stod på bordet. Han är för gullig min man, han kan när han vill ;)
Så mätt o belåten var jag o sen så har jag inte gjort så mycket. Hade en hel massa man ville passa på o fixa med. Men det tar jag pö om pö ikväll el imorn. Funderar på att dra en sväng till willys imorn o in på Ikea en snabbis.
Idag var det skönt o ta det lugnt o inte jäkta omkring här hemma.
Få se om jag kommer ihåg allt jag ska ha med mig när jag åker bara!!!
-Ska in till syster yster i stan, hon har en dag ledig idag..Så då ska vi passa på o besöka henne, sen kommer Emelie dit efter jobbet o mamma kommer också förbi sen efter jobbet..O pappa han åker jag förbi en snabbis innan jag hämtar Theo på dagis. Ska lämna av en tallrik med mat, så slipper han tänka på det innan han åker o jobbar i eftermidda. Så då får man träffa hela familjen idag på ett el annat sätt ;)

!!!!

Känner mig helt nollställd o fattar inte varför jag inte sover...Jag la nyss Jeppe, han blev så snorig här på kvällen. Jag vill inte att det ska vara så, men nu är det så...! =/ -Men men...känner på mig själv också att jag blivit värre, det avtog lite men inte helt o nu känns det som det är på G igen. Men vad ska man göra. Känner som jag dricker en massa the o käkar vitlök men inte hjälper det.
nää lika bra o sova. Imorn ska jag städa på förmiddan, sen blir det att hämta Theo på dagis o dra in till Örebro o hälsa på Mia. Mannen han jobbar till 22 imorn kväll, mindre roligt...

Glömsk...

Jo, jag är nog lite glömsk..och värre har det blivit sen man fick barn och speciellt med barn nr 2.
-Man är så säker på att det här kommer jag allt ihåg!!
Men sen när man glömmer det och blir påmind, då får man nöstan en känsla av olust. För man förstår inte hur man kunde glömma!!
Innan jag fick barn så var jag säker på att min död blir att jag brinner inne. För jag glömde jämt kaffebryggaren på den kunde stå på i ett par dar, o jag kom på det när det började lukta riktigt med bränt. Fick slänga några kannor o bryggare tack vare att jag brände fast kaffet i dom...En annan sak var plattan från spisen, den kunde stå på i timmar. Och man märkte av det, när det var så varmt i köket att man knappt kunde vistas där.
Ljus däremot, glömmer jag aldrig!!! Idag glömmer jag aldrig spisen, det blir barnsäker låset varje gång nu. Är nått klart, stänger jag av plattan innan jag tar bort kastrullen eller pannan. På så sätt glömmer jag inte, men det är lite glömska kvar när det gäller ugnen. Den kan stå på ibland. Men max en timma då ;) heheh
-Så nu törs jag inte eller vill inte heller spå om hur min död ska inträffa längre. Men som jag betedde mig där ett tag så var jag helt säker på att jag skulle brinna inne till slut.

Bröderna BUS!!

Ja, dessa bröder får nog mycket skoj med varandra den dagen Jeppe blir så stor så de kan leka ihop..Det blir nog mycket bus, speciellt om de brås på mig! *ack ack* ;)
Man ser nu hur Theo roar Jeppe, och hur Jeppe skrattar för fullt. Och Theo som vill gosa o mysa med bror sin så ofta han kan. Men när vi kommer in i hans rum, då är han snabb o ska ta saker ifrån Jeppe...Vissa saker går bra o andra inte.. ;)
Mina älskade pojkar!

Williamtårta

Svärfar är är helt såld i tårtor o en favvo är Williamstårta..så den försökte jag efterlikna när han fyllde.
Ljusa bottnar, fylld med vaniljkräm, grädde med päronarom och päronbitar. Tårtan är insvept i marsipan med smält chokladtryffel, flagad mandel pryder kanten.

Rosor...

Fredriks farmor Eivor fyllde 80 år, och jag ville så gärna göra hennes tårta.
Så den bidde såhär.
Ljusa bottnar, fylld med vaniljmousse och blåbärsmousse...dess fyllningar tillsammans är såå goda =)

Svampbob fyrkant Tårta

Min son älskar Svampbob och sa själv att han ville ha en sån tårta, så jag gjorde så gott jag kunde för att förverkliga det.
Svambob innehöll ljusa bottnar med vaniljkräm o jordsgubbskräm.

Budapest

En Budapest stubbe jag gjorde till Påskafton i år, vet att min familj är galna i den här tårtan...

Måndags tårta..öhh

Måndagen till ära, Norberg o Granstedts lekdag..Så bidde det en tårta också =)
Ljusa bottnar med sylt, vaniljkräm o päronmousse täckt med marsipan.

Fars dag...

Försökte vara fyndig på fars dag o göra en slips tårta. Men man lär så länge man lever, denna blev lite sne o skev. O till nästa gång blir kragen större, med en tydligare skjortkant. Sedan den sk fickan ska blir mer som en ficka nästa gång också ;)

Färjestads tårta

Min man fyllde för ett litet tag sen,  och han fick en tårta med favoritlaget. Färjestad BK =)
Den innehöll ljusa bottnar med sylt, vaniljkräm och päronmousse grädde.

Beställning

När Fam.Granstedt var här på kräftskiva så bjöd jag på en chokladtårta. Chokladtårta från topp till tå...Chokladbottnar med chokladmousse och vit chokladmousse täckt med chokladsmörkräm. Riven choklad på toppen mmm =)
-De gillade den också o beställde två till Stefans kalas, det var väldans kul o få göra igen..O denna gång piffade jag till den lite extra, dagen till ära =)

Läskig o inte så kul...

Här är min tårta från att jag fyllde i höstas...Jag ville ha en lila marsipan men den var slut, så jag bad syster välja en o hon valde den läskiga gröna färg. Tyckte inte denna blev nå fin, men den gick ju o äta iaf ;)
Innehöll : ljusa bottnar med vaniljmousse och jordgubbsmousse.

Hjärtformad Tårta..

Emelie ville ju ha en lila tårta när hon fyllde, och en hjärtformad. Så det skulle hon få, tyckte jag! =)
Chokladtårtbottnar med blåbärsmousse och vaniljmousse

Tårta

Den här tårtan gjorde jag spontant en dag, ville bara testa min nya bakform. En 20 cm bakform, så en liten tårta bidde det.
-Denna innehöll blåbärsmousse o chokladmousse, på ljusa bottnar som jag gör själv.

Måndag

Vilken skön och härligt rolig måndag man hade, tråkigaste dagen på veckan blir helt plötsligt något helt annat.
Man är seg o trött efter helgen och när måndagen börjar vet man att det är låångt kvar till helg. Men då har Sofia o jag oftast lekdagar, och gjort det till tradition nästan o träffas ofta på måndagar.
Skoj blir det..
Och igår fick vi en massa god mat av Sofia, både till lunch o middag! =) Till min stora glädje tryckte Theo i sig hela tallriken till lunch med mat, och vet inte hur längesen det var man såg den pojken äta tills tallriken var tom. Han har vart envis och sprungit från bordet och inte haft nån matlust alls. Så det var en härlig syn, till kvällsmaten hade han spring i benen men vi lirkade lite och Wilman var med o sa "rackarunge" till honom varje gång han tog en tugga. Och det gillade Theo så han käkade på o lämnade enbart ett fåtal tuggor. Matlust är så härligt när det gäller barn!!! =)
Jag tog med en tårta till Sofia, gjorde jag dagen till ära. Hade lite fyllning kvar från fars dag, och en tårtbotten i frysen som jag gjorde för ett tag sen. Så det var smidigt och bra =)
Ja, det är härligt och se ungarna leka tillsammans!! Jag o Sofia spelade Yatzy på eftermiddan..något vi båda gillar, men som jag vet fler avskyr. Förstår inte!! ;)
Idag är mannen ledig, och en massa saker vill man hinna med o göra...men näää, blir inte mycket gjort. Fast kl. 3 vare sigh jag vill el inte så ska jag tvätta =) hm...

P-boda it is...

Ja, idag tar jag o ungarna o sticker till Pålsboda...Där det ska busas med Fam.Granstedt! =)
Synd att det regnar ute, men det kan ju avta och ungar kan ju vara ute endå..Dom brukar ju inte ha nått emot vatten ;)
-Ja så nu på morgonen har jag fixat eftermiddags fikat. Så det får jag inte glömma o ta med, sedan har jag en påse med tre saker i som tillhör Granstedt. Den vill jag inte heller glömma, igen..
Ska in i duschen nu, menas Jeppe sover..Fast det är nog snart dags för herrn o vakna tror jag!

Glöm inte far...

Min lilla goa pappa!! =)
Min underbara pappa, som är där i vårt o torrt.
...."Mouscha" som Theo kallar honom, som vi alla andra numera kallar honom också ;)
-Inte en av hans bästa dagar, här från Theos kalas. Trött o sliten med
diskbråck i nacken!
Som lastbilschaufför sedan tidigt 80-tal och det ena efter det andra tunga och slitsamma jobb han haft,
egen åkare som jobbade i princip dygnet runt..Så har åren tagit ut sin "rätt" på min snart 49 åriga pappa!
Jag hoppas han blir bättre i sin nacke och slipper dessa mediciner som sliter så fruktansvärt på hans mage.
Han har rasat i vikt, tror det är en 15kg på ett par månader.
NU ska det vända tycker jag, och min familj gör allt vi kan för att ta hand om honom. =)
-Han är min pappa o jag är så stolt över honom, allt han gör för våran familj och allt han gjort under alla år för att vi ska må bra och ha det så gott vi kan =)
-ÄLSKAR DIG PAPPA!!!!

iiiiiiihhhhhh!!! ;)

Ja, vilka tjejskrik o vrål det var HELA kvällen lång...Ladys Night var underbart!!
Jag blev ganska pepp i bilen på väg till P-boda som jag anade att jag skulle bli, då pirrade det av förväntningar.
Fördrink, alkoholfritt (tyvärr), två rätters som slank ner, och de BÄSTA platserna. Platser närmast scen, det var underbart och få se dom i naturlig storlek på så nära håll. Så himla kul!!
-Jag vågade aldrig ta med kameran, för jag visste fortf. inte om dom kollade väskor el inte. Dom kollade inte, men jag höll till godo med Iphonen o Sofia a.k.a papparazzi kan man ju få kopior av ;)
Fick denna snygga bild från min Iphone, får vara nöjd för att vara telefon o jag en amatör ;)
Nästa år är givet!! =) 2011 blir det förfest, (gärna limousin till conventum!!!) och sedan krogen efteråt...Jag ska dansa o supa vidare så är det bara. Sen taxi, hem till Kilsmo =))))
Dyrt får det vara en gång om året när det är Ladys Night!!
Jag vill inte köra nästa år, hade bilresan från hell igår...in var det dimmigt och på vägen hem var det ännu värre...värsta dimman nånsin jag vart med om, såg 1-2 meter framför mig..och lång tid tog det att komma hem...missade dessutom avfarten till kilsmo för att det inte gick o se vart man var...såg någon byggnad o märkte då att jag höll på¨att köra förbi odensbacken infarten också...vad lack jag blev, ville ju bara hem. Boobiesar som höll på att sprängas...o ville Jeppe bli ammad, såklart INTE ;)
Näää nästa år blir det taxi, snabbt o smidigt...lite lyxigt dagen till ära =)

ZZZZzzzzz....

Jag vill bara sova!!!!!
-Hur ska det här gå med Ladies Night om ett tag, blir galen måste piggna till juh =)
..Ska nog dra på ett par koppar kaffe, sedan hoppa in i duschen...Käka lite lunch o sminka o grejja lite..
O vill bara sova!!!! zzzzzzz.....
MEN det är klart det ska bli kul ikväll, men är så opeppad nu!!!!
Jag känner det nog inte först jag sitter i bilen på väg till P-boda, iordning fixad..Då kommer det nog alla gånger =)))

Ladies Night 2010

Ja, ikväll är det dags...Vi fyller bilen med tjejer, och sen drar vi till Conventum! =)
Denna gång blir det 2-rätters, fina sittplatser och så får man en drink och en cd ipriset också.
-Men jag kör o ammar dessutom, so no drinks for me ;)
Vad kul det ska bli!!!!! =D

Inte på G

Igår så kände jag mig ganska mör, och sedan på kvällen var jag färdig o stupa i sängs..Jeppe somnade strax innan halv elva och jag stack direkt o la mig. Tyvärr varade det inte länge..Jeppe vaknade inom fem minuter, som var starten för en kämpig natt. Han somnade om efter 15 min..men efter det så vaknade han en gång i halvtimman!!
En gång varje halvtimma, förstår ni vad det gör med en sen. ;)
Theo vaknade runt halv 2 på natten också, härjade o gapade o var inte alls nöjd. Inget dög men efter en 40 minuter så somnade han om!
Så idag har det vart lugnt här hemma, inte ansträngt mig mycket...bara vart seg...
-Jeppe är i farten nu med, och är lite gnälllig och skrikig...men nu kväll nr 2, så tror jag det är mer tänder på G. men vi får se om jag har rätt, men nått stör grabben min.

klagis...

skönt att det inte var jag som klagade...Gick o hämtade posten nyss och mötte damen som bor i en av ingångarna och hon hade klagat. Hon tyckte det var hemskt förra året, och hoppades att dom skulle skärpa sig detta år.
Så hon ringde o klagade idag, och det gav resultat för dom var här gång nr. 2 nu...skottade upp hela parkeringen samt gångarna =) hihihi
Första året jag bodde här, då blev jag så förvånad för då skottade dom innan halv åtta på mornarna o jag tänkte direkt. Här är det ordning o reda =)
Men sen förra året, så blev det pannkaka av allt. Såg också att det inte är samma folk som gör det längre, så det blev ett sämre företag som tog över. =/
ja, ja..få se om det blir nån skillnad nu..

Samhället i kaos..

Ja, Kilsmo ligger så¨vackert vitt, som en sån där liten glaskula med en by i som man skakar o så snöar det sådär vackert. Så är Kilsmo i ett nötskal, är ett sånt vackert litet samhälle.
Men skottningen och plogningen sköts så dåligt!! Ok, första snön o i massor, jag har överseende idag. MEN blir arg endå!!! ;)
På parkeringen drar dom med bladet en gång rakt över..de struntar helt i parkeringsplatserna, och endå stod det bara en bil där imorse när de kom. Så de kunde ha plogat en massa, och det enda stället dom plogar är förbi caportarna så vad händer? -Jo, det byggs upp som en stor mur så man knappt klarar att backa ut från..Sen jag som har sista carporten får bara halva öppningen för andra halvan täcks med ännu mer snö..Eftersom dom dumpar allt vid kanten!!! Där får man stå och lyfta av dessa STORA snöbollar så man kommer fram!! Och skottningen fram till dörrar o gångar, ja dom dyker inte upp först efter tio-tiden..när alla redan är på jobbet!!!
Alla vi som är friska o alerta klarar av att ta oss fram själva..Men dessa gamlingar då, ska dom inte få komma ut och hämta sin morgontidning. Eller ta sig ner till affären om de behöver!
FRUKTANSVÄRT är det i Kilsmo, samma förra året hemskt hemskt hemskt. Det är nonchalant!
Jag blir så irriterad, dom har stora traktorer, o sitter i värmen o får betalat. Men de klarar inte av o göra det dom ska göra. Snart puttar jag ut dom som sitter där o tar över o plogar själv. Kan ju inte bli sämre iaf, förra året skottade dom bort halva sandlådan för barnen också. *HRMF*
Skäll ska dom ha!!!
Kan inte minnas att det i Sköllersta under alla år jag bodde där, en enda gång var problem med skottning o plogning. jag cyklade ju på vintern också, var ju så platt o fint! =)
Jag ska till marieberg på eftermiddan, o möta upp mannen från jobbet o handla lite för presentkort o sen hämta syster på jobbet vid åtta tiden..Så köra försiktigt får man göra!

Ett sånt snöväder!

Ja, där kom det..den första riktiga snön...Den ligger fint på taken, på bilarna och främst på backen!
Härligt för alla ungar som har sitt barnasinne och bara ser en massa fördelar med snön! Jag vet hur sprallig jag blev från årets första snö när jag var barn, men det har aldrig slutat för mig. Jag älskar våra fyra årstider och anpassar mig lätt efter vad som ska komma. Så jag blir helt till mig av detta, det är mysigt!
Folk ska inte klaga på tafikolyckor och att det här vädret bara för en massa ont med sig, sunt förnuft handlar det om. Kör försiktigt!!!! Och skotta och få lite frisk luft i sig är väl inte fy skam. Tror snö behövs för de som kryper in i sina bon ännu mer o inte vill komma ut. Då måste de ju iaf ut en liiiten stund för att skotta om inte annat el skrapa bilen ;)
kram

stolt...

Jag kan, jag kan..hihihi =)
-Ok, inte mycket..men lite, och det här är massor för mig. Men lite för en som kan..(tänker speciellt på Sofias syster)
Vilka kunskaper den damen sitter på!! Det här var kruxigt o tog mig mycket tid, skulle ju gärna vilja ha kategorier..men JISSES vad krångligt det lät när jag läste....ja, ja..

LÄR MIG!

JAG FÖRSÖKER MIG PÅ ATT ÄNDRA UTSEENDE PÅ BLOGGEN....sakta går det, fasiken vad svårt!!

Tänder ett ljus

Idag tänder vi ett ljus för våra saknade, som inte längre finns med oss här i jordelivet..
-Har ganska många som jag tänder ett ljus för idag, tänker på dom alla.
*Ta hand om varandra och tjafsa inte över småsaker..eller helst inga saker alls. Man vet inte hur länge man har varandra!
kram

Mellan är bäst..

Här är det tystt!!
-Theo är med mor o far in till stan, och Jeppe sover..Mannen jobbar!
Jag är trött idag, har ont i nacken på vänster sida. Ni vet på så sätt att spänner man sig lite, så får man kramp direkt.
Reflekterade över att det idag i kylskåpet bara står en halvtom mjölkliter kvar, måste inhandla mera.
Den här familjen har sedan i våras ökat drastiskt med mjölken, vi har alltid druckit mjölk..Fredrik alltid i massor, Theo har haft ett jämt tempo..o jag har vart sådär lagom med den. Blev ju saft tokig där istället!
Jag som aldrig drack saft till maten förr, antingen mjölk el vatten..Nått hände! ;)
Men nu går det 5 liter på inte ens tre dar...köpte hem på torsdagen 5 liter o tänkte att det här räcker väl till måndag, men nää. Måste köpa mer. Theo frågar efter mjölk hela tiden, är han törstig så vill han ha mjölk..Ibland vill han ha vatten men oftast är det mjölk. Härligt =)
Och jag min konstiga filur är galen i det jag med, Fredrik började för en månad sen att köpa mellanmjölk. Tror det gjorde skillnad, vi har kört standard mjölken annars. För Theos skull, fläska på ordentligt..tänkte jag.
..Men mellan it is, ett glas kall mjölk!
Ska käka deiles ikväll, mor o far ska köpa med. Gott gott =)
Längtar efter mannen, stackaren som jobbar tre helger på raken..Det är inte kul!
kram

Två tårtor!

Jag håller nu på förmiddagen med att fixa två tårtor till ett Pålsboda kalas imorn =)
Stefan har fyllt i veckan o jag fick två beställningar av Sofia på två chokladtårtor!
Så den ena chokladtårtbotten står nu i ugnen o sen har jag en kvar till o göra..Så jag har mousserna som står i kylen o svalnar. Håller tummarna för att vitchokladmoussen blir bra, gjorde en liiiten ändring. Så Sofia den här varianten blir med fluffig men den är god! =)
Jag gillar att göra tårtor, vet inte riktigt vad som hände där. Men det började här i våras när jag gjorde första Budapest stubben! Fick nån kick att klarar jag den här då klarar jag det mesta, tycker det här med maräng är svårt! ;)
-Men det finns tydligen fler grejjer som är svåra med tårtor oavsett om det är maräng el inte, det har jag lärt mig på vägen! =) Men kul är det endå! Lugnande, även om jag stressar o stressar o hoppas på ett fint resultat.  Så är det lugnande o rogivande för mig. Har hittat en kul "hobby" =)
Smörgåstårtor är gott, o kul o göra det med..funderar på att bjuda på det när mannen ska ha sitt kalas... =)
Slut på pausen...sen ska jag städa idag också åååhhh, vill inte! ;p
kram

Grattis Min Älskling!

Idag fyller min man 29 år, så nästa år blir det STOR fest!! =)
Men idag så jobbar han o står i och ikväll när han kommer hem så har jag fixat lite mys för kvällen =)
-Han ville ha tacospaj o det ska han få, ska inte glömma o göra kebabsås...Som han är galen i!
Sedan så är han ju inte världens tårtfantast, så jag ska göra något chokladigt eller köpa..hm.. ;p
Fredrik ska ju jämt "fula" sig på kort, det är hans grej. O här är en bild
Sofia tog på honom när han faktiskt äter tacospaj. Stackars paj, som han tittar på den!
Min stöttepelare och min räddare i nöden, han betyder allt för mig och jag älskar honom så mycket!
Tänk att man har turen o hittar den rätte, och han har vart min kärlek i hela tio år nu.
Vi klickade från första gången vi träffades, det var något där. Så det var ödet!!
Jag hoppas jag får MÅNGA mer år med denna man, han är guld värd!!
JAG ÄLSKAR DIG!!!
kram

Den som spar han har!

Jag spar och jag har MASSOR med.....TVÄTT *suck* ;)
Har bokat en heldag i tvättstugan, skönt o ha den så närma iaf...Är ju bara en tre meter en behöver gå, men tvätta är kul. Stryka o vika in är väl mindre roligt.
kram

Bilder från i fredags!

Ja, i fredags hade vi Fam. Granstedt på en sen kräftskiva! Och det var hur trevligt som helst, det är alltid lika kul att umgås med den familjen! Dom är helt underbara och vi är glada att ha dom som vänner =)
Så här kommer lite bilder.....
Här sitter karlarna o ser på när vi plockar fram maten ;)
Kycklingar i olika sorter, pajer som Sofia o jag gjort, skaldjur på det hela samt
potatisgratänger, coleslaw, sallad o chokladtårta till fika m.m =)
Duktiga Wilman hugger in redigt på kycklingen =)
Mr.Bus som blivit svårare o svårare att fota..sticker direkt kameran kommer fram.
Elias är duktig på att äta han med
Anton äter så fint med gaffeln =)
O här står den gravida o diskar! ;)
JeppeBoy gillar kameran =)
kram

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus