Låter ju konstigt...

Jeppeboy blev ju 2 månader i måndags..Och sen dess så har han grävt med händerna i mun, dreglat en massa och vart lite småkinkig. Nu kan ni tycka att jag låter märklig eller överdriven, om att min lillkille kan ha en tand på G.
-Jo, visst låter han lite för liten för det, men tecknen finns ju där..

Min man har var bara 2,5 månad gammal när han fick sin första tand. Det har svärmor berättat, och Theo som inte fick en tand utan 2 EXAKT samtidigt när han var 3 månader och 1 dag gammal. Så visst kan han ha att brås på...Så är det så, tycker jag synd om Jeppe..Och liiite mig själv.
För när Theo började få tänder så sov han typ aldrig, det påverkade honom en massa..Theo hade 10 tänder när han var 8 månader, så i hans mun sprutade det ut tänder. Tyckte så synd om honom!
Han fick inte mycket ro där inte.

Men nu har ju inte Jeppe någon än..Så vi får väl se vad som hänt om en månad, då kanske det den här veckan har berott på andra saker. Kan ju faktiskt vara så bara att han hittat sina händer och tycker det är kul o smaka på dom...Kinkig kan han ju vara av en rad olika saker också..

Men misstankarna om tänder dyker ju upp i huvvet just pga av Theo o Fredrik. Annars hade jag nog aldrig ens tänkt tanken. Själv fick jag min första tand när jag var runt 8 månader....däromkring de brukar komma...

Men vi får se vad som händer...

Jag är så trött...blir en liiten glass, och då menar jag liten. Köpte nån krokodill glassförpackning, med små söta miniglassar. Jättegoda =)

Kram

Kinakväll

Ja, i lördags (24/7) så hade vi "kinakväll"...Vi var 16 personer som var hos oss för att käka kinamat, och hjälp vad kinamat man fick för 1500:-!!! hehe ;)
Meningen var att vi skulle låna svärisarnas stora partytält och sitta där och käka om det skulle vara halvt dåligt väder. Men när det började regna och var ca en 16-17 grader så kändes det inte så kul att sitta i tält den dagen.
Tyckte det kändes för onödigt att svärisarna skulle behöva släpa med ett stort tält från Aspa, sätta upp det när det regnar. För att de flesta sen endå skulle vilja gå in för att dom frös.

Så jag gjorde långbord inne, och det funkade det med. Vi hade altandörren öppen så det fläcktade skönt när det blev för varmt inne. Det serverades alkohol också, och en del fick i sig lagom, vissa ingenting och så finns det alltid en som får i sig för mycket. haha Men så länge man har kul så är det bra tycker jag!! =D =D =D

Theo var uppe och hade skoj, fanns ju många som man kunde busa med, men när han väl somnade sen..Så fanns det inget som kunde störa han sov gott. Jeppe var envis som vanligt, men han valde att somna gott han med sen. Vilket gjorde att jag fick en stund efter tio-tiden att bara ta det lungt och sitta och snacka gojja, det var skönt!

Vi hade en kul och trevlig kväll med MYCKET god mat och det var nog lika mycket skratt också!!! =D
*Lyckat* =)

Jag tackar alla för de kom och förgyllde den =)


Kram



Ledig imorn..

Idag så längtade Theo som vanligt efter far sin, så på kvällen när han kom hem så vart Theo överlycklig..Det första han sa var: Du är hemma nu! Och det andra: du är ledig imorn =)
-Och det stämmer ju..Synd att det inte är hela helgen, som det egentligen ska vara. Men han måste jobba söndagen också =/

Imorn är Kinakvällen...mmmmmmmmmmmmmmmmmm =)
-Hoppas att vädret håller i sig, inget regn med andra ord...Gärna lite sol också =)

Först imorn så ska vi iväg en sväng o handla och sedan så ska jag bara dammsuga o skura en snabbis sen är väl hemmet hyfsat i ordning ;)
- Sen har jag sagt att vi ska vid 12-tiden ringa o förbereda kina resturangen om att det kommer bli en beställning på 15st 4-små rätter..plus extra ris och extra sötsur sås, vid en sådär halv 6 på kvällen tänkte vi hämta det ;p

Nu ska jag göra mig klar för sängen, är trött o vill sova =)

KRAM

Askersund imorn...

Ja, idag har jag haft päronen o ena syster på middag...Fläskfile med färsk potatis och sedan fick mamma göra en god grädddsås till det, hon har en som passar så jäkla bra till fläskfilé. Sen sallad till det också =)
Gott gott gott var det....

Imorn så bär det iväg med hela familjen till Askersund...då ska vi träffa HELA familjen Norberg, det ser vi fram emot!
Sol på det där så är dagen mer än lyckad. Jag ska krama om svärmor extra hårt imorn, eftersom hennes mor gick bort den 8 Juli..Och jag har inte träffat henne sen dess. Det är svårt när en nära går bort, oavsett hur väntat eller oväntat det hela är. Vila i frid Gudrun!


På lördag blir det Kinamat här för hela slanten, en ganska stor slant. Fredrik vann nämligen en tävling på sitt jobb för ett bra tag sen nu, 1500:- på valfri resturang. Så vi tänkte bjuda över våra familjer samt några till, på kinamat.
Kan vara trevligt och göra något sånt, bjuda till lite. Först tänkte vi gå ut bara jag o Fredrik. Men med min graviditet och nu med Jeppeboy så blir det inte mycket till egen tid på ett tag framöver. Så varför inte göra en kul kväll av det hela!!
Det här med datum har inte vart lätt...Det blir lite av en klämdag på lördag, Fredrik är ledig den dan men jobbar söndagen. Sen är det inplanerade andra saker framöver..så den här kvällen skulle väl ha hänt nån gång i september om vi inte valt den 24:e. Och jag ville ju göra det när det var sommar o ljust ute =)
(Kommer sakna fam.Granstedt som jag gärna hade viljat ha med..men dom åker ju på semester då!)
Men Sofia..vi tar igen det på annat sätt sen!?!=)

Jag är så sugen på kinamat redan idag...gud vad jag ska äta på lördag!!!!! =)
kram


Kebab

Jag älskar kebab, när man gör det hemma. Det är inte fy skam att äta från pizzan ibland, men hemma är bäst.
Och hemma ger en lite minnen, pappa gjorde alltid kebab i bröd när vi var mindre. Han fyllde dom och serverade oss, hur gott som helst var det.
-Själv så lägger jag bara upp allt, så får var o en ta..Men det känns lite roligare när det är serverat sådär =)

Jag gjorde egna pitabröd imorse och gjorde sedan kebabsåsen som är viktigast av allt, och mannen godkände och ville nu att jag skulle göra kebab för jämnan..Men så säger han så snällt om (nästan) varje maträtt jag gör.
Vägen till mannens hjärta går verkligen genom magen, min tandläkare han intygade det också häromdan hehe ;)

Mamma o pappa var nere och gjorde mig sällskap också till maten, mannen han äter ju inte kebab i bröd så han friterade jag pommes till o gjorde kebabtallrik..Är ju gott det också =)
-När jag gjorde pizza pronto, så har jag provat med att göra inbakat och sedan kebabpizza också..Väldigt poppis.
-Älskar pizza pronton, blir bara jobbigt om man är många för det blir sån väntetid. Men det är godast =)

Ska nu sova..är trött och Jeppeboy sover, så en bör göra likadant. =)


KRAM


Gamla foton...

Jag har nu de senaste timmarna sorterat och fått in en massa kort i fotoalbum, väldigt kul sånt där.
En massa kort som inte haft nån plats förutom byrålådan har nu en plats och får stå i hyllan numera.
Kort från konfirmations läger, 9:ans skolavslutning, bilder från en del konserter som är en 12-10 år gamla. Uj uj...tiden går, det märker man när man tittar på kort iaf ;)

Är det något man inte prioriterar så är det att sätta in kort i album, sen att framkalla..Att komma till skott där, det är jag lite bättre på. Men vad kul det är att titta tillbaka, mestadels iaf =)

Ja, då är det gjort..Är inte klar än och har en MASSA mer att framkalla, så är det med det.
Trött som tusan, och jag borde lagt mig när lilleman gjorde det för snart två timmar sen..Men då hade jag inte hunnit med fotona, så det var det värt.

Gonatt på er och en trevlig helg!! =)

KRAM

Helt själv=konstigt

Såhär på morgonen bar det iväg till tandläkaren för mig, det var snart ett år sen jag var där. Skulle vart där för längsen egentligen (men sjukdomar o sånt har satt stopp för det), för jag hade då gjort en rotfyllning och hade en tillfällig fyllning. Så idag var jag där för att byta ut den.
-Lite fattigare är man, fast jag hade 600:- rabatt innestående hos tandläkaren..hm..dyra är dom...

Jag åkte helt själv, helt själv..Kändes märkligt, med tanke på att Jesper o jag är i princip fastklistrade vid varandra hela tiden =)
Men mannen är ledig nästan hela dagen idag, så han var hemma med Jeppeboy. Jag ammade innan jag åkte och han hade ersättning utifall. Men det behövdes inte mycket ersättning sa han, han sov mest. Tur för mannen det! ;)
Men det var märkligt att åka själv, känns verkligen som nått saknas. Och man har svårt att slappna av, för man tänker på hur det går för mannen om han skriker o skriker o vägra sluta. För det enda som kan få den ungen att sluta är ju bröstet, så lite nojja får man. Men skönt då att det gick bra.

Lite njöt jag av att sitta där i bilen med Disturbed på nästan högsta volym, vi har ju automat..Så med Den musiken, högt så är det väldigt lätt att trycka lite extra på pedalen så man får känna det där goa suget när det gasas upp.
Men jag höll mig bra i skinnet, vill INTE ha mer böter här inte. ;)
Det är farligt att ha en bil som är "kul" att köra...Skön är den också, ja jag är nöjd med 9-5:an den duger åt oss =)

Känner hur bedövningen slutar värka, och då känner man lite av att man är öm i tandköttet...aj aj..
kram

Att se tillbaka..

Ja torsdag den 8 Juli förra veckan alltså, då somnade Fredriks mormor in. Det är aldrig roligt att behöva säga hej då till en som står en kär, en familjemedlem. Hur väntat eller oväntat det hela är.
Vila i frid Gudrun!



Pineappel Express

I lördags så fyllde ju Mia 26 år, Grattis syster yster!!!! =)
-Theo följde med in till stan för att fira henne, han är ju helt tokig i sin Mia.
Så var vi bara tre här hemma, så på eftermiddan kom Fredrik med detta förslag "pineappel Express".
Han förklarade handlingen kort, och jag blev väldigt fundersam..Han sa: Den handlar om Hasch...ok, det lät ju kul, not.
Men det är en komedi, sa han.

Ja, slå på den..Jag var inte för ivrig. Men vad jag skrattade, jag skrattade så jag låg slut. Var precis vad denna sjukling behövde. Helskottan vad kul den var...sen var han ju så snygg den där killen från spindelmannen, han passar bra i långt hår lite sluskig sådär. Inte alls nån favvo hos mig annars, tänk så det kan bli! ;)




kram

Fucking Feber!!

Jäkla feber som kom ifredags o ställde till det ordentligt, fick ju ringa hem mannen från jobbet för den skullen!!!!!!!!

I torsdags kom systrarna o päronen på besök på eftermiddan, Mia lagade maten och redan då så sa jag till dom att jag känner mig trött. Men jag var bara trött, inget annat.
På fredagen när mannen var på väg till jobbet sa jag att jag känner mig inget vidare, men mer var det inte med det.
Sen tog det knappt ett par timmar, sen hade jag frossa så det hette duga, hela skallen dunkade och jag mådde så dåligt!
Jag satt med Jeppeboy och försökte bara ha honom sovandes så mycket det gick, Theo släppade jag mig till köket för att ge lunch. Tur att man hade rester, för att värma i micron var kämpigt nog. Sen tillbaka till soffan, och bara invänta mannen.
När han kom så intog jag sängen direkt, och vaknade bara de ggr jag skulle amma sen somnade jag om.
Sent på kvällen började jag frysa igen, och fullt klädd, med två duntäcken över mig, plus ett överkast och en man som höll om mig. Så tog det två timmar innan jag slutade hacka tänder. Det var hemskt.
Jag hatar feber i sommaren, Tack vare den här jäkla febern så kunde jag inte på lördagen följa med o fira Mia på sin födelsedag!!! Med nästan 40 grader, fick jag surt stanna hemma med min frossa som inte gav sig. På söndagen var jag hyfsat mig själv igen. Men vad man inte uppskattar när man är frisk, jag kände sån befrielse igår när jag vaknade o kände att allt började gå åt rätt håll.


Min man har vart underbar..Finns det någon bättre än han som ställer upp så till 100% när man är dålig!!
Han kom så fort han kunde från sitt jobb och hjälpte mig sen med allt...Köpte med ersättning så han skulle ta över den biten också utifall jag inte orkade, men den behövdes inte...(Jag var ju tvungen att tömma) Fina goa Fredrik =)

kram

Alla utom mannens..

Ja, igår var en härlig dag med fint väder...Och Sofia o hennes barn kom, och det busades för fullt =)
-Synd var att Jeppeboy bara vägrade ge med sig, han skulle inte sova...Ville mest tutta, skrika och streta..Men det var varmt, och jag har märkt att dom dagarna så funkar inget. Och lille Jeppeboy får inte ro först på kvällen, igår tog det lång tid. Så efter fotbollen la jag honom sista gången, o då sov han utan att vakna till.

Men igår klippte jag hår på Sofia, Anton o Wilma..Theo ville gärna också bli klippt, men han behöverd

Uppe innan tuppen

Ja, det blev sent igår eftersom Jeppe boy inte ville sova. Så 00.30 tittade jag på klockan sista gången innan jag sov, men lite efter 2 så var Jeppe vaken igen..somnade om efter maten, men vaknade igen vid 4-tiden och sedan strax efter 6 och halv sju stod klockan på för Fredrik. Så jag låg halvdåsig i sängen till sju för att sen gå upp...Få Jeppe o somna om, så jag kunde hoppa in i duschen,..Sen var det dags att väcka Theo, o få iväg han till dagis. Han kom dit strax efter åtta.

Ja, så nu sitter jag här. Har nyss ringt ett samtal åt Mia, som hon inte hann själv. Hon jobbade idag och kunde inte komma ifrån, så då hjälpte jag henne med det. Snäll man är va ;p

Annars har jag en MASSA ren tvätt på sängen som ska vikas...Dumma mannen som hämtade den sista stora korgen igår o bara tryckte ner allting, det är sådär lagom skrynkligt nu. Blää...
Sen ska jag o Jeppe till affären, och sen är det dammsugning.

Är lite halvseg, så det är lika bra att köra igång innan jag säckar ihop totalt. =)

Sofia, Anton, Wilma o Elias kommer på besök efter dagis idag. Tjoho =)

kram

Vad gör jag uppe!???

Jag borde slänga mig i sängen egentligen, är så himla trött och klockan är mycket.
Men Jeppe Boy han har inte velat sova alls, och har han somnat så har han vaknat när man lagt honom o så börjar det hela om ;)
-Men förhoppningsvis så har den lille gett med sig och går nu med på att sova. Själv så ville jag bara kolla internet en snabbis innan sängen kallar....

Imorse så fick jeppe för sig att sova från en halv åtta till kvart i tolv..sen var det dags för mat. Far hans som var ledig idag låg också kvar tills dess, han passade på. Skulle gjort det jag med, men jag var faktiskt pigg o så hade jag tvättid =)

Imorn ska jag plocka o dammsuga lite, sen iväg till Odensbacken o handla en snabbis..Sen kommer Sofia o hennes gullungar, men först på morgonen så ska jag lämna Theo på dagis.. =)

Nää tvätta ansiktet o borsta tänderna var det..Sen sängen o sova!!! =)

kram

Härlig vecka-förra

Ja, förra hela veckan var underbart skön =)

Det var sol och värme för hela slanten, vilket betyder att man är ute nästan hela tiden.
Så härligt att kunna gå ut på morgonen och sen inte behöva gå in först sent på kvällen, bara kunna njuta fullt ut.
Den här vintern som var, var lååååång. Det blev mycket att vara inne, så därför är det här extra skönt.

Har en massa härliga bilder i systemkameran som måste läggas ut här, men jag har inte hunnit lägga in dom på datan än.

Den här veckan har inte börjat lika bra som den förra.

En del tråkigheter, största tråkigheten är Fredriks mormor som inte har mycket tid kvar här på jorden. Det kan hända närsomhelst att det tar slut, Fredrik hälsade på henne igår och han var väldigt medtagen när han kom hem.
Det är enligt honom en helt annan person som ligger där mot vad han var van vid att se. Tycker det är hemskt med dessa sjukdomar som ska ta över, varför kan man inte få somna in den dag det är dags,bara fridfullt och smärtfritt.
-Inget lidande i nån form!
Så vi har henne i tankarna och Fredriks mamma såklart, det är aldrig lätt när en nära håller på att gå bort.


Mia var också till vårdcentralen, hon har ju vart på regelbundna besök enda sen hon låg på sjukhuset. Hennes värden är fortf. låga, och stiger inte alls. Så nu ska dom ta reda på varför...Hon har mått väldigt dåligt hela förra veckan. Jag lider med henne.
Likaså Emelie, som också har problem med magkatarr...Mina fina systrar borde inte behöva ha såna här besvär!! =(
-Själv har jag haft min beskärda del av det också, men efter Jesper kom så verkar allt bortblåst. *pepper peppar*
-Det är så skönt o slippa halsbränna, ont i mellangärdet o likande.

Idag så tvättar jag för fullt, lillpojken o mannen ligger fortf. o sover ;)
-Sen nån gång under dagen bär det av till affären, måste fylla på en del saker.

Imorn hoppas jag på fint väder när Sofia, Anton, Wilma o Elias kommer på besök =)


kram


Bilder på T & J













Mina älskade pojkar!!!!!

KRAM

Theo o Jeppe

Theo impar på mig hela tiden, vad han förstår och gör. Jag ser ju honom som så liten emellanåt, men han börjar ju bli en så stor pojke.
Jag drog in vagnen från baksidan härom kvällen, och när jag klarat av trappen så har vi en irriterande tröskel innan man är inne i lgh. Den snubblar jag på o drar omkull, Theo är direkt framme o frågar : Hur gick det mamma?
-Bra säger jag, för det gjorde det som tur var ;)
Men just att han säger en sån sak...Jag blir lite impade titt som tätt, min gull unge =)

Pappa min kom ner idag, så till honom säger han : Mousha, mamma är ledsen för Iggy är borta.
Sen fick han ju se en bärgare idag, bogsera bil..Och sen på eftermiddan tog han sin svarta bil och la framhjulen bak på sin trehjuling och bogserade den..Min bilgalna son =)

Nu går han ju utan blöja mycket såna här fina dagar, och utan nån visat honom så ställer han sig på husväggen och kissar. Ok, det händer att han ställer sig lite spontant på gräsmattan ibland med. Men han är för go, för förståndig, väldigt artig, snäll o omtänksam. Men också väldigt busig, trotsig som ett barn i hans ålder bör vara ;)

Jeppe han är så duktig...Han är stark i nacken han, håller det uppe nästan hela tiden. Ler så ofta o mycket, och pratar på hela tiden. Älskar när han pratar tillbaka, började låta ordentligt om jeppe för en vecka sen idag.
Är så himla härligt att höra, och han vill grabba tag i saker..Man ser hur han försöker och vill. Han har hittills tagit tag i håret på mig...tom på babygymet, så viftar han till och har nypit åt en av figurerna som hänger över huvvet på honom. Tigger i babysittern får sig också en åktur ibland.
Tycker den här månaden gått så snabbt.

Jag lider med jeppe o andra bebisar nu i den här värmen...För man märker att den påverkar, han har svårt att sova på dagarna, han skriker mycket och inget duger..Så det har vart sådär, men man får göra sitt bästa för att lösa det...

GONATT =)

Bröllopsdag NR 4

1 Juli för 4 år sen så sa jag ja i kyrkan till min blivande man!
En underbar dag med strålande sol och en massa värme, samt ett VM i fotboll som pågick då också.. ;)

Den dagen för 4 år sen fanns det ingen tvekan om att jag funnit rätt man och att jag älskade honom av hela mitt hjärta. Jag var nervös den dagen men inte nervös för vad jag skulle göra och inte heller för vad det hela skulle innebära. "tills döden skiljer en åt".
-Utan att jag skulle gå där i kyrkan och alla skulle titta på en, skulle jag snubbla eller inte..All den där uppmärksamheten, just i den stunden i kyrkan..Det kändes nervöst, gillar inte när allt fokus är på en sådär..

Vi gifte oss efter 6 år tillsammans och idag fyra år efter bröllopet är vi mer kära en nånsin och två underbara barn har vi fått också. Jag är en lycklig människa som har en sån underbar man! =)




Igår blev inte bröllopsdagen så himla kul, vi kom av oss helt när en granne kom och meddelade oss att våran kisse katt gått bort.
Iggy som alltid kommer hem innan kvällens slut, hade nu vart borta sen i tisdags. Jag fick i onsdags en känsla i magen som sa att han kommer inte komma åter...Och jag avskyr att jag hade rätt, för grannen sa att dom sett en räv komma och bära på honom. Sen vet dom inte om räven tog han eller inte när han levde el om han redan var död.
Hur som helst så gör det himla ont i ens hjärta, för det där var vår snälle och super keliga Iggy.
Katten som alla fick slita o dra i som de ville, han skulle aldrig bitas eller rivas...Han var en sån busig och nyfiken kisse.
Han kunde öppna dörrar så när man glömde låsa ytterdörren så släppte han alltid ut sig själv, eller in sig själv.
Iggy kommer bli saknad, 7 år gammal hann han bli! Det känns ledsamt o vemodigt.

Vila i frid Iggy, hoppas du träffar morris igen (din extra mamma, trots han var hane) Så du får snutta på honom så som du brukade göra, och att du får träffa lille Neo som var din kompis du alltid busade med.
Söta fina Iggy!! "Ziggy-Zonken"



Puss på dig Iggy

kram

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus