Åter en varm o trevlig dag!

Kom på såhär i efterhand att jag borde tagit med mig kameran när jag åkte till Sofia!

Jag åkte till Sofia och var där vid tolv tiden idag, skulle träffa deras nya bebis Elias, gratta Sofia i efterskott samt att klippa hennes
"gubbes" hår! Träffade den goa lilla bebisen, luktade så gott...älskar bebis doften! =) Massor med hår hade den lille, och var så söt så..Tiden går så snabbt så man glömmer att det inte var så länge sen Theo var sådär liten! =)

Fick en jättegod pasta sallad med tonfisk där idag, blev helt såld! =)  Sen klippte jag Stefan, och han ville ha kort hår men frugan ville inte det...Tror jag tog lite kortare än vad Sofia velat, men jag hoppas det var okej endå! ;)

Jag hade det jättetrevligt där, o det var fösta gången idag som jag träffade Stefan..Det var också roligt!

Sen kom jag hem vid 16-tiden, lagade mat en timma senare...Det blev färdiga köttbullar från affären, det är faktiskt första gången som jag inte gör köttbullarna själv. Men jag hade ingen ork att rulla köttbullar i den här värmen! Men skrapade färskpotatis o gjorde sås iaf! ;)  Alltid nått! hehe ;) 

Sen åkte vi ner till mina päron, Theo busade av sig o sprang runt med vattenslangen...Så nu ligger han o sover! =)

Imorn är det tandläkaren som gäller igen...känner verkligen INTE för det! =(

Sen på onsdag är det bröllopsdag! =) Middag o bio blir det...eller kanske middag o minigolf(!), i Motala blir det av iaf..
Så Svärföräldrarna ska ta hand om Theo, sen sover vi över där..Sen på torsdag ska dom med oss hem för vi ska åka till Vingåker outlet för dom har aldrig varit där, så vi får se vad dom tycker om det!

Nää...Nu ska jag duscha, o smörja in mig med min nya hudlotion! Nämde för mannen imorse att jag måste köpa ny lotion för den håller på att ta slut, så på eftermiddan idag åkte han till Odensbacken o handlade lite...Då kom han sen hem med en liten påse från apoteket med handkräm o hudlotion =)  *gulligt*

Kramar!!!


Värme, pissigt ljud och åter värme!

På torsdagen hörde Riverton hotellet av sig och sa att det var vattenläcka i tre rum, ett av dessa var våra. Så dom kunde flytta oss till ett annat hotell om det gick bra, vi hamnade på Grand Hotell Opera...Som dessutom blev billigare, det tackade vi för! =)
På fredag morgon åkte Fredrik ner till BVC med Theodor som blev spolad av sin barnmorska Anna, det hade gått mycket bättre än kvällen innan sa Fredrik. Han var jättesnäll, och grät bara ett kort tag. Vi fick hem sprutor som vi skulle fortsätta spruta honom med, och nu idag är det bara pyttelite blått kvar..svullnaden är nästan nere helt också!

Fredrik o jag packade våra saker på morgonen efter bvc, ner med Theo till mormor o morfar..Sen stack vi iväg!
Stannade inte en enda gång på vägen, förrutom när det var vägarbete..Så det satt man ett tag o ugglade! =/

Vi kom ner till Gbg, checkade in...strosade på Nordstan, käkade sen ner till festivalen. Där vi möttes av en kö, som tog musten ur en hehe ;) Vi fick stå där ett bra tag, sen kom vi in...Varmt som tusan, men det blåste skönt nere i hamnen! Vi hade missat Pain,som vi hade tyckt vart lite kul o se..men men...Vi drack vatten efter vatten, ljumet sådant.. =(
Köpte några skivor, lyssnade på banden som spelade, satt sen en bit bort o lyssnade på banden...Vi hade ju kommit dit för Volbeat o disturbed! =)

Måste säga att Metaltown får göra en riktig skärpning om dom ska fortsätta med sin festival, för ljudet var så dåligt så det var pinsamt! Man tycker ju att en sån festival som metaltown borde inse hur viktigt ljudet är för den typen av musik dom spelar...juh högre ju bättre! =)
Så när volbeat spelade lät ljudet endå helt ok, o dom var skitbra live...O bra mellansnack, tyckte det var höjdpunkten den dagen! Disturbed gick på efter, o jag som längtat så..jag missade dom när dom var här i januari, så nu jäklar tänkte jag. Laddad som bara den! Men ljudet svek igen, tyckte ljudet inte vart så dålig på hela dagen som den var under just den konserten. Lät som han sjöng a capella, musiken hörde du bara svagt i bakgrunden...Sen tycker jag att hans röst live inte är så bra, bara stundtals...
Alla verkade vänta på Slipknot, uscha säger ja...hehe...Kan bara med en låt, o den finns med på guitar hero...kommer icke ihåg vad den heter..Men den var andra låten dom spelade så den hörde vi...
Fredrik hade sån hudvudvärk under Disturbed, så vi bestämde oss för att dra efter det..Skulle strunta i Slipknot, var ju iaf inget för oss!

Då möter vi Annika o Mattias vänner till oss, hade ingen aning om att dom skulle vara där...O hur stor är chansen på en festival med ca 29000 besökare haha =)
Visade sig också att vi bodde på samma hotell, så skumt så...Vi pratade om hur vi måste gått om varandra! Lustigt!
Så vi satt på hotellet o snackade ett tag, sen käkade vi frukost tillsammans...
Vi skulle packa ihop våra saker, o strosa mer på Nordstan..menas Annika o Mattias skulle vara kvar andra dagen på festivalen också..Så därefter skiljdes vi åt! Men det var kul att träffas, blev en bra avslutningen på festivalen! =D

Fredrik o jag hade kul som bara den, vi fick göra något tillsammans..Och vi hade det skitbra! Kände av min magkatarr stundtals, o tyckte det var lite jobbigt..men den tog inte över det roliga, så det var skönt!
Fredrik o jag flummade en del på vägen hem, båda var trötta...solsting typ...Hade volbeat på högsta volym o sjöng som tokar! heheh

På onsdag är det bröllopsdag! =)   3år!!!

Vi var nere på eftermiddan hos mor o far...vi skulle grilla!! aaahhhh, Fredrik sa nej till mig när jag tog grilloljan, o skulle smeta på köttet! Då blev jag putt, men sen tackade jag honom. Men det spelade tydligen ingen roll, för kryddningen på köttet räckte för att jag skulle ligga med magknip fram tills för en liten stund sen...Så ska vi grilla nästa gång, då är det typ inga kryddor alls på köttet som gäller! *snyft*

Varmt som sjutton o gött är det...Kommer ni ihåg förra sommaren, den som regnade bort!! Njut menas ni kan, även om ni svettas ihjäl! =D


Jo, just det...svågern Johan har ju bara efter en månad på jobbet blivit köksmästare/kökschef...Skulle skriva kontrakt o grejjer..vilket lönelyft! Grattis Johan!!! =) Imponerad, han är helt såld i yrket, o lägger ner sin själ i det..Så det är inte konstigt att det blir såhär då! =)

Mia svettas ihjäl på i köket på Harrys, hon är duktig med! Hon sa igår, hur varmt det blir därinne...stackars dom!
Mia fyller 25 år den 10 Juli...Smider redan lite planer på "halvsnälla" hyss, hahah =D

Här kommer lite bilder! =)

På väg till GBG....


Ja, här står jag..Nyss kommen till Hotellet!


Fredrik står väl o tittar på folkhavet framför honom...


Solglasögonen var på hela dagen, enda fram till kvällen!



Här på kvällen så kunde man ta av sig brillorna..var helt mosiga i huvve! =)


Volbeat!


Ja...Disturbed...Som hade en halvdöd publik (faktiskt) att trilskas med!


Dan efter, blev väl ca 6 timmars sömn..sov strax innan 02-tiden, sen stod
väckarklockan på 8! Här väl väl klockan ca 08.30..


haha...kolla ögonen! Ser lite mör ut...



KRAMAR!

Hur ska man njuta nu!?

Kom nyss hem från nygatans vårdcentral, som tar emot fram tills 21-00 på kvällar...

Theos lille snopp, var dubbelt så bred och röd och lila aktig...riktigt svullen och otäckt såg det ut..Så vid kvart i åtta, fick vi tid för honom.  Dom spolade rent honom lite, hade tydligen kommit smuts under förhuden...Låter inge vidare, och var tydligt vanligt med små pojkar..

Så imorn bitti ska vi ner till BVC och spola honom, och sen får vi fortsätta attt göra så lördag o söndag också om det inte blir bättre. Fredrik o jag ska ju till Göteborg imorn på Metaltown, så hur lockande känns det nu när ens underbaraste inte är helt bra.
Han är pigg och alert som vanligt, ingen feber eller så...du märker inget på honom, men ska väl endå hålla koll så han kissar ordentligt. Men jag får endå dåligt samvete att vi åker ifrån honom.! =/

Vi hade tänkt att strosa runt på Nordstan på lördagen där innan vi åker hem...Men nu åker vi direkt hem på förmiddan istället.

Min lille pojk, som är så söt o snäll...Han skrek sig helt röd o svettig när dom spolade honom. Förstår man ju, måste känts väldigt olustigt!  Jag kunde inte titta, jag pratade med Theo o försökte lugna honom...Menas Fredrik försökte hålla hans ben i styr...Hur kul är det som förälder att blåhålla sin unge, när han går igenom nått sånt där...

Så himla tråkigt detta...men den här veckan har han badat pool mycket, sen har han sprungit runt lite naken o så...Han får smuts på sina fingrar sen är han framme o känner på sin "pillevipp", inte konstigt om det kommer in smuts..

Så nu ska han som sagt spolas, sen ska han bada mycket (inne förstås) för att få bort så mycket smuts som möjligt.
Mamma o pappa har inget badkar, så vi tar med hans lilla blå balja när han ska dit imorn. (som inte blivit använd på ett bra tag nu)

Ja, jag ska till Metaltown o se Volbeat o Disturbed som sagt...har vart så jävla laddad...men nu känns det sådär...
Men jag får ringa ofta o kolla läget...enda sättet att slappna av på!


kram

Bilder! =)

Här kommer lite bilder!

Från Louise student den 10 Juni, i Degerfors! Jag sa till henne att hon skulle
få ryggskott med så mycket runt halsen... =)


Theo o jag på lossans student, Theo som är glad för stunden ;)


Svärmor närmast o Theo o Fredrik i bakgrunden.


Här öppnar lossan paket, vi köpte ett silver halsband med matchande armband!


Olshammars Gården! Firar svärföräldrarnas 30 åriga Bröllopsdag!


Grattis till paret som hängt ihop så länge!


I pauserna mellan rätterna, springer Theo omkring


Bildtårtan, så såg brudparet ut för 30 år sen!


Här skär dom tårtan tillsammans en andra gång!


Midsommardagen, Anton o Emelie ska ner till Handlarn...

Reklambild? ;) Mia poserar med Carlsbergen galant hehe ;)

Ja, här är jag! På midsommardagen..halvrisig redan innan! Men ska bara med
till kullen! =D

Hade en kul kväll iaf... =D

Kram




såå fint väder...

Det är såna här dagar man önskar att man hade egen trädgård igen, bara kunna ligga o slappa i den hur bäst man vill!
Vi har ju en liten plätt att vara på, men det är inte så att vi bara kan släppa lös Theo där o han kan springa hur han vill.
Nää det är mycket mer runt omkring så det känns inge bra..

Men vi tre (fredrik har ju semester sen i måndags) gick över till mamma som var hemma själv idag. Där tog vi fram Theos bassäng, så han fick bada o busa...Sen kunde vi ligga o sola oss lite, blev inte så mycket solande. Gillar det inte...Men bara att få ta det lugnt o skönt nu när det är så mycket med magen...Fick ont i mellangärdet som vanligt efter maten idag, känns som jag får det utav det mesta..Men det ska väl gå över nån gång det med.
Jag skulle till Sofia igår, det bidde inget eftersom jag låg hela dan...Tänkte åka imorn, men känns som jag är hemma o tar det lugnt utifall. För det var lugnt o skönt hos mamma, tills på eftermiddan då vi fick åka hem...man mår illa o känner sig lite yr, o så molar det på...Så det var inge skoj. Mycket snack om detta, men det påverkar en mer än vad man vill. Jag avskyr det!

Ville ta det lugnt hela veckan, eftersom det är metaltown på fredag! Vi har ju biljetter köpta sen ett tag sen, som kostade en del o det vore inge kul om den upplevelsen uteblev!..Vill inte få ont där, så det gäller att passa sig för vad man äter. Och verkligen inte käka snabbmat hur hungrig man än är...Utan att man söker sig till nått mer vettigt!

Ikväll ska mamma o ev emelie komma till mig, för vi måste se Morden i Midsommer o Fredrik går över till pappa för dom ska se fotbollen. man får inte missa Morden i Midsommer så är det bara ;) Det hör sommaren till, är det ett program man kan stanna inne för, med gott samvete! Så är just det! =D


Kramar


magkatarr

Jo, det är inte bättre än så..Trodde jag hade allt det där under kontroll, men sen två veckor tillbaks så fick jag mig en rejäl känning utav det. Sen dess har det bara fortsatt, och nu den här helgen har det bara blivit värre. Pucko som jag är så drack jag lördagen till söndagen..Fast jag hade haft ont i magen under midsommar afton o sedan under midsommar dagen....Men jag drack inte mycket, men det räckte för att det skulle göra ont.
Visste ju att jag skulle se efter Theo dan efter, men jag ville gärna hänga med till Brevens...har aldrig vart där, o hade inte vart ute på ett tag. Så jag chansade...
Fredrik jobbade söndagen...jag o Theo gjorde oss i ordning för att gå ner till päronen, jag duschade o fixade frukost...ingen hangover här inte! Men sen nere hos mamma o pappa så satte jag mig en stund...Sen var det som någon gav mig ett knytnäve slag i magen, sen visste jag inte vart jag skulle ta vägen...
Så jag gick hem, o Theo fick vara kvar...Fredrik hämtade honom efter jobbet, o jag låg o kved hela dagen..
Fredrik höll självklart på att retas för bakfylla,fast han visste att det inte var så! irriterande!...sen om jag såg ut som ett spöke, så kan man ju tro att det bara var bakfylla. Samma sak idag, noll energi, magvärk, halsbränna...Som fortsatt hela helgen....
-Inte konstigt att den här helgen blev värre...Mycket olika sorters mat som man blandar, en del feta saker som lägger sig som en sten i magen. Sen lite alkohol på det...ja, det säger sig själv! =/

Har käkat tabletter från och med idag, o nu får vi se om det blir nått resultat om två veckor. Har tagit en tupplur idag, släppte all stress i huvve som sa att det var fel att göra så...När det är fint väder, o man har en del annat att göra.
Jag måste tagga ner, jag stressar över allt....Hur blev jag sån här!?? Maten har jag blivit bättre på...men kaffe slutar jag med helt...får undvika grillmaten, eller bara grilloljan kanske? hm...

ja.ja...skyller mig själv...borde vetat bättre, än vräkit på mat i olika sorter o sen vin på det!
Men det är just att jag vägrar inse att jag har ondare än vad jag tror, o nu i helgen fick jag en påminnelse
om att det skulle fortsätta om jag inte gör nått åt det på riktigt nån gång!


kram





nää inte än..

Jag menar bilderna jag utlovat...Har inte orkat lagt in dom på datan från kameran, så slö är jag! ;)

Theo har cirkulerat extra i huvvet sen igår, då jag fick reda på att en jag känner förlorat sin son...Som var runt 3 år,
går inte inpå det mer än såhär. Men hur ledsamt och hemskt är det inte, hur orättvist är det inte när ens barn dör före dig själv!?Ofattbart och så hemskt att jag knappt finner ord...Jag lider med den familjen, och hoppas dom har bra med stöd.

Man börjar ju tänka lite, hur man själv skulle reagera om något så hemskt hände en själv...men jag hejdar mig själv från att fortsätta spekulera, men en stor tragedi är det! =(

Theo är så busig och social...Han blir ju inte blyg när han träffar andra människor, när vi går i affärer hejar han vilt på andra, när vi står med bilen i stoppljusen så hejar han på den brevid eller den på min sida med. hahah Det har blivit en hel del vinkningar o skratt från folk. =)  Men det är kul, han har blivit så stor! Och jag tycker det har gått skitfort, han blir en 2-åring till hösten!!

Han säger en del ord, mamma har han sagt sen han var typ 7 mån...mamma var allting ett tag, alla som kom, allt han pekade på!

Sen har vi kallat honom för "babba" sen han var liten, så det vet han att han kallas...Så alla kort ppå honom går han o pekar på och säger "BABBA" högt o tydligt! Sen finns det mindre bra saker han säger...typ kaka, det är favvo ordet just nu...Han går till skåpet o pekar uppåt o säger kaka! Sen börjar han kunna säga glass, oftast utan ss:en! Pappa säger han ibland men inte så ofta som Fredrik vill att han ska säga det hehe ,) Bo, har han börjat sagt, jag kallar min svarta Ozzy för det ibland...Bada, säger han, o Bajs heheh...När han säger bajs gör han en min till det också, som visar att det är äckligt!  Det är kul, hur kul som helst.... =D
Det är mycket framsteg, man ser...saker han gör, saker jag säger som han förstår...Men maten där är det oförändrat, jag mitt pucko gav katten Iggy en ostbit för några månader sen. Det såg Theo att jag gjorde, så så fort en katt är i närheten så slänger han ju mat till dom. Sen när vi är hemma hos mina föräldrar, så sitter hunden Terrac vid Theos stol o får mat! ;)
(men det hamnar ju mat på golvet oavsett om djur är där eller ej...ibland är det ju bara kul o kasta!)
JAG ÄLSKAR MIN UNGE!!!! Det bästa som hänt mig och det bästa som finns!!!!

Har möblerat om Theos rum, vi fick flytta sängen. Det är snetak där den stod förrut, o det gick bra tills nu...han växer ju på, så när man tar upp han smackar man nästan i hans huvve i taket...Not good! Så nu står den bra =)
(el så smackar man i sitt eget huvve)


Imorn är det midsommar gott folk, oavsett väder så hoppas jag alla får det trevligt.

GLAD MIDSOMMAR!!!!



I´m back...

Ja, äntligen orkar jag blogga...Jag är så mätt på datan o internet nu, det är annat som lockar mer! Kan ju vara skönt också...

Men sen sist då!

Sofia fick sin Elias 10 Juni, efter att vattnet gått ett dygn innan...Så Grattis till familjen! =D

Den 10 juni var Fredrik, Theo o jag på studenten i Degerfors, hos Fredriks kusinbarn! Jättetrevligt och skoj var det..Med
en massa mat o fika. Vi köpte henne ett halsband o armband i silver, själv tyckte jag det var jättesnyggt. Tror hon gillade det ockå! =)

I Degerfors är man inte ofta, o skolan var inte så stor heller...Men förstå vilken gemenskap dom måste ha, måste vart skitkul! Louise grät en skvätt när allt var klart, då släppte väl pressen! Kommer bilder en annan dag från allt det där!

På Fredagen bjöd Fredriks farmor o farfar oss alla Norbergare på tre rätters i Olshammars Gården, ett väldigt mysigt och fint ställe. Vi skulle nämligen fira Fredriks föräldrar som varit gifta i 30år, 9 juni närmare bestämt!
Alla njöt utom theo som var lite sur o tvär o ville inte vara med, han skrek kaka ungefär 80% av tiden där. ;)
Men det var jättegod mat o hon som serverade o fixade hon bar en blåaktig klänning med vitt förkläde till, så man fick den där
känslan hur det var mer förr. Finns tydligen en historia om det där stället, om nån herre som bodde där. Det hade jag noll koll på!

Vi kom hem sen allihop till Aspa, då hade vi fixat med en bildtårta från Sveas..el Fredriks syster hade fixat! Vi hade bara hämtat ut den från Sveas!
Så det var en speciell fyllning som dom gillar, sen var det bröllopsfotot på bilden, silverpärlor garnerat runt tårtan. Eftersom det var pärlbröllop dom firade. Kommer bilder på det sen också!
Tror dom uppskattade det! =D

Mamma o pappa firar 20år som gifta iår, så det är inte så dåligt det heller...Få se vad som händer då ;) hehe

På lördagen var vi hos mina päron men Theo hade inte sovit på hela dagen, så vi åkte hem lite efter 20-tiden.
Men Theo var bra snäll endå för att inte sovit nått...Han åt mer än bra, o han busade på utan att riva stället. ;)


Idag har vi vart en sväng till Marieberg, jag, mamma o Theo. Jag köpte en klänning, sen köpte jag en skjorta åt mannen.
Så det blev en snabbis där idag bara, sen åkte vi hem till Mia som var ledig idag. Så jag bjöd på Sibylla, Mia hade köpt glass o
wienerbröd. Men jag tog en glass...Såna där mini magnum´s, det räckte bra =)

Imorn ska jag till tandläkaren, sen är det tvättdags på eftermiddagen samt städning...Fredrik är ledig, så han kan få underhålla Theo. Så städar jag gärna, eller gärna o gärna..

Biljetterna är köpta sen en vecka tillbaka, o hotellet är bokat...Frågade idag om jag kunde låna pappas pickup, det kunde jag.
Så det är fixat, allt är fixat..barnvakt också..

Jag o mannen ska på Metaltown nästa vecka!! Känns skumt, det är väl bland dom sista festivalerna jag trodde jag skulle åka på. Men iår kommer Volbeat o DISTURBED! Så jag måste bara gå, så vi har köpt en endags biljett...
Blir en dyr resa...Biljetterna är inte så billiga, sen finns det ingen camping...O de billigaste hotellen var självklart fullbokade!
Så 1500:- för en natt...jippie! Sen resan ner...plus allt däromkring...Jag är inte snål...men det sticker iväg!
-Men kul ska det bli...jag ska njuta lääääänge, så jag får valuta för pengarna haha =D


PÅ tal om inget...men detta ställe vi bor på är så varmt, elementen är avstängda o endå är det som en bastu...Hur ska det bli en groteskt varm sommardag??!!!! *panik*


Jaja...det tar vi då....
KRAMAR

Ett rus igenom kroppen!!

Satte mig just vid datorn, kollade mejl o var som vanligt inne o uppdaterade mig på "mamman mitt i kaoset"s blogg...Det var en rejäl uppdatering jag fick! sofiagranstedt.blogg.nu!

Jag o Theo åkte tidigt imorse in till stan o träffade min syster Mia o sen var vi på stan, och jag åkte sedan vidare ut till marieberg.
Efter det hem till päronen en sväng, där stannade jag ett tag. Kom hem kollade på desperata husfruarna, Fredrik tog hand om nattningen för Theo. Sen nu satte jag mig framför datan, och ser att Sofias vatten gick inatt!
Men ingen Elias, nu har han tre dar på sig att självmant komma ut ;)

Jag blir så glad o förväntansfull hahaha =D Vad roligt, för henne o resten av hennes familj..Nu ska hon snart bli 3 barns mor!!
Jag skulle till henne på torsdag, men nu får vi allt se hur det blir med det hehe;)

Sen fyller Sofia på fredag...Vilken present hon nu får! =)

Underbart!!!


Min son han har tänder på g, långt bak i munnen...Jag tycker det sett fullt ut i hans lilla mun, men ikväll blödde han som bara den. Tanden hade spruckit ut helt nu, inte undra på att han inte velat äta nått idag =/
Överkäken längst bak...aj aj...han fick en alvedeon, och sen sin bitring som man lägger i frysen. Då lugnade han ner sig lite!

Sov nu gott i natt snus! (kallar min beroende framkallande unge för Snus!) hehe =)

KRAM

Student i degerfors imorn....Fredriks kusinbarn, Louise!

Catwoman, that is me..

Jag måste ju skriva om mina första "bebisar", jag älskar djur! Har alltid haft katter eller hundar i hemmet sen jag var liten,
så när Fredrik o jag flyttade ihop 2001 så kändes det direkt som något saknades.
Vi bestämde oss för att skaffa en katt, det blev en liten Neo..En grå underbar liten katt, men han mjauade nätterna låånga konstant. Han ville inte vara ensam helt enkelt, så då skaffade vi oss Morris! Morpheus hette han egentligen, jag var lite galen i Matrix filmerna då! Men vem orkar ropa Morpheus hela tiden! Så det blev Morris, eller Murru-San ibland också hehe =)

Sen tog det ett år, då blev jag sugen på en kattunge...Hade Na´s lördagstidning med annonser o ringde varje en, varenda katt var bokad. Tog Örebroarn, radade igenom annonserna där också..Inga katter kvar! Hur stor är chansen, det finns ju katter i mängder liksom! Men sista annonsen jag ringde, där hade dom en kattunge kvar. Jag tar den, vi kommer direkt!
Min söta Ozzy, svart o långhårig..En liten boll, han var ju ursöt...Det var meningen att alla katter var bokade, för Ozzy skulle bara till oss det var ödet!

Fredrik kom ett par veckor efter det o sa att en dåvarande arbetskamrat skaffat en liten rödhårig kattunge, men att han var alergisk så han kunde inte ha kvar den. Åhh...Fredrik kan vi inte ta hand om honom! Nää säger han, men varför sa du ens något till mig om det här då! Sen åkte vi och hämtade honom några dar senare...Så sen var Iggy (döpte om honom, han hade nått torrt namn som jag inte gillade) en familjemedlem! =)

Det gick ett halvår med våra fyra katter tillsammans, sen var det 2003. Då min gammelfarmors osteilliserade katt fick ungar, tre stycken ungar! Som hon inte kunde ha kvar o skulle avlivas!!! Avlivas det kunde jag inte gå med på, övertalade Fredrik lite där som också älskar katter..Så vi tog alla tre! En utav dom tog min syster sen, så det lämnade oss med två bröder...Fokin (efter en Färjestad back) o Sméagol! -När han gjorde bus brukade jag kalla honom för Gollum ;)

Sex katter alltså, tillsammans med oss haha! =) Nää, jag är inte galen, tror jag..

Vi flyttade till Asker sen, hyrde en flygelbyggnad där våra katter var tvungna att vara innekatter pga hyresvärden som var rädd om sina rabatter(!) o sen en farlig 90-väg utanför!  Därimellan kom Fez, en dam som vi trodde var en herre först! Därav namnet, så henne kallar vi för Fez-pluttan. (fast hon är allt annat än pluttig) Så vi byggde en kattbur, där konkade vi sju katter fram o tillbaka...inte alla dagar, men när det var fint väder o sådär...Dom fick käka gräs o hade en kattlåda därute, men några utav dom satte sig i gräset endå! =)  Så sju st katter innomhus på ca 100kvm, men det var inte värst mycket hår...Jag fick ju hålla efter såklart!
Dom varken kissade eller bajsade inne, det luktade inte katt hos mig, dom bråkade inte heller med varandra..Dom kom bra överens!

Det gick knappt ett halvår, först jag började upptäcka blod i kattsanden o sen kom det droppar på golvet. En dag sätter sig Sméagol framför mig o försöker kissa, trodde katten hade blivit galen kissa på golvet, framför mig dessutom!
Men när jag stod där paff, så såg jag att han försökte men inte kunde kissa!! Han skrek lite o försökte gång på gång.
Urinsten! Vi åkte till vet. som fick tömma blåsan, han blev bra! Tog nån månad sen var det igång igen, den här gången fick han kateter o medicin. Fick special torrfoder, eftersom han hade lätt att få stenar i urinen. Men Tog väl ett halvår till, sen börjades det igen. Han fick kateter igen, men det stoppades upp. Han blev svagare,så han blev inlagd på sjukhus...Samma dag vi skulle hämta hem honom ringer vet. o säger att hans urinblåsa har spruckit!! Vi ville inte bli av med honom, men där fick vi fatta ett beslut. Så han fick somna in, det var riktigt svårt! Jag grät floder ett bra tag, men det var för kattens bästa! Nu behövde han inte ha ont mer!

Det gick ett år, sen en dag så börjar Fokin hans bror göra likadant! Han skriker o jämrar sig, o försöker kissa. Jag fick panik!
Inte nu igen! Vi åkte o tömde honom på en fredag hos vet.,men sen på kvällen låg han o hade ont..Det blödde från urinröret, han försökte kissa. Tänkte om han var svullen efter att han tömt blåsan, inte så konstigt kanske! Men på lördags morgon var det likadant igen, hans mage var svälld som en ballong o hård som sten. Vi åkte till Strömsholm i västerås, där vi berättade om Sméagol o vet. sa att det var ärftligt. Han menade på att har det börjat på Fokin nu, så kommer det fortsätta tills det inte går mer där heller sen. Så där fick vi ta ett tufft beslut igen, Sméagol fick gå igenom en massa ont, Fokin skulle inte behöva det.
Så där fick vi åka hem med våran katt som hade fått somna in!

Vi flyttade sen från vår flygel i Asker, ungefär 2 min därifrån till en villa. Där vi tog ett beslut att dom skulle få bli utekatter, våra fem som var kvar! Det var jobbigt med utekatter, vi bodde nära 90-vägen..men hade skog bakom o åkrar o så...Men dom skrek o gapade katterna, dom ville ut. Så självklart efter bara tre månader där, så strök Morris med! Påkörd en sen kväll!
Han hade under de där tre månadern jagade, så mycket möss, grodor o sorkar. Han jagade som en tok, han tog igen för alla åren som innekatt!  En bil hade stannat för honom, dom sa att bilen framför dom körde på honom men inte stannade. Så när det hände utanför oss, så antog dom att det kanske var våran. Dom såg hur han kom springandes o efter honom kom en räv, så det var den som hetsade honom! Det kändes för jävligt, o gravid var jag o känslig nog..Jag tog åt mig allt, bölade på o sa att allt var mitt fel. Jag hade släppt ut honom, o hade jag hållt dom inne så hade han levt osv...Men han fick leva livet i 3 mån, han kunde komma o gå som han ville, så det är så jag får tänka. Han mådde bättre som katt så, än att bara vara inne.

Sen flyttade vi nyligen till Kilsmo, trivs utmärkt..Här vill jag stanna, så en rastlös själ är jag inte mer hehe =)
Där vi bara hann bo lite mer än en månad, innan nästa katt var tvungen att avlivas! =( Neo!
När han låg hos mig så kände jag hans andedräkt o den luktade värre än spyor, tänkte att nu är det dags att ta bort tandsten på honom. Sen hade han bara legat o sovit mest o jag undrade vad som var med honom, sen kände jag hans andedräkt igen.
Så jag kollade i munnen o hans tandlött var svullen som en boll över två tänder o blödde gjorde det med. Undrade vad som satt fast där, så jag åkte till vet. med honom! Hon tittade på honom, bad mig hämta honom x antal timmar senare. Dom skulle rycka ut tänderna på honom.
Kommer tillbaka o vetrinären ser så allvarlig ut, o jag får en känsla av panik..Hon säger att det i munnen på honom såg så konstigt ut att dom valde att röntga honom. Där får dom se en jättetumör som vuxit till sig, så hon sa att han inte hade långt kvar. När den börjar trycka ut tänder o var nära att börja trycka ut hans öga också, så visar det att det är i slutskedet o att Neo självklart har mycket ont. Så hon tyckte att det bästa var att avliva honom, jag fick en chock! Detta fanns inte nånstans i mitt huvve! Jag skulle hämta min katt, han skulle dra ut två tänder..vi skulle åka hem!
Jag ringde Fredrik...Pussade på Neo o sa hej då..hade mamma, moster o theo i bilen utanför..Dom fick kremera honom!
Var ju minus grader ute, så jag kunde ju inte ta hem honom.....


Så idag har jag tre katter, BARA tre...Det känns som ingenting, det är för lugnt. Men jag sa när dom var sju, att dessa kommer jag ha tills dom går bort en efter en. Ingen ny kommer in i detta hem,först alla är borta. Dom har trivts som bra med varandra, jag vill inte förstöra det!  Ärligt talat, så trodde jag inte det skulle gå så snabbt för dom att gå bort...

En liten Iggy o Ozzy


Sméagol, så mjuk o fin päls den katten hade!


Morris o Fokin, både längtade efter att få komma ut...


Den snygga buren med 7 katter i =)


Fick ta bort krukorna i fönstret till slut, blev lite trångt ;)


Fokin! =)  Så söt...


Morris, han såg oftast sur ut. Men han vara pappan/mamman för alla kissarna,han blev
snuttade på bröstet av Iggy. Han höll koll på dom!



Tjocka tjejen Fez-pluttan


Min ståtliga Ozzy-Bo, som jag kallar honom. kärlek vid första ögonkastet..

Min älskade lille Neo..Neo hade en mjuk favvo boll, kastade du den så sprang
han o hämtade den o la den sen hos dig. -Så du skulle fortsätta o kasta på!


Ättrige Iggy, super mysig o envis som en Åsna...



MINA ÄLSKADE DJUR!!!!!!!

thank god!

Nu är vi friska med all säkerhet!...Blev väl friska igår kan man väl säga, det var inget med nått igår man var bara lite trött o tagen efter en jobbig vecka! Theo behöll allt han åt igår, och imorse så var allt som vanligt igen när det landade i blöjan! hehe

Mycket bajs prat har det vart på sistone, men det har blivit ganska så lätt att prata om sen Theo kom. Man blir glad för sånt också, man har ändrats en del sen man blev mamma. Sånt som dregel, bajs i olika former o spyor är man inte alls lika fjompig med numera! 

Jag är glad att jag är frisk o framför allt att Theodor är det också!!!! NU ska vi hålla oss så, önsketänkande jag vet! ;)


Robins match igår gick som väntat, att Federer skulle vinna. Men som jag sa Robin har redan vunnit i mina och säkert andra svenskars ögon också! Dom två veckorna var otroliga, för en som vart skadad för inte allt så längesen...En som inte många räknade med lyckades ta sig till en final!!! Kul för Federer också, som nu vunnit allt! Men jag hade lite svårt att glädjas med honom där ett tag...  ;)

kram på er

Söderling, förgyllde nationaldagen!

Vilken match det var igår som Söderling gjorde!!! Sa till Fredrik redan innan den började att jag tror det kommer bli ruskigt jämt, där hade jag rätt! ;) Är ju ingen expert på tennis, men jag ville verkligen att svensken skulle ta hem det! Kände bara det på mig, visste att han inte skulle få det enkelt...Men visste också att han inte skulle bli utklassad, kändes bara som vägen till finalen bara skulle bli av efter han slog Nadal =)

Imorn kl 15.00 då är det final för en svensk!!! Hör ni hur det låter, för det är vi inte borskämda med, på senare år! Jag är stolt svensk idag o Söderling är fenomenal, han har vunnit i mina ögon redan...Spelar ingen roll hur det går imorn! hahaha

Mannen o jag satt spikade framför matchen igår, jag mådde skit o hade sån magvärk hela tiden...Sprang på toa i pauserna, ursäkta infon men så var det! :/ Mannen fick leka betjänt o hämta vatten o ipren o såna saker menas jag var på toa..för att ingen skulle behöva missa något!  Han lagade mat också igår, vilket inte hör till vanligheterna hehe...Men det var ju därför han var hemma, för att hjälpa mig o Theo som mådde dåligt!

Vi åkte imorse iväg till akuten med Theo, åkte innan åtta hemifrån...Han har kissat dåligt enda sen i söndags, men han har ju bajsat ur sig allt. Söndag o måndag var det också väldigt varmt ute, så då svettades väl han tänkte man..Sen fick han feber o det svettas ju man också av, han har ätit o druckit dåligt så det spelar ju också in. Jag vet allt det!!
Men endå så har det vart flera blöjor denna vecka som vart torra långa mellan varven, vaknat på mornarna med torr blöja vilket annars aldrig händer..O nu imorse så hade inte han haft en våt blöja sen igår morse vid 8 på morgonen, så inget kiss i blöjan på 24 timmar. Det tycker jag är olustigt o jag får lite smått panik av det, ungen kissar ju massor annars!
(Han drack som en tok på kvällen, o en hel flaska välling under natten)
Sen vet man aldrig om han har nån infektion så det gör ont när han kissar o därför kanske inte vill kissa eller vad det kan vara..Man börjar inbilla sig massor, så vi åkte in efter råd av sjukvårds rådgivningen.

Vi kom in dit o dom tog prover o så...Menas vi fick vänta mellan varven så fick han saft, han vägrade drick ett bra tag. Men sen fick vi i väntrummet sätta på tvn o då kom det reklam på tvn, så då började han dricka massor...Tog en kvart sen hade han kissat, kändes så skönt!!


Vi fick vänta som galningar vidare på en del prover så vi åkte till Moster Mia o sambon Johan, käkade frukost där..O theo åt väldigt bra! Åkte tillbaka till USÖ o allt var bra, DR undersökte han o det såg bra ut..
Jag visste väl innerst inne att det skulle vara bra o så..Men jag åker hellre in en gång för mycket än en gång för lite!
Jag vill bara resonera så, för fatta om något skulle hända honom. För att jag inte tog saken på allvar, jag skulle inte vilja leva mer sen!


Men Theo har bajsat som en galning idag o enligt läkaren kunde det fortsätta i en vecka till eller mer tom..det var fullt normalt!
Stackars Theo!

Känner mig fortf. hängig o magen är i uppror..Men jag tycker det börjar bli lite bättre iaf! =)


Jaja..Så ligger det till med oss!!


HEJA SVERIGE I FOTBOLLEN IKVÄLL!!!!

Kram

segern i förskott!

Tog nog ut den igår!

Fredrik mådde mycket bättre på kvällen, Theo var hyfsat pigg...lite kinkig bara! Själv hade jag känt mig ganska så bra hela dagen igår, var glad att man hade ork o kände sig pigg. Men nu på morgonen har Theo feber o han bajsar på...38,6 grader.
Själv är magen helt ur fuktion, o jag har huvudvärk o känner mig lite halvt o halvt...

Fick sms om att partylite ljusen har kommit äntligen! Men Fredrik får nog lösa ut dom på vägen hem, han får också dela ut dom till grannen, moster o mamma ikväll. Vill inte gå över o smitta någon, det är bara onödigt!

Ringde sjukvårdsrådgivningen som sa att Theo ¨åkt på en långdragen maginfluensa, för det blir en vecka imorn. Tycker ju att det borde ge sig, istället blir det feber på köpet..


Theo håller på att somna därinne i sitt rum, lika bra att han får sova en stund. Han har sovit dåligt de senaste nätterna o nu på morgonen lekte han lite...åt knappt nått, sen har han legat med huvudet i mitt knä mest..Så ganska så orkeslös mot min speedade Theo som han normalt sett är! Han har inte ens dragit fram sina leksaker, då är nått galet!

Blääää, jag vill vara frisk!!!

jaha...

Här fortsätter sjukdomarna...Fredriks lediga dag började inte så bra, han vaknade vid fyra inatt o mådde dåligt.
Så han fick springa fram o tillbaka, hela dagen har han vart som ett spöke. Theo har vart kinkig, och kliar sig i munnen hela tiden.
Han har dom tänder han ska ha, finns inget glapp..Så varför kliar han sig i munnen så?
Har gjort det nu i en fyra dar iaf...
Han vaknade förresten i natt, och var uppe i ett par timmar...Sen han väl somnade om, så kunde inte jag sova..Bara några få kortisar från 4 imorse, så kul så...
 
Men efter 8 på morgonen vaknade Theo skrikandes, då var det bajs överallt på honom, i sängen, när vi lyfte ur honom så fortsatte det på golvet. Så det var bara att börja, Fredrik tog hand om Theo o jag började torka o fixa allt annat.

Vi hade sån tur att tvättstugan var ledig hela dagen, så det jag tänkte tvätta till helgen åkte med idag med..Så jag har tvättat som en tok, strykit, gjort mannens favoritmat hemmagjorda köttbullar med sås o potatis..kokade lingonsylt också idag, för den började ta slut!

Har kollat på Greys´s anatomi...Hjärntumörer handlar det om, börjar då tänka på min farbror som i september -08 dog av just det. Han hade gått med en sån kraftig huvudvärk så länge, på vårdcentralen avfärdade dom honom lätt...Det här var bara migrän ta de här pillerna.Han försökte förklara gång på gång, att huvudvärken nästan fick han att svimma..
Till slut blev det väl så, akuten blev det...Där fick dom väl reda på det till slut...Dom tog bort den på honom, men det tog inte mer än tre fyra månader så hade det kommit flera stycken tillbaka. Där fick han beskedet att det inte fanns något att göra, han fick gå med sån smärta så länge, för att bara vänta på att tyna bort o till slut dö!

Pappa tog det hårt på, mamma också...Pappa var ju med han mest på slutet, och han kände knappt igen sin bror. Han vägde i pricip ingenting, dom svalt honom de sista veckorna. För att de skulle gå fortare för honom, han kräktes bara upp allt han åt o drack. Han hade så ont så ont....Jag lider med alla som får ha det sådär, som får leva sin sista tid i sån smärta.
En smärta som vi andra friska aldrig kan förstå....Han hann fylla 50 år i maj, sen i september var han borta!


Nää, ska inte prata om detta mer...ser fram emot imorgon istället. En ny dag! =)

Take care

Bajsigt värre...

Nää det verkar inte vilja ge med sig ännu...Har iaf tillbringat dagen med mor o syster, Theo har vart pigg och ätit hyfsat idag.
Så han har busat på o vart sig själv, men han har bajsat riiiiiinande igen o igen....Så lika bra vi håller oss hemma, eller hos mor o far. Han har badat i sin pool två ggr idag, väldigt skönt för han. Jag har smörjt honom med Bamses solfaktor 30, men han har fått lite färg på armar o ansikte...Ville att han skulle ha keps på sig, men det ville inte han.
-Men lite tur är det att det finns mycket skugga hos mor o far, dom har ett jätte träd på tomten!


Annars har jag hunnit sola lite...Avskyr att sola, men var så trött efter inatt. Theo sov typ ingenting, vaknade stup i ett, så när jag låg där i solen så somnade jag nästan! Var riktigt skönt...Men sen på eftermiddan piggnade jag till lite, o då vart det sköna skuggan igen ;)


Ja, sista avsnitten på färjan...Det som fått mig att garva varje måndag kl 20.00, det är ju några riktiga orginal som ploppat upp i rutan haha



Väntar på att Theo ska somna, sen vill jag ta en skön ganska kall dusch...smörja in mig med hudlotion, känner mig helt sträv hehe...Tandläkaren på torsdag, nu sätter det igång. Fem tider den här månaden, sen är det klart!

Undrar vissa vad jag ska göra där?!...en dyr historia är det iaf!

Kram

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus