GOTT NYTT ÅR!!!!

Ja, det får vi hoppas att det blir! =)

Det hände mycket under året som gått, både bra och dåliga!
Man tycker att ett år går fort, och man tycker inte att så mycket händer heller. Men sen börjar man tänka tillbaka på olika månader och dagar och inser att en del hände iaf! På gott och ont!

Så länge mina nära och kära får ha god hälsa, så får resten lösa sig.

Sen kommer det en bebis i maj, Fredrik o jag firar 10 år ihop i september..Emelie kommer ta studenten! Så det finns redan saker att se fram emot =)

Ha en jättebra nyårsafton!!

Kram

Doppa!

Ja, Theo kallar sin napp för doppa! Vet inte hur det kommer sig, för inte brukar vi doppa den i olika ting åt honom. hehe ;)
-Vi sköljer hans napp i kallt vatten, när han vaknar på nätterna el innan han ska sova. Det gillar han =)

Tog ett tag innan jag fattade vad doppa var för något, men till slut såg han en napp på bänken o pekade..tur det =)

Ja, sen idag så hörde vi på radion om karln som fick böta tro det var 3000:- för att han slog till en unge..efter att han skulle kallat honom "Gubbjävel". Ja, slå ett barn är aldrig rätt..men jag förstår att det slår slint, när vissa ungar provocerar och till slut kommer fram o kallar en en massa elaka o fula ord.
Fick höra en kort interjuv med gubben om han ångrade sig, och det gjorde han verkligen inte..fanns ingen anledning sa han.

Sen att försäkringskassan är omänskliga och bara går efter deras regler, och aldrig agerar humant..Det är man ju van vid, men tycker det gått till överdrift. Har ni hört om paret som förlorade deras lille son i cancer, och mamman om skulle skrivit in sig samma dag el senaste dagen efter på AMS efter sonen dött. Eftersom hon inte gjorde det fick hon ingen sjukpenning av försäkringskassan.
Och vilken människa som förlorar sitt barn, tänker i dom banorna!!!?? Är ju helt sjukt och ställa dom kraven, hela ens värld rasar och här ska man gå till AMS o skriva in sig. Hon fick rätt av länsrätten, men idiotiska försäkringskassan överklagar nu!!
Helt obeskrivligt!

Det gör så ont i hjärtat när man hör om någon som förlorar sitt barn, för alla föräldrar lever ju med tanken att man kommer gå bort före sitt barn. Min gammelfarmor, fick gå på sin sons begravning..Min farfars, och min farfar var en 58år när han gick bort. (ungt) Men såklart hade hon svårt att inse fakta, tom när han låg på sjukhuset död och hon fick se honom. Sa hon att hon såg att han rörde sig,och sa åt honom att resa sig upp och följa med henne hem.
Så oavsett hur gammal man är blir och ens barn blir, så är det alltid svårt att se dom försvinna före en själv!

Därför är det så hårt o omänskligt av försäkringskassan att inte låta detta fall vara, utan då ska dom överklaga.


kram



Snart Gott Nytt år!

Ja man hoppas ju på ett nytt gott år!!! =)

Imorgon ska vi fira nyår med Familjen Granstedt i Pålsboda, och det ser vi fram emot här! =)
-Har sagt till Theo att imorn får du leka med Anton och Wilma, och han lyser upp som en sol varje gång jag säger det!

Idag var vi på Willys, sen in på Marieberg en snabbis..jag var tvungen att köpa nytt rouge och Fredrik skulle lämna en skjorta o böt då mot en luvtröja istället. Sen blev det Ica MAxi i Kumla som var knökfullt. Men Theo var himla snäll och duktig idag! =)

Just nu tvättar vi, jag skulle ha städat också..men det får vänta till fredag el söndag! ;) hehe Ork int!
Det blir nog köttbullemackor här ikväll, frågade mannen om det gick bra el om han var trött på rödbetssallad..Men det var han inte, vilken chock! =) Så det ser jag fram emot och Morden i Midsommer ikväll...Fredrik dog just när jag påminde honom om att det gick, han avskyr den serien ;)
-Ja, ja..han sa istället att det gick nån rock´n´roll hall of fame konsert tjosan på tv också...lät ju inbjudande!

Näää, nu ska jag skriva lista på vad som ska packas inför morgondagen...


kram





MOR O FAR 20ÅR SOM GIFTA!

GRATTIS TILL MINA UNDERBARA FÖRÄLDRAR SOM FIRAR 20 ÅR SOM GIFTA IDAG!!! =D






 

 

Jag älskar er otroligt mycket!!!


5kr

Älskar de här gamla svart/vita filmerna...Även kallade "pilsnerfilmer" har jag för mig...Har min absoluta favorit och det är Sickan Carlsson =D Sen var Hasse Ekman en stor favvo hos mig...Stig Järrel, Hjördis pettersson...finns massor med gamla godingar!

Idag visades en film med Sickan, och där i en scen står kötthandlaren med en oxfilé..En riktigt stor bit, 5kr säger han till henne att hon får den för. 5kr, uj uj...sa till mamma idag att jag gärna skulle vilja ha en tidsmaskin. Kunna åka och köpa kött o såna saker sketa billigt och sen åka hem igen  hehe ;) -Det skulle vara något. =)

Ska vänta på att sonen somnar och förhoppningsvis sover han fint, så jag kan slå på hockeyn halv åtta. Frölunda mot Färjestad, utomhus...Skitfränt! =)
Måste jag se och förhoppningsvis så vinner ju FBK!!! =)

Pappa skjutsade hem Theo o mig nu, och på radion var det finska och jag hörde Färjestad nämnas och sen Frölunda...Min finska är allt annat än bra, men jag kunde endå förstå det som sas mellan de två orden...och det var ju självklart kommer Färjestad slå Frölunda ikvällens match så fansen går hem och gråter...nått sånt.. ;p


kram


JULENS BILDER!

Blev en massa bilder till jul..och här är några! =D

Hemma hos oss innan vi ska till mor o far






En del av julbordet..resten står vid spisen och tar upp plats på bänkarna ;)

systrarna =)

Mannen o far min efter maten, slutar alltid på samma sätt ;)

Mia siktar in sig på knäck skålen på bordet, Johan beundrar utsikten =)



Titta en har vaknat till liv heheh

Äntligen en dammsugare, från moster..Hoppas jag får ha min ifred nu! =)










Theo o Emelie på juildagen...tyckte det var en fin bild o avsluta med =)


Kram



Normalt igen..

Så normalt det kan bli iaf hehe...Nu är julen över och jag är såå trött på julmat att jag nästan kan kräkas bara jag tänker på det. Som jag eller som vi har ätit, som galningar!! Mammas mat är för farlig, man äter tills man nästan spricker =D

Som varje julafton så slutar det alltid med att efter maten så däckar fredrik, men bara ett par sekunder efter är det dags för nästa...far min! Så är det alltid, dom ligger o sover som bebisar =)
-Fredrik var helt slut iår till jul, mycket jobb och en del sjukdomar som varit som tagit ut sin rätt...för muck o mör var han. =/

Men det kunde inte hjälpas för annandagen steg han upp kl. 04.30 och var på jobbet 05.45. Elgiganten öppnade 07.00 och stängde 12 timmar senare, helt sjukt...Han sa inte mycket när han kom hem, han hade väl pratat tillräckligt under dagen!
Fredriks och min julklapp blev ett Playstation 3, han vann nämligen ett sånt på sitt jobb... =D
Underbart, för nått sånt hade vi aldrig köpt...Vi köpte Wii för att få spela guitar hero och Mario Bros, och det gör vi inte ofta...Senaste i våras nån gång, tills vi för snart en månad sen ville spela o upptäckte att Theo tagit sönder det...Så utbudet för spel här hemma är inte stort nog att "slösa" pengar på hehe ;)
Men nu ska vi ta oss i kragen o få vårat Wii lagat, har bara inte blivit av ännu =)


Jaha...jag hade en lugn annandag och hade INGEN tanke på att åka på nån rea, sånt där avskyr jag...Jag brukar åka en vecka el mer efter den börjat...kolla på det som finns kvar, men jag pallar inte rean när den startar.
Har vart på en annandags rea förrut och det var -99 och jag stod utanför innan de öppnade..Sen kom dom som en flock med vildhästar och man kunde knappt ta sig ur affären. Efter det så tappade jag helt smak för det där hehehe =D


Idag har jag vart lite sådär halvt seg o hängig...Huvudvärk o magkatarrs liknande i mellangärdet..men det kan ju va all julmats blandning, för halsbränna har man med känt av.
Men imorn är en annan dag =)

Jag ska glo på tv, sen prata med mannen..Sen lägga in bilder från julen på datan, så det blir av nån gång =)

kram kram


GOD JUL!!!

Önskar alla en riktigt God Jul och en underbar dag!! =)

Själv så var jag vid ica Odenhallen när de öppnade imorse, måste köpa julblomma till mamma..Sånt får man inte glömma! ;)

Sen så var jag förbi mor o far och käkade två julskinke mackor med julmust, sen hem och gjorde likadant..

Är ju beroende av skinka och äter det konstant under julen, kan inte sluta äta!!!!! =D


Vid två bär det hem till mor o far då hela familjen samlas, ska bli skitkul o se Theo öppna sina klappar idag... =)
Karl Bertil Jonsson, sen ska vi kolla gamla hemma videofilmer...har inte sett dom på en 8-9år, så det ska vi gå igenom =)
Vi har ju en helfestlig liten kortis film..Mia som dansar med tomtemask och ska dra med hunden in i leken...haha
-Ska försöka få över alla filmer på CD, sen kanske man lägga ut henne på youtube hahaha ;)

Vad elak jag är idag, idag ska man ju vara snäll!!!!! =)


Kram o ha det som sagt så bra!
kram

bränd

Ja, här såg man fram emot ett skönt bad såhär på kvällen...men jag hjälpte mamma tidigare ikväll att rulla köttbullar, och sen när de skulle ner i pannan. Ja, klantig som man är bränner man sig på två fingrar... ack ack...

Visst det går väl att bada endå, men just nu svider det så mycket att jag inte vill ha nått varmt i närheten...varken vatten eller ånga från det. Får väl ta badet imorn annars...(vilka problem man har jättestora är dom hm...)

Full fart annars idag, men så ska det väl vara innan jul...Traditionen är att man ska stressa häcken av sig dan innan, för att sen åka ner till mor o far o klä julgran och smaka på nygjord julskinka =D
Så imorn ska mamma o jag o Theo stå utanför maxi eurostop kl 8.00, men det ska vi väl fixa ;)

Älskar att handla dan innan, vad tråkigt det vore om jag vore helklar med allt...det skulle vara en märklig känsla att bara vara hemma och fixa..Näää ut i stressen vill jag lite iaf ;)  -Känner visserligen samma sköna känsla när det är över också..
Men jag har några sista klappar till Theo, sen är det bra =)

kram

Pepparkakor =) (BILDER)

Ja, idag kom Sofia, Anton, Wilma och Elias på besök...ALLTID lika roligt!! =)

De kom lagom till lunch så efter maten drog vi igång att baka pepparkakor, och barnen använde såklart mjölet flitigt det var inte bara degen som skulle mjölas in noga utan de passade även på att mjöla in sig själva ;)
Sen så hjälptes vi åt att plocka undan och sen bar till iväg till mor min för att hämta theos lite bättre vantar o hans pulka som blivit kvar där. Sen gick vi till backen, och Theo var väl inte alltför på att åka idag..Kanske fick han för mycket av det goda igår, men han åkte lite...Annars njöt han mest av snön och vandrade omkring där =)
Anton o Wilma hade hederliga sjärtlappar, jag tog mig två åkturer på en sån...Glömde dock att hålla upp fötterna första åket så jag hade snöyran framför ansiktet...Nästa åk gick lite bättre, men kul var det. =)

Nästa år har jag ingen gravidmage, så då blir det nya termobrallor och Ånnaboda =)

Anton och Sofia var flitiga åkare och Wilma hängde på var och vartannat..Såg himla skoj =)

Hem och fika med en kladdkaka som jag gjort dagen till ära, vispade grädde och kände hur bra en kopp kaffe skulle smaka till det. Men eftersom Sofia inte dricker så orkade jag inte fixa åt mig själv, men samtidigt hade jag bara fått halsbränna..Så lika bra att avstå!

Lek o bus sen mat efter det, och bad för ungarna...Sofia o jag spelade Yatzy, sen kom pappa ner en stund efter det..med spruckna byxor (ja, han hade inte de på sig men med sig)..Han är för tjock helt enkelt hahah...närå...Men han hade tydligen fastnat och spruckit byxorna från grenen ner till knäna på varje ben...STORT hål med andra ord.
Jag fick äran att sy....

Så när Sofia och barnen åkt, tog jag tag i symaskinen o upptäcker att pappa glömt foten till masiken..Så jag ringde och då kom mamma o pappa ner och fikade o träffade barnbarnet innan han skulle sova...Väntade på att byxorna skulle bli klara o åkte hem...

Nu sitter jag här, väntar på mannen som hämtar Emelie från jobbet idag...Sen blir det tv, kanske ett bad....

kram
















Rosslig...

Ja, Theo var lika kul inatt...vaknade flera ggr och var vaken i flera timmar i sträck, men nu tror jag att det som spökar är en ond hals. Han lät som en hes kråka inatt och han är lite rosslig i halsen...Han hostar ingenting, men han är som sagt väldigt hes när han pratar...Kan ju ha vart det som spökat o gjort det jobbigt att sova.
-Äta har han inte heller vart så glad över att göra, vilket man kan förstå.

Ja, hoppas det går över fort...

Han är så duktig, jag brukar låsa badrummet på övervåningen utifrån..för helt plötsligt när jag inte är med, så är han därinne och kladdar med tandborste o tandkräm..sen är det tandkräm överallt o vatten likaså.
-Så häromdan såg jag att han höll på med min tomma cd-skiva jag har som nyckel när jag låser badrummet, och när jag skulle sen in där. Ja, då är dörren låst hahah =D
-Fattar inte att han lyckades med det, han har ju sett att jag gör det..men så noga har han inte tittat, tyckte det var så lustigt.

Fick först dubbelkolla med mig själv om det endå inte var jag som låst, men näää..skivan låg inte där jag alltid lägger den...utan den hittades i sonens rum senare. Fick ta en plackers tandpetare till hjälp o öppna istället.

kollar skidor idag hos mor o far...sen pulkabacken med theo... =)


kram

Sonen är med moster på övervåningen o dansar o har sig.

nej o åter nej


-Jag är trött sen inatt och natten innan som inte var mycket bättre heller, men endå har jag försökt att hålla humöret uppe. Känner inte att jag haft mindre tålamod för att jag fått lite sömn.

Men lillemans humör har påverkats av natten och dagen har vart jobbig för honom. Han ville inte sova nån liten kortis heller på förmiddan, inte mycket o göra åt det.
Så det har vart mycket sura miner och många Nej ifrån herrn....Så nu ligger han för kvällen, han är helt slut och jag hade velat ha han uppe lite till. Men det gick inte och han vaknar när han vaknar, jag går upp då inte mer med det.

Jag ska ta mig ett bad efter det här, och sen kommer snart en trött man hem efter jobbet...de har ju öppet en timma längre nu och öppnar imorn också en timma tidigare...Så det blir dansbandskampen final framför tvn.... =)

ja, ja...

kram!

Irriterande!!!!

Blir så irriterad, såhär på lördagsförmiddan!!!!!

Saken är ju att vi har sett att en 4ROK är ledig i mars i samma byggnad som vi bor, om med en familjemedlem mer på väg så känns det ju lite trångt med en 3ROK. Jag la en intresseanmälan på lägenheten samma dag den kommit ut, hade bara vart ute ett par timmar. Och nu idag har jag fått mejl om erbjudande till bostad eftersom lägenheten gick ut inatt.
Jag har hamnat som nr.4 av sex stycken att komma på visning...Så tre stycken hann före mig samma dag som lägenheten kom ut?! Tycker det verkar märkligt, det är ju Kilsmo vi pratar om!!!

Ja, ja, får väl hoppas på det bästa nu...För visst går det att bo kvar här, men usch vad jobbigt det blir. Och vi vill ju INTE flytta från Kilsmo. Och hus är det tomt med här ute, så vad gör man?
Kändes smått irriterande och tråkigt...Hoppas inte de andra är intresserade utav den ;)

Sen har det varit natten från hell kan man säga...Theodor som var igång hela dan igår, han ville inte ta en tupplur, fine...Inge mer med det!
Så jag la han strax efter sju för han var så trött, och sen vaknar han vid halv elva på kvällen..Då duger inget och sur är han och vill gå upp. Efter en timme somnar han för att sen vakna halv tre på morgonen...Då är han också pigg och vill leka och är sur för att han inte får...Vi lät han sova i vår säng, men efter en timma då han gör allt annat än sover så lyfter vi över honom i sin säng...där han surar o härjar till halv sex innan det blev tyst! =/
*suck*

Förstår inte vad som tog åt honom alls inatt, lite jobbigt och tråkigt för allas del.

Jag känner mig som en påse nötter, men inte så farligt endå..med tanke på att det blev få timmars sömn...
Man tål mer än vad man tror...!

Ska handla sen hem till mor o far idag...höra om Emelies utgång igår, som ledde till Frimis =) Sen kommer sjuklingen Mia o hennes Johan med ut idag också =) Mia som förresten har fått biverkningar av medicinen och har kliande utslag i hela ansiktet, och ser tydligen ut som hon har röda hund el nått. Så hon har fått ytterligare två mediciner nu pga detta. Kul kul!

Pulka med Theo ska göras idag...Såg att dom fixat en backe till vid idrottsplan, en mindre vilket är skitbra... =)

kram

Musikhjälpen & SAAB

Det har blivit att man fastnat framför tvn och tittat på P3:s tre radiopratare som sitter inlåsta i 7 dar för att samla in pengar till bot mot malaria.

Tycker ju Timbuktu är en sån charmig o söt kille, han känns som en vettig människa..Så jag lyssnar gärna på honom, sen har vi Christer o han är den ultimata radioprataren..Så himla bäst =)

Hörde om en kille idag som skänkte hela sin månadslön på 18.100:-, han ville bara säga sitt namn och inget mer. Så de där radiopratarna var lite oroliga över hur han skulle kunna betala sina räkningar. Ja, det undrar jag också...Funderade först på om han bodde hemma, och om julklappar o sånt redan var betalt.
Generöst var det såhär i juletider.. =)

Tycker att det dom gör är en väldigt bra sak, men jag känner endå såhär i juletid och inlåsta i Sverige och kämpar för att få människor att GE. Då borde man satsa på våra hemlösa här i Sverige. De som går frusna, hungriga och som inte har något att kalla hem. Som dag för dag får kämpa för ett ställe att sova på, att hitta något att äta...Många missbrukare där bland också...På fyra dar hade Musikhjälpen samlat in en miljon svenska kronor, tänk vad det hade hjälpt våra hemlösa.
Vi måste göra mer för dom, och inte bara strunta idom!! Tyvärr blir de fler och fler och ingen utav dom har det lätt att ta sig ur sin sits heller. =(

En sån fin o bra bil som SAAB är...och nu idag så läggs det ner...Tråkigt nog har det blivit så, det känns konstigt att det ska försvinna. Hela trollhättan är ju SAAB, alla dessa människor som blir arbetslösa...Dessa stackars människor som redan har blivit arbetslösa...Usch...tycker det är tragiskt med märket SAAB och sen dessa människor som blir lidande nu. God Jul för dom, jooo säkert!

kram

Snart jul...

Ja, snart är julen här och det ser jag fram emot. =D  *härligt härligt*

Theo mår mycket bättre idag, ingen feber ...
Ska se om det inte blir en promenad till mamma o syster Duss som har jullov...Men inte bara lov hon ska ju jobba också, så himla kul för henne att tjäna lite extra.
-Hon hade ju tur att få jobb på sin praktikplats...kolla gärna in henne i charken på Coop österplan om ni har vägarna förbi, hon är riktigt duktig! (Jag är inte alls partisk..hm..) =D

Ja, annars så sov han från 6 till 8 igår kväll..Sen vile ha upp, så han var vaken till en halv elva...Vad ska man göra när dom är sjuka! Det blir som det blir...
-Han somnade i sin egen säng, men vaknade efter ett litet tag..så då fick han sova inne hos oss..Men han vaknade ett par ggr under natten..

Så han får nog sova av sig lite innan vi ger oss ut idag, för att kolla en sista gång så han är bra. Vet inte vad det där var för kortis feber som kom...!

Vi har ju Spotify, och när jag loggar in där kommer sonen o säger Gaga o pekar...då måste jag sätta på Bad romance låten med henne. Han är helt tokig iden, fick höra igår från Duss att hon spelade den för honom ett tag sen...Så fort han ser videon el hör låten blir han helt till sig.

Fast jag har ju en son som älskar musik...el han älskar o dansa =)
Så fort det kommer en rythm, spelar ingen roll om det är ljudet från vindrutetorkarna eller el låt, el vibrato från mobilen så börjar det rycka i honom. Det är kul o se, sån har han vart innan han ens kunde gå =)

Ja, ska försöka städa lite idag...försöka menar jag att när jag kommer till dammsugaren så hinner jag bara slå igång den, sen ska en liten kille rycka den ur händerna på mig. Jag får inte ha dammsugaren ifred...Hoppas han fortsätter så när han blir äldre också, heheh ;)


kram





nu får det ge sig..

Jaha, vi gick till mamma efter lunch...Hon skulle åka och hämta syster i Odensbacken, som kom med bussen.
-Så under tiden gjorde vi oss klara för att gå över till dom....

Så Theo o jag gick i blåsten, jag tog med mig vagnen...Är ju inte långt att gå för honom, men jag ville dit fort för kallt o BLÅSIGT var det.
Var väl där en timma, tills mamma säger frågande: Känns han inte varm...
-Jo, det gjorde Theo...vi var kvar där ett par timmar till, han låg och mös i soffan..sen skjutsade pappa hem oss när han kom från jobbet.
Nu har han ätit lite iaf, så gott han ville...han är hängig och var väldigt trött. Fast han sov en stund på dagen också, så¨nu har jag hållt han uppe så länge jag kunde. Han har gäspat bra i några timmar. Önskade att han kunde vart vaken till en kvart över 6 iaf...men jag såg på honom att han inte ville mer, så nu ligger han i sängen o sover.

Inatt och ikväll får det bli som det blir...Hoppas bara att febern inte stiger vore skönt för honom om han fick sova ruset av sig..Mammas fina pojke!!
Jag älskar honom så mycket...han har vart så snäll idag och jag avskyr när han är sådär lugn...Jag är van att det är tempo under dagen, det busas hej vilt. Så visst är det en jobbig känsla i kroppen på en, när han blir såhär lugn....
-Man lider med honom!

Kram

blåser

som tusan ute här nu...får bli pulka på eftermidan, hoppas blåsten lagt sig lite...
Yr o far som fasiken här, men efter lunch går vi iaf till mamma som är hemma =)

Sen har vi supernära till backen från henne...

Theo slängde nått skräp i sopkorgen hos Mia o Johan igår, sen började han applådera att han var duktig..och vi andra applåderade också..sen börjar Theo bocka, tyckte det var så gulligt. Kan bara inte komma på vart han sett det, men barn snappar upp =)


kram

Kallt men vackert!

Jag stack ut näsan imorse strax efter Fredrik åkt, för att katten ville ut...Men det varade inte länge, tog nog fem minuter sen hoppade han på dörrhandtaget o ville in igen hehe ;)
-Satan i gatan vad kallt det var...

Men idag ska Theo o jag ut i backen, han måste ju testa nya pulkan. Få se om den är någe att ha, nu har han ju stor pulka. Förra året var det en sån där minipulka ;)

Det är så kul för nu har Theo äntligen börjat säga pappa mer, hittills har han kallat Fredrik för mamma också el bappa vid vissa tillfällen..Men nu på sista tiden och hela dagen igår var det bara pappa hela tiden...Sen frågade han mig: "Vad gör du mamma"
Det blev lite snopet och så roligt =)

En vecka kvar till julafton, så idag el imorn ska jag skriva en lista på maten som ska handlas...Vi äter ju borta både julafton o juldagen, men endå så vill man ha lite själv också hemma. =)
Julskinka är ett måste jag är beroende av julknäcke, skinka och slotts senap samt en julmust...Fredrik gillar skinka men inte så mycket..så det där äter jag som frukost, lunch tills det tar slut...brukar vilja ha en skinka på 3-4kg själv hahah =)
Och nu i år, ska jag köpa en extra skinka o frysa in...Så man har i reserv, brukade säga förr när man frågade vad jag önskade mig: köp en julskinka *mumma* heheh ;)
Mannen han gillar köttbullar, prinskorvar o janssons (helst min mors) han är galen idenoch det viktigaste rödbetssallad, så det brukar han ha med sig på annandagen till jobbet, då rean börjar. =)

Kommer ihåg förra året på annandagen när mannen kom hem hade han ingen röst, den var 98% borta...Så visst blir det en del prat på Elgiganten den dagen. Han lät för kul =D


kram




Hej mitt vinterland!!!

Ja, idag ligger Kilsmo i helt vitt...Ser ut som en by i de där fina glaskulorna man skakar =)

Jag har sagt det förrut men jag gillar Kilsmo, jag har hittat hem mmmmmmmmmm =)

Nu sitter jag och lyssnar på julsånger....Just D:s härliga och sen Falks...Nu är det last christmas som går....
Idag ska det bakas pepparkakor här, och jag som dammsugade här igår...varför gjorde jag det? hm hehe
-Mjöl o grejjer kommer det ligga överallt, men det är bra...det ska synas att man bakar!

Ja, så har jag gjort min chokladkaka här på morgonen...hoppas det var den Sofia menade...finns ju en kladd med klet o strössel el kokos på (blir strössel idag för Sofia gillar inte kokos), sen har jag ju kladdkakan...men "strösselkakan" blev det.
Ett recept jag bara var tvungen att ha från fredriks farmor....asgod chokladkaka =D

Hoppas jag kan få Theo att lägga sig en stund snart...han gick upp väldans tidigt idag o ska ha busa så behöver han vila...
Han lagar mat, han steker en Zebra...mmmm gott va?! ;)

kram

Bula!!

Ja, så har man lyft ner och sagt åt Theo x antal ggr att han inte får springa o hoppa i soffan...Men sen gjorde han det igen, och den här gången hann jag inte ta tag i honom. Blev att jag tog tag i luften istället... =/
-Så han for ner med huvve före, rakt in i soffan tur nog istälelt för tvbordets kant som det hade kunnat blivit.
Men den bulan hette duga, stor som attans och blå blev den direkt. Såg ut som pojken hade ett horn i pannan =/

Känns så tråkigt att det ska behöva hända, trodde han lärde sig en läxa men det tog nog en timma sen skulle han hoppa igen. Men då blev jag arg och påminde honom om bulan ipannan, och då tog det lite skruv...Sen fortsatte han leka med annat istället.

Annars har det vart en sån här dag då jag tappar nästan allt jag tar i, och på fötterna och vaderna ska det gärna slå emot. Kniv, kastrull, bunkar m.m trodde jag skulle tappa tålamodet där på riktigt ett tag. Men jag tog ett djupt andetag o lugnade mig.
-kniven stack jag mig lite på..så det kom lite blod, kom då att täna på sist jag var gravid.

Det var så dumt, jag var höggravid och mina fötter hade svullnat upp..enda till mitten av vaderna var jag svullen.
Och en dag så stod jag och tog fram bestick, då jag tappade en gaffel som stack mig mitt på foten.
Det kom inget blod, men jag läckte vatten ur foten i över ett dygn innan det slutade...hahah =D
Det kändes så kenpigt, jag fick linda foten om och om igen för det läckte igenom.
Så när man satt vid datan så var det en pöl med vatten efter en när man gick därifrån...skumt o surreal! ;)

Annars har jag vart grymt trött idag, sov dåligt...är ju så täppt i näsan, så man vaknar till många ggr pga det då.
Men jag ska inte klaga...men visst är det skönare när man är pigg.

Imorn så kommer Sofia o hennes barn på besök..ska bli sköj...Så har jag lovat Sofia, min lasagne med pizzasallad o sen chokladkaka på det =) Ska göra en pepparkaksdeg till imorn, så kan ungarna baka o kladda på =)

Jaha, ska vika in kläder i garderober nu...tjoho! ;p

kram

pepparkakshus!

Jag ska idag baka pepparkakor och göra sen pepparkakshus....Mamma gjorde deg här i veckan, och jag ska idag hjälpa henne och bli av med den...Theo ska också få vara med o baka, och Fredrik kommer väl bara äta av den hehe ;)

Jag ska göra egna mallar till pepparkakshuset, brukar göra det...sen blir det ju skevt och snett...Men iår vill jag inte använda Mor Annas färdiga hus, som man bara klistrar ihop...Jag gjorde det förra året, det var skönt o bra.
Men nu när man har en massa deg så gör jag det gärna själv....

Jag ska göra en pepparkaksdeg själv på måndag kväll, så är den färdig när Sofia o henne barn kommer på tisdag...Tänkte att ungarna skulle få baka...ja, vi med om vi får lust =)

Men idag ska jag göra en till mjuk pepparkaka, det var så gott sist...Så det blir en idag också...el imorn hm...nää då blir det bara lussekatter jag gör =)

Sen nästa vecka, då börjar jag med mitt julgodis...Då ska det göras allt möjligt, har en massa goa recept ligger..Annars brukar jag bara göra knäck..men iår är det mycket mer som står på listan..det blir kul! (o gott)

kram


*bra att Eric vann idol igår, Calle förtjänar en helt annan karriär...där han kan få göra sin grej, han har en sån grymt bra röst o personlighet! Rå skön rockröst...me like =)

Man kan bli bra rädd!

Ja, i torsdags var det allt annat än kul!
Dagen började bra o så...Mamma som ringde och undrade varför det inte gick o få tag i Mia, men sen konstaterade väl hon att det tar till hos vårdcentralen...Men timmarna gick, sen ringde Johan o berättade att hon var på akuten. Hänvisade av vårdcentral att åka direkt till akuten.

Hon blev inlagd o fick blod, blev sondmatad...Hon hade en blödning imagen, och hennes blodvärden var bra låga, därav blodet hon skulle få.,..Dagen efter så gick dom ner i magen o kollade och det var irriterat på magmunnen och sen var det nåt slags virus i magen orsakad av stress o magkatarr, så hon åkte hem under fredagen...Med en massa dyra mediciner. Skönt att allt gick bra...Men hon såg ut som en nåldyna på armarna, ochhon var väldigt medtagen när vi kom hem till henne. Hon låg i fosterställning med en filt över sig i soffan.

Fick höra från henne imorse att natten vart hemsk, hon hade mått så dåligt så hon trodde ett tag att hon skulle få åka in igen. Hon har kräkts och haft magsmärtor hela natten, hoppas verkligen det blir bättre under dagen.

Hon åt sitt första mål mat igår efter ett nån gång, hon hade inte ätit sen i onsdags. När hon kom till sjukhuset sa dom att hon inte fick äta, inte ens dricka vatten. Så när vi kom på kvällen till sjukhuset så gurglade hon vatten o sen spottade ut. Kändes ju helt hemskt, min syster är ju liten som det är!
Så man förstår ju om kroppen nu efter de här dagarna, kanske inte klarar av så mycket mat åt gången. Och hon var väldigt försiktig när hon åt igår..det blev inte många tuggor först det var stopp..

Men nu hoppas vi det blir bättre idag, hon får fortsätta vila helt enkelt...


kram

Barn dåliga i matte!?

Ja, vi hade radion på igår i bilen på väg till Örebro...Då det var nyheterna så sa dom att svenska barn är dåliga i matte!
Att ett barn blir dåligt i matte kan ju bero på en massa saker, men jag kan inte hjälpa att jag kommer att tänka på min syster Emelie.

När hon gick högstadiet i Odensbacken, så hade hon en lärare där i matte. Han verkar ha bestämt sig från första provet att hon hade svårt för matte, för det blev väldigt svårt för Emelie att klara av den. Det gick ett år sen ville han att hon skulle sitta med en egen hjälp lärare, så det gjorde hon. När hon klarade provet med den läraren, sa han framför Emelie o läraren om de hade fuskat. För så fick man inte göra! Efter det tog han och pratade med Emelie o undrade hur hennes uppväxt vart, om den vart strulig om hon hade problem i familjen. Om det var därför hon hade svårt att lära sig saker.

Emelie ska jag meddela hade bara "svårt att lära" när det kom till matte, alla andra ämnen gick det väldigt bra i..
-Mamma min blev galen när hon hörde om det här, och avslutade hans teori för gott om att hon skulle haft en jobbig el strulig uppväxt.

Min syster gick ut 9:an med IG i matte, och var helt förstörd för hon var rädd att hon inte skulle komma in på det program hon ville. Men hon kom in och fick göra grundkursen i matten ett par ggr i veckan vid sidan av hennes program, så min syster hade grundkursen att göra sen den vanliga A-kursen att göra. Vill bara säga att hon läste in båda kurserna på mindre än 6 månader, efter det började hon med Bkursen i matte och var klar med den i början av årskurs 2 på gymnasiet.

Hon började gilla matte helt enkelt...

Blir så arg på det jag hörde igår och på min systers historia...för läraren har sitt ansvar också.
Den här läraren han tryckte ner min syster självförtroende och vem vet det lärsättet han alltid lärt ut på kanske inte min syster förstod. Och då för att istället försöka ändra på sitt sätt att lära ut, la han allt på en elev. Och bestämde sig för att den här kan inget, så det är kört!

Alla barn förstår, men jag tror det är just sättet hur man lär ut något på som gäller..Visst är det svårt att tillgodo se alla barns behov, men skolan är ju till för dom. Det måste bli bättre!
Man ska inte behöva känna sig dålig el sämst.

Jag är glad att min syster inte gav upp allt, hon fick magkatarr pga av allt det här...men hon hade kunnat strunta i lektioner hit o dit..men endå varje dag gick hon.

Bra kämpat syster, jag är superstolt över dig...O till våren tar hon studenten!! Lilla Duss börjar ju bli väldigt stor =)


kram

13:e maj!

Fick ju datumet på födseln framkjutet...från den 7:e maj till den 13:e maj, skumt...trodde snarare att det bara skulle skilja en dag plus el minus..

Theo så sa mvc 1 november, sen när det var ultraljud sa dom 30 okt. Så det var ju bara en dags skillnad, sen kom ju min fina den 23:e oktober...
Tror den här lille pojken kommer  tidigare han med =) Men det återstår o se!

Jag smälter dagen mer o mer..o Theodor & Jesper börjar sätta sig mer o mer, känns lite overkligt än...men härligt är det! =)

Mor o far är nog lite väl svaga för sitt barnbarn...han var ju hos dom idag när vi var in till Örebro...slutade med att han hade öppnat resten av sin julkalender, så där satt Theo överlycklig med en MASSA bilar....Pappa skyllde på mamma o mamma skyllde på pappa.

Maken sover o sover, o när han inte gör det ska han bada...själv avskyr jag att bada när jag är sjuk, tycker det känns värre. Men han tycker det värmer gott, alla är vi olika...Han har 40,1 i feber nu...

kram

Ultraljudet klart!

Ja, imorse så var det segt....Sovit dåligt pga av en näsa man inte kan andas ur, så munnen känns ju sådär lagpm trevlig *usch* hehe ;)

Sa flera ggr att Fredrik skulle hålla sig hemma idag och att jag skulle åka på ultraljudet själv, för han var allt annat än kry! Men han skulle ju med givetvis, klart han ville se =)

Så därinne får vi se hur bebisen rör sig en massa, och sparkar o vevar o har sig...Bilderna vi fick var sådär, inte så bra bilder...Sen frågade vi om vad det var då, och hon tyckte att man kunde se att det var en kille...Så en Jesper alltså! =)
-Fredrik var så nöjd med namnet Thilda och han var väldigt säker på att det skulle bli en tjej, men han blev ju så himla glad endå. Jag också! =) Jag ville ju ha en tjej, för att det skulle vara kul med en av varje...Men en kille till blir så bra så! =) Har ju kläder och grejjer från Theo som kommer passa galant =)

Först när vi kom till Bhuset, så pratade jag om brevet jag fick hem...för jag kom inte ihåg vilken våning vi skulle till, 3:an sa Fredrik. Ja, det låter bekant..
När vi kommer dit sitter Sofias svåger o svägerska...Hon skulle dit på undersökning, och jag hoppades det gick bra!
Men väl därinne kändes det som vi var lite på fel avdelning, vilket vi också var...en våning till skulle vi upp...*ja, så kan det gå*

Hämtade syster yster från skolan sen, och vi stannade till på almbyplan för att ta en korv...vi tre var vrålhungriga hehe....

Sen hem för att hjälpa mor packa upp partylite ljussakerna, sen hem och sen iväg med Theo till högsjö för att handla lite mat o lösa ut Me&I kläderna =)

Nu är vi hemma och ska börja med mat om en timma, sen är det bara o ta det lungt....Fredrik droppade jag av när vi kom från Örebro...Stackars mannen är ju helt död. Han har hög feber, ögonen är rödsprängda, hela han kokar o han fryser samtidigt...han har åkt på nått riktigt kul!

Nu kommer Theo o protesterar...mamma får inte vara på datan mer..

kram

Ultraljud imorn =)

Ja, så är det äntligen dags...Imorn får vi se våran bebis =)

Ska bli kul och se vad den här bebisen gör när vi tittar på hehe ;)

Theo han viftade med händerna hej vilt och likaså med benen..Han sparkade för fullt!
Ville också vrida och vända på sig en del, men könet lyckades vi få reda på endå! =)

Nu hoppas jag den här bebisen ligger rätt imorn, så det går att se om det är en han el hon därinne!
Vore ju typiskt om det inte gick, vi vill båda sätta en namn på den här bebisen!!
Vi är verkligen ivriga =)

Theo är verkligen mr. bus sen han fick energin tillbaka, han menar väl på att han har sånt att ta igen sen han var sjuk.
Stackars oss ;)

Fredrik var hemma idag med, han mår skit stackarn...Han råkade ut för det här värst av oss tre faktiskt, inatt hade han verkligen feberfrossa. Han var varm o  sjöblöt det bara rann om hela han, men endå frös han.

Jag klippte mr Bus idag, tänkte snagga honom på sidorna o köra mohikan på huvvet..men istället klippte jag bara kort, och sparade lite mer på huvve..Han är duktig på att sitta hyfsat still iaf.. =)
Idag behövde jag inte locka med mer än hans bil, i somras funkade det bara med godis hehe =)

Ja, ikväll är det supertisdag...Ska göra chokladbollar sen till ikväll, måste ha nått smaskigt framför tvn.

kram


Johanna tid..

Ja, om man kan kalla det så...

Mannen är hemma idag, och Theo skulle sova en liten stund var det tänkt..men inte den envise lille pojken, så Fredrik o han var på övervåningen. Så jag passade på att bada och lägga ansiktsmask, raka ben och göra en allmän uppfräsching efter den här helgen med bakterier som gått. =)

Mår bättre idag, även om näsan är täppt till tusen och det är lock för öronen så man knappt hör nått hehe
Fredrik ligger med feber, lock för öron, näsan är lika täppt som min..så vi satt och skrattade lite förrut när vi skulle käka lunch. För vi satt och andades så hårt och drog det ena tunga andetaget efter det andra. Jag var hungrig så jag åt, men Fredrik kände inte för att äta så mycket..hans tur att vara helt däckad idag.

-Jag ska till jobbet imorse sa han, och i samma tur som han sa det så fick han en "reality check".

Han fick bli hemma idag, han satsar på att gå imorn...På onsdag är ultraljudet, hoppas alla är friska tills dess =)

Ska byta sängkläder ikväll, vill göra det..Känner att de som ligger på nu är "fulla" med bakterier hehe ;)
Vill ha rent och så...kokade idag alla Theos nappar och flaskor o sånt...fick värsta dillen, men det känns bättre iaf.
Bort med baskelusker, sånt vill vi inte ha mer nu!!!


kram

Tre

Ja, så på eftermiddan ligger alla tre...det har sovits, men inte känner man sig bättre för det. Men skönt och behövligt var det, Theo är uppe ochleker lite. Men ögonen är trött och hängiga...

Han är kinkig emellanåt och tålamodet är sådär....

Min näsa gör mer uppror än nånsin, halsen gör ont och smaken är borta...så tråkigt.

Vi får se hur Fredrik mår här framåt kvällen, kanske inte blir nått jobb för honom om han har otur..

kram

Sjuka Theodor

Igår förmidda, så var Theo lite trött..Tänkte då på att det beror säkert på att han tog sån tid på sig kvällen innan han somnade sen vaknade han under natten och gick upp tidigt igår. Men jag hade endå nånstans i bakhuvvet att tänk om han håller på att bli sjuk, just för han tog sig sån tid att sova. Han brukar inte vara så envis att det tar två timmar från att vi lägger honom, speciellt när man vet att pojken är trött från början.

Vid elva skulle min moster komma in och hämta mig o Theo som skulle på marknaden i här i Kilsmo, där vi också skulle möta upp mor min. Jag kände mig krasslig som bara den, men började känna att jag måste inbilla mig. jag är säkert bara trött och känner mig hängig för att man haft dålig sömn.

Men vi gick ner till marknaden och väl därnere var Theo kinkig och ville bli bärd, han var sig inte lik...Började sen gråta och slutade aldrig, så jag gick hem med honom. Han somnade på direkten när vi kom hem, slet av han kläder o sen i säng.
Han vaknade efter en timma, varm som tusan. Usch vad dåligt samvete jag hade för att jag släppat med honom ut, 39.5 i feber hade han.

Själv hade jag 38.5, och min feber stannade där ungefär hela kvällen...men usch vad dåligt man mådde. Men absolut inte lika dåligt som lille Theo. Vi tre låg i våran säng en 40 min efter han vaknat, sen ner till soffan..Där låg han sen o tittade på tv bäst han orkade, tills han somnade. Lite chips och päron samt några godisbitar slank ner i honom, saft och vatten. Det var inte mycket han smakade på, han fick äta vad han ville bara att åt och drack nått!!
När han sen vaknade så fick han alvedon och han blev pigg på 20 min, sen åt han lite också.

Men maten kom upp senare på kvällen, mamma o pappa kom förbi och ville se hur sitt barnbarn mådde...så theo kräktes på morfar och soffan. Stackars lille Theo, han blir så ledsen när han kräkts. Klart det är ju olustigt!!

Han somnade vid tolv inatt då hade han 40 grader och sov endå till halv åtta, så det tycker jag är bra. Han är jättevarm nu också, nästan så man kan steka ägg. Själv har jag nog ingen feber idag, känns inte som det iaf.
Men lite risig i kroppen o sådär är man..

Fredrik blev ju hemma igår, han var ju bjuden på julbord i karlskoga av elgiganten där, men han tog hand om sin familj istället. Det var väl behövligt! =)
blir och stanna hemma idag för att kolla hur det här tar sig under dagen...snälla feber försvinn!!

kram

Vanvårdade!

Så idag kan man läsa på både Aftonbladet och Expressens hemsidor om den vanvårade bondgården!!

Stackars kor som ligger döda i lera, en annan som kämpar för sitt liv och resten av skocken som har panik..För leran som är så hög och kämpg att gå i. Ingen mat inget vatten!!

Det står också att den här bonden har flera anmälningar på sig förr, tydligen har man inte vart noga med att hålla koll på detta fall. Och helt plötsligt gör man ett oförhappande besök på gården.
-Kan det verkligen komma som en överasking för de som arbetar med detta, att en tidigare anmäld bonde har det så här?
Jag tycker verkligen inte det!!!

Man borde ha förutspått att om man inte gör något efter första anmälningen och sedan får fler på sig, då tar man ju inte sitt yrke seriöst. Oavsett om djuren ska slaktas så ska dom behandlas med respekt och få leva ett bra liv tills det tar slut.

Jag blir så jäkla förbannad och ledsen!!!

Jag blir ännu mer besviken på Sverige som land när man hör om sånt här!!
När ska vi få riktiga lagar för djuren också?? Djurpoliser???
När ska vi börja ta djurs liv på allvar? När ska Sverige inse att detta är ett STORT problem!!!

Som djurvän gör det fruktansvärt ont i hjärtat!!!

Blir tokig på folk som bara föder upp djur gång på gång...hundar, katter, kaniner m.m....I botten handlar det INTE om att rasen ska leva vidare. Utan att dom själva ska tjäna en hacka!!!

Hade en skolkompis på gymnasiet som skaffade hund, hon stod och skröt om sin honhund som skulle betala deras nya tak på huset. Sen skulle den också få betala för nått mer...bla bla hörde jag bara till slut.
-Tur var det väl att jag slutade lyssna sen sedan gick iväg, för sånt där gör mig så arg!!!!

Alla är inte som henne...men i grund och botten kan ingen som säljer djur inte säga att pengarna inte har med saken och göra. För är det så att någon står och säger att pengarna inte har med saken att göra, ta pengarna ni får och sätt in dom på olika djurhem då!!!!

Det finns för mycket djur här i världen, massor av dom som lider som inte har några hem, som är hungriga, sårade...
-Ska man då föda upp mer, borde finnas tydligare regler där också!!!

BÄTTRE REGLER OCH LAGAR FÖR DJUREN I SVERIGE!!!! GÄRNA VÄRLDEN ÖVER OCKSÅ!!!
-Önsketänkande!!! *suck*



kram

Stämmingen finns kvar..

Den fina vita frosten är puts väck, men min julkänsla ska inte få försvinna endå..Nä, den finns här kvar!
Jag är så salig i år, och det är nog Theos förtjänst..sen att man vet att man har en goding till i magen som kommer vara med nästa år. Allt känns så bra!

Jag ska plocka o dammsuga och sen blir det köttfärsås o spagetti till lunch, mums! =)
Har bjudit hit mamma också, så hon ska få käka här med..har dammsugarpåsar som ligger här som hon ska ha, Fredrik fick köpa med igår.

Ikväll blir det fredagsmys, mannen kommer ju inte hem först 21-tiden efter jobbet. Men det hinns ju med, ska käka nått riktigt gott har jag kommit fram till. Har ju hela dagen på att spåna på det, vad är den gravida sugen på idag hm...!? :)

Annars får ni andra ha en riktigt trevlig helg! =)

kram

promenad...

var ute och gick en låånigs med mor o Theo...Vi mötte två jättefina norska skogskatter på vägen, så keliga! =)
Dom ville följa med oss en bit, men sen fick en hund som vi mötte dom att sluta..Och tur var väl det, vill ju inte att kissarna sen ska gå vilse.
Det blåste lite, men annars var vädret så skönt. Jag behövde det där!
På vägen hem såg vi bussen komma, och den var syster yster med på. Så vi väntade in henne, och så gick vi alla hem till mor.

Idag blev det så gott som mammas kyckling ris och currysås, så gott. Theo har tagit ut sig ordentligt idag och somnade väldigt fort efter vi kom hem...Skönt för honom, hoppas han sover gott hela natten.

Jag med för den delen =D

kram

tio minuter..

så länge till ska sonen få sova, sen ska jag väcka honom. Han fick dra sig en liten stund på förmiddan, han visade tydligt att det var så han ville ha det.

Lika bra det, eftersom vi efter lunch nu ska ut och busa i vädret...sen blir det hålligång resten av dagen, bra att han orkar då och inte blir trött som resulterar i kinkig.

Nu ska han efter lunch också få öppna luckan i hans chokladkalender från mormor o morfar, sen när han kommer hem till dom så har han tre luckor o ta igen. För där har ju mamma den där kalenderna man lägger saker i... =)

Jag tar nog det lite för givet ibland det här med mamma o pappa, man bara räknar med att dom ska finnas här och att det bara ska vara så att dom jämt vill ta theo eller ställer upp när man behöver.
Men det är så att dom faktiskt gör det också, dom säger aldrig nej och erbjuder sig gärna att ta honom även om det inte finns nått "kärl" till det och är lika glada att se honom varje gång. även om de träffar honom flera ggr samma dag, dom älskar honom till max. Och dom är så glada för att han finns, och jag är tacksam. Men man blir så van o bortskämd att man kanske tar det för givet ibland.. =)

Går det en dag utan att mamma träffar Theo så kryper det i kroppen på henne, hon bara måste träffa honom och sånt är kul. Jag vill ju att det ska vara så, att de vill träffa sitt barnbarn! =D
Så nu har hon inte sett han på tre dar, så det blir pusskalas sen...Som Theo kommer protestera emot! hehe =D

kram

8 av tio

Ja, så skulle maken börjat kl. 8 imorse och slutar inte först åtta på kvällen sen också...

Men 8 av 10 ggr så har det varit så att börjar han åtta och han är där till åtta, ja då är ingen annan där. Då har dom
bestämt att dom ska börja senare.

Likadant var det imorse, Fredrik åkte iväg vid sju..Ringde mig när han hunnit åkt en halvtimma, och säger att han ringt en av de på jobbet och ingen kommer vara där till åtta.
Sen tog det fem min och då ringde Fredrik mig igen och berättade att han var på väg hem och sa att nu börjar jag halv elva, oavsett. Tycker det är tråkigt när det blir så, fredrik bor ju så långt bort mot de andra..Så det vore ju kul om arbetstiderna kunde stämma också.
Irriterande tycker jag! =/

Själv har jag varit vaken sen tre imorse, just för att det är så skönt att gå upp tidigt. haha ;) nej nej...verkligen inte!
-Min näsa strejkade rejällt, supertäppt och supersnorig och den superkliade också..Så jag visste knappt vart jag skulle ta vägen! Så när kl. var fem då slog jag på tvn och gav upp det här med att försöka somna om.

Känner mig pigg än så länge, men kan tänka mig att nån gång på eftermiddan så lär ju kl kännas mycket mer än vad den är.
Theo o jag ska käka lunch sen efter det ska vi hämta mor min och gå en promenad...Härligt när det är kallt och vitt ute =)

Ikväll är det criminal minds, jag älskar den serien =)

Imorn är det fredag...ska väl kolla på Idol även om jag tycker det känns trist den här säsongen, men endå måste jag titta...halvkollar väl numera...
Sen på lördag är det julmarknad..bara här i byggden =)
Fredrik o jag ska röja lite här hemma, sen ska han på julmiddag i Karlskoga med några få jobbkompisar.
Dom skulle tydligen spela minigolf inomhus och sen åka o käka,...lät kul =)
På söndag ska vi på julmarknad i wadköping sen middag hos syster yster o Johan...Ska bli kul =)
Ska ju också göra pepparkaksdegen på söndagkväll, så den är klar till måndagen när barnen ska baka!

kram

Bonde söker billig arbetskraft!

Pappa var så fyndig som kom på att dom borde döpa om Bonde söker fru till just det... =D

Ja, idag har jag vart så degig o slööö...Men jag lyckades fixa kvällsmat o grejja lite lite iaf...
Tror jag slappnar av på ett annat sätt när jag vet att Fredrik är hemma, då är han ju mer delaktig och vi kan dela på sysslor lite och samma sak när det gäller Theo.

Men vad jag har skrattat åt min man idag som fular sig och larvar sig, men det är kul att han får mig att skratta och vem gillar inte och skratta! =)
Jag älskar honom, han är världens bästa!

Tanken var att vi skulle ta en nintendo wii dag, det händer inte ofta att vi spelar wii...Det står mest o dammar annars är det nån annan som gärna spelar när de kommer. Men vi har haft det lite över ett år nu, och det har inte blitt så mycket spelande som vi trodde. Men nu idag skulle vi ha en liten slappar dag o spela...Men då läser inte wii skivorna.
-Kom då på att Theo för ett par veckor sen skulle trycka in två skivor samtidigt och var på god väg innan jag hann få se det o kunde stoppa honom. Så jag tror att det beror på det...så inget wii bidde det idag!
-Nu får Fredrik lämna in det imorn på lagning istället...Mannen min var sketa sur! =/
Lite ledsamt är det, jag tänker ju på vad det kostade...Hoppas det inte blir dyrt o laga nu då.

Ska sippra lite på glögg ikväll med...måste ju känna lite julstämmingen...minusgraderna är här, ooch frosten likaså...nu myser man bara =)
Julmarknad på lördag och söndag, ska bli kul! pepparkaksbakning på måndag med Sofia och våra barn! =)

kram

magen

ja, bebismagen bråkar idag....Känns lite obekvämt och idag känns det som det är för trångt för bebisen eller nått.
Spänner som sjutton imagen, lite obehagligt och jobbigt när man kommer emot nått eller nån kommer emot.
bebisen rör sig inte värst mycket än, men idag känns det att det verkligen finns nått därinne.

Ja, maken står därnere o sonen härjar...maken gör den enda rätt han typ kan, makaroner o korv.
Det är gott, enkelt o bra...
Det blir fläskfilé med bearnaise o sallad o tunnskivad potatis ikväll =)

Sen är det bonde söker billig arbetskraft...det får en inte glömma.

kram

Reflekterar...

Hade en sketa bra dag hos Sofia igår, som vanligt!
Nästa vecka kommer ni till mig...säg en dag som passar! =)

Jo, jäklar kom ju på igår att jag glömde ta med saxen, jag skulle ju klippa dig Sofia!
-Men det kan vi göra här då när ni kommer?!


Blev igår kväll påmind om en viss person....Det fick mig att reflektera över att det går inte att gilla alla människor man träffar, oavsett relation till dom! För visst är det så!?
Skrev ett inlägg på facebook, och fick viss medhåll..så fler tycker som jag iaf ;)

Man klickar inte med alla, och hur man är försöker o vara "öppen" o ge det nya "chanser" så går det inte.

Nää, är för invecklat det här och jag vill häva ur mig mycket mer än såhär...men lika bäst o inte gör så. (såklart)

Ska njuta av dagen som är vit av frost och maken som är ledig idag... =)


kram


Party igen!

Ja, idag ska Theo o jag åka hemifrån runt ett-tiden..Då ska vi till Pålsboda igen, vi ska först umgås med fam Granstedt senare på eftermiddan har Sofia ljusparty. =)

Fredrik o jag pratade om min körning, och han frågade hur fort kör du på den här vägen vanligtvis (kilsmovägen)..Ja, 70 svarade jag. (Det är 70 på den vägen)
-Så du kör så pass laglydigt nu för tiden säger han...
Tack för den, men det gör jag faktiskt...har blivit riktigt nojjig...

Kollar alltid backspegeln om jag måste gasa lite extra...och oftast ligger jag bara en 5 km mer än man ska, kollar långt fram om jag ser nån polis. Har som sagt blivit lite extra försiktig när det gäller fortfkörning....

Fick ju här i juni förra året en riktigt saftig böter på 2500 kronor, jag kom körandes mellösa vägen där det är 70km..Polisen tog mig när jag gjorde en omkörning och då gjorde jag 100km. Men hann sakta ner till 95km som han klockade mig på.
Jag var så jäkla nervös för jag visste ju inte om han tog mig när jag låg på 100 el strax över, jag visste ju inte.
Så jag var säker på att nu ryker körkortet!
Jag var rädd, och nervös, benen skakade lätt hehe...Sen skrev han en böter o sa typ...det var nära ögat..

-Dom var jättetrevliga, äldra poliser...Men jag lärde mig en läxa...Det räckte med EN DYR böter, för att jag vet att jag aldrig vill ha en sån till igen.
Så sen dess tar jag det lugnt, inga onödiga omkörningar bara för att, jag har en familj jag vill leva för osv...finns många aneldningar till att köra laglydigt =)

Pappa min underbara pappa, betalade den där bötern åt mig. Men bara för att det inte då kändes i min plånbok, så lärde jag mig som sagt en läxa endå!


Jag har nyss lagt min son som var grinig o kinkig idag...behövde väl mer sömn el nått.
Så nu får han sova av sig lite, annars somnar han väl bara vid Sofias matbord som vanligt sen...hehe ;)

theo somnar hos sofia...



kram

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus